clown217 3 Απριλίου 2011 #1 Share 3 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά έχω στην κατοχή μου ένα nano reef με clown κ ..την ανεμώνη μου την έχω πάρει πριν 5 μέρες είχε ανοίξει την επομένη το πρωί την βρήκα πίσω γαντζωμένη κ μαζεμένη κ τρόμαξα .. μίλησα με το παιδί απο το pet shop και την άλλαξα θέση!Ξανα ανοιξε αλλα εχει γατζωθει κάτω απο ενα κοραλι κ των βράχο δλδ το πισω μέρος της... και ερωτώ εγω πηγάζει που ειναι ανάμεσα σε κοραλι κ βραχο γαντζωμένη? Να την αλλάξω θεση??? ανοιγοκλείνει συνεχεία να την αφήσω..?? μηπως σφινοσαι .. ???? περιμένω απαντήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #2 Share 3 Απριλίου 2011 Σας παλακαλω απαντηστε μου ...εχω αγχωθει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 3 Απριλίου 2011 #3 Share 3 Απριλίου 2011 To θέμα μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aqua Master 3 Απριλίου 2011 #4 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) Καλησπέρα παιδιά έχω στην κατοχή μου ένα nano reef με clown κ ..την ανεμώνη μου την έχω πάρει πριν 5 μέρες είχε ανοίξει την επομένη το πρωί την βρήκα πίσω γαντζωμένη κ μαζεμένη κ τρόμαξα .. μίλησα με το παιδί απο το pet shop και την άλλαξα θέση!Ξανα ανοιξε αλλα εχει γατζωθει κάτω απο ενα κοραλι κ των βράχο δλδ το πισω μέρος της... και ερωτώ εγω πηγάζει που ειναι ανάμεσα σε κοραλι κ βραχο γαντζωμένη? Να την αλλάξω θεση??? ανοιγοκλείνει συνεχεία να την αφήσω..?? μηπως σφινοσαι .. ???? περιμένω απαντήσεις... Δεν ειναι καθολου καλο σημαδι αυτο... Με της ανεμωνες ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα,ειδικα αν εισαι αρχαριος.. Αν κλεινει συνεχεια παει να πει οτι ειναι αρρωστη και το συντομοτερο δυνατον πρεπει να την απομακρυνεις απο το ενυδρειο σου για να μην σαυ χαλασει-δηλητιριασει το νερο σαυ και την βιολογια σαυ//ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ,τις περισσοτερες φορες αυτο γινεται και ασε αυτους απο τα πετ να λενε οτι θελουν .. Εχεις ασπρη ανεμονη? Γιατι συνηθως οι ασπρες ειναι κατα 45% ελατωματικες ... Αν εχει κλεισει μια φορα δεν ειναι θεμα,αλλα αφου λες οτι κλεινει συνεχεια ειναι αρωστη και σε λιγο θα λιωσει..Το τελευταιο σταδιο ειναι οταν φουσκουνει απο την πισω μερια της και μικραινουν οι βεντουζιτσες της..(Σε αυτο το σταδιο ηδη εχει μολυνθει το νερο και πρεπει να βρεις το καταλληλο φαρμακο για να σωσεις οτι εχεις μεσα,δεν θυμαμαι ονομασια,αν πες μ να ψαξω) Κανε ενα τεστ το νερο σου ΑΜΕΣΩΣ και δες πως ειναι... Μπορει να μην μυριζεις αμονια οταν ανοιγεις το καπακι του ενυδρυου σου,αλλα μπορει να εχεις μεγαλα ποσοστα μεσα ... ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ χωρις να το ξερεις.. Θα σου προτεινα μακρυα οι ανεμωνες απο το ενυδρυο σου,εκτος αν εχεις πανω απο 70 λιτρα... Μην ακους τι σου λεει ο ενας και ο αλλος.. Οσο πιο μικρο,τοσο πιο δυσκολο να ζησει μια ανεμονη μεσα.. Ελπιζω να παν ολα καλα.! Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2011 - Aqua Master Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #5 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) Δεν ειναι καθολου καλο σημαδι αυτο... Με της ανεμωνες ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα,ειδικα αν εισαι αρχαριος.. Αν κλεινει συνεχεια παει να πει οτι ειναι αρρωστη και το συντομοτερο δυνατον πρεπει να την απομακρυνεις απο το ενυδρειο σου για να μην σαυ χαλασει-δηλητιριασει το νερο σαυ και την βιολογια σαυ//ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ,τις περισσοτερες φορες αυτο γινεται και ασε αυτους απο τα πετ να λενε οτι θελουν .. Εχεις ασπρη ανεμονη? Γιατι συνηθως οι ασπρες ειναι κατα 45% ελατωματικες ... Αν εχει κλεισει μια φορα δεν ειναι θεμα,αλλα αφου λες οτι κλεινει συνεχεια ειναι αρωστη και σε λιγο θα λιωσει..