Jump to content

Το νέο μου φυτεμένο ενυδρείο, τι να προσέξω.

donnie

Recommended Posts

Χθες Σάββατο ξεκίνησα το πρώτο μου φυτεμένο το οποίο ακόμα δεν εχει ολοκληρωθεί καθώς θα μπουν και άλλα φυτά όπως επίσης και ψαριά.

Το ενυδρείο είναι το παρακάτω:

5lqxdt.jpg

To φυτό στο γλαστρακι θα το δώσω κάπου και αύριο φεύγει. Η πέτρα είναι προσωρινή για να κρατάει τη ρίζα.

Τα φυτά είναι δυο Microsorum pteropus, ένα Pogostemon helferi και Vallisneria gigantea. Σύντομα θα βάλω και άλλα. Το ενυδρείο είναι ένα juwel rio 180 με 2x45watt t5 day και nature. Το χαλίκι είναι 1.6-2.5mm.

Για αρχή το μόνο που κάνω είναι να ανάβω το φως για τρεις ώρες (με χρονοδιακόπτη)

Αυτό που θέλω λοιπόν ειναι οι παρατηρήσεις πάνω στο στήσιμο και πως να κινηθώ από δω και πέρα.

Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ.

Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε μου, και θα γίνει και καλύτερο μόλις βάλεις κι άλλα φυτά :P

Βάλε καμιά βαλισνέρια ακόμα να κρύψεις τον εξοπλισμό όσο γίνετε.

Επίσης να αυξήσεις και την φωτοπερίοδο, μπορείς να βάζεις και καμιά ταμπλετούλα στις βαλισνέριες.

Το ceratopteris (αν κατάλαβα καλά) γιατί θα το δώσεις?

Είσαι σε καλό δρόμο.

Το pteropus τα έδεσες έτσι ?

Τα φώτα κανονικά στις 6 με 8 ώρες. Έχεις φυτά μέσα. θέλουν φως.

Το στρώσιμο πώς θα το κάνεις ?

Ναι το ceratopteris το αγόρασα για έναν φίλο μου, θα πάρω και για μένα όμως. Φωτοπεριοδο έλεγα να αυξήσω σιγά σιγά για το φόβο αλγης. Το microsorum τελικά δεν το έδεσα εχει σφηνώσει καλά στην ρίζα, λες να το δέσω ;

Co2 θα χρειαστώ ; Το στρώσιμο θα γίνει με μπόλι. Για ψαριά σκέφτομαι ενα ζευγάρι ramirezi και ένα κοπάδι neon tetra. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ;

τα ραμιρεζι βαλτα αρκετα αργοτερα,οχι τωρα.

Για ποιο λόγο να βάλω αργότερα τα ram ;

Σκέφτομαι να βάλω java moss στην ριζα, και στην μπροστινή λάμπα που θα ειναι απο κάτω η moss να βάλω έναν ανακλαστήρα, τι λέτε ;

ευχαριστώ.

Μια χαρα εισαι.

Απλα προσεχε την πετρα που εχεις βαλει στο ξυλο γιατι αν κανει κανενα αστειο και πεσει θα σου κανει μεγαλη ζημεια.

Σκέφτομαι να βάλω java moss στην ριζα, και στην μπροστινή λάμπα που θα ειναι απο κάτω η moss να βάλω έναν ανακλαστήρα, τι λέτε ;

ευχαριστώ.

Γιατί δεν βάζεις και στις 2 λάμπες ανακλαστήρα?

Θα βάλω και στην άλλη λάμπα. Α ξέχασα να πω οτι εχω βαλει άνθρακα στο φίλτρο επειδή ειναι νεοστημενο το ενυδρείο. Λέω να το αφήσω 2-3 μερες ακόμα, θα επηρεάσει λέτε τα φυτά μου ;

Τα ramirezi, λόγω του ότι είναι από τα δύσκολα στη διατήρησή τους ψάρια, καλό είναι να μπουν στο ενυδρείο πιο μετά, όταν αυτό θα έχει ήδη κάποιο χρόνο ζωής και θα είναι βιολογικά πιο έτοιμο να τα υποδεχθεί.

Ορίστε και το προφίλ του ψαριού: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry385822

Α ξέχασα να πω οτι εχω βαλει άνθρακα στο φίλτρο επειδή ειναι νεοστημενο το ενυδρείο. Λέω να το αφήσω 2-3 μερες ακόμα, θα επηρεάσει λέτε τα φυτά μου ;

Πόσες μέρες είναι στο φίλτρο?

Έγινε επεξεργασία - psarouklas

Θα βάλω και στην άλλη λάμπα. Α ξέχασα να πω οτι εχω βαλει άνθρακα στο φίλτρο επειδή ειναι νεοστημενο το ενυδρείο. Λέω να το αφήσω 2-3 μερες ακόμα, θα επηρεάσει λέτε τα φυτά μου ;

Αφού δεν βάζεις ακόμα λιπάσματα κλπ δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα πόσες μέρες τον έχεις ήδη στο φίλτρο?

Είναι τρίτη μέρα που τον έχω.

Εντάξει, σε 2-3 μέρες βγάλ' τον. :P

Το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει ολα τα φοντα να γινει ενα πολυ καλο φυτεμενο.

Μη βιαζεσαι,υπομονη θελει το αθλημα.

Να ανεβασεις ωρες στο φωτισμο οπως ειπαν και οι πιο εμπειροι,το ανθρακα προσωπικα δε νομιζω οτι χρειαζεται στη παρουσα φαση,ανακλαστηρες της juwel οπωσδηποτε,λιπασματα με το μετρο και υπομονη..........

Με τα φυτα παντως να τα επιλεξεις με βαση τι ταιριαζει με τις τιμες του νερου σου και το πλανο που εχεις στο μυαλο γιατι πολλοι στις αρχες παιρναμε οτι μας αρεσε και μετα..........απαγοητευση.Το ιδιο και με τα ψαρια.

Επισης βγαλε γρηγορα τη πετρα απο εκει πριν γινει κανενα ατυχημα.

Καλημέρα και απο μένα

Εγώ είμαι ο χρηματοδότης του όλους εγχειρήματος

Ναι η πέτρα είναι έιναι σε ασταθή ισορροπία, πρέπει να βγεί.

Εγώ αυτό που με απασχολεί είναι τα ψαρια.

Θέλω να βάλω το πολύ 3-4 είδη.

Για αρχή θα πάρω 10 tetra.

Στη συνέχεια θέλω κάποιο χαρέμι ή ζευγάρι σε αμερικάνικες κιχλίδες.Λέμε με τον υλοποιητή της επένδυσης μου να βάλουμε apistogramma cacatuides ή σε ότι καταλήξω απο τις προστάσεις σας.

Έγινε επεξεργασία - SotirisD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...