Το τελευταιο σταδιο ειναι οταν φουσκουνει απο την πισω μερια της και μικραινουν οι βεντουζιτσες της..(Σε αυτο το σταδιο ηδη εχει μολυνθει το νερο και πρεπει να βρεις το καταλληλο φαρμακο για να σωσεις οτι εχεις μεσα,δεν θυμαμαι ονομασια,αν πες μ να ψαξω) Κανε ενα τεστ το νερο σου ΑΜΕΣΩΣ και δες πως ειναι... Μπορει να μην μυριζεις αμονια οταν ανοιγεις το καπακι του ενυδρυου σου,αλλα μπορει να εχεις μεγαλα ποσοστα μεσα ... ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ χωρις να το ξερεις.. Θα σου προτεινα μακρυα οι ανεμωνες απο το ενυδρυο σου,εκτος αν εχεις πανω απο 70 λιτρα... Μην ακους τι σου λεει ο ενας και ο αλλος.. Οσο πιο μικρο,τοσο πιο δυσκολο να ζησει μια ανεμονη μεσα.. Ελπιζω να παν ολα καλα.! λοιπον ασπρη ειναι κ με εχεις τρομοκρατηση με αυτα που μου λες το παιδι απο το πετ βασικα ασχολειται αποκλιστικα με ενυδρεια θαλασσινου δεν εχει κατι αλλο στο μαγαζι του ολα αυτα που λες τα βλεπω στην ανεμονη μου τωρα το νερο μου το εκανα τεστ προχτες κ ολα ηταν καλα αυτην την συμπεριφορα την εχει απο χτες βασικα εχει ενα μισαωρο που εχει κασει σταθερη δλδ περπαταει αλλα δεν κλεινει .κ οταν ειπα πριν ανοιγοκλεινει οχι τελειως αλλα φουσκωνει απο πισω κ μπρωστα μικραινει..μας ειπε κ το παιδι να την βγαλουμε αν δεν ειναι καλα και να την βαλουμαι σε ενα ταπερ με ενα εσωτερικο φιλτρο μονη της εσυ τι λεσ να την βγαλω αμεσως??το ρεεφ μου ειναι 54 λιτ εδω ειναι τα φωτο http://img577.imageshack.us/i/23354590.jpg/ http://img710.imageshack.us/i/25231479.jpg/ στην φωτο δεν φενετε καλα αλλα ι ανεμωνη κολαει πανω στο κοραλι Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2011 - clown217 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 3 Απριλίου 2011 #6 Share 3 Απριλίου 2011 Θα σου απαντησει βεβαια κου ο ανδρεας και ο αιολος που ειναι απο τους πιο expert του az στο θεμα ανεμωνης(χωρις να θελω να παρεξηγησω κανεναν ,οι ανθρωποι τοχουν),αλλα απο τι ξερω η ανεμονη θελει τουλαχιστον 80 λιτρα και πολυ εμπειρια.Επισης η ιδεα του ταπερ μου φαινεται αν οχι βασανιστικη για το ζωντανο ΑΠΑΙΣΙΑ.Επισης την ταιζεις;Στο μαγαζι την ταιζαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #7 Share 3 Απριλίου 2011 Θα σου απαντησει βεβαια κου ο ανδρεας και ο αιολος που ειναι απο τους πιο expert του az στο θεμα ανεμωνης(χωρις να θελω να παρεξηγησω κανεναν ,οι ανθρωποι τοχουν),αλλα απο τι ξερω η ανεμονη θελει τουλαχιστον 80 λιτρα και πολυ εμπειρια.Επισης η ιδεα του ταπερ μου φαινεται αν οχι βασανιστικη για το ζωντανο ΑΠΑΙΣΙΑ.Επισης την ταιζεις;Στο μαγαζι την ταιζαν; Ηρθε χθες το παιδι απο το μαγαζι σε μας κ την εδωσε μια γαριδα κατεψυγμενη ολα καλα ηταν, την εφαγε αμεσος Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 3 Απριλίου 2011 #8 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) Προσεχε μονο η γαριδα α ειναιμικρα κομματακια να χωραει στο στομα της γιατι αλλιως θα τα βγαλει μετα.Επισης οι ανεμωνες θελουν ωριμο συστημα τουλαχιστον ενος ετους Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2011 - riperakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #9 Share 3 Απριλίου 2011 Προσεχε μονο η γαριδα α ειναιμικρα κομματακια να χωραει στο στομα της γιατι αλλιως θα τα βγαλει μετα ναι την εκοψε κομματια κ την εδωσε ενα απο αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 3 Απριλίου 2011 #10 Share 3 Απριλίου 2011 το συστημα σου ειναι ωριμο;Γενικα η ανεμωνη ειναι δυσκολος οργανισμος που αν πεθανει μπορει να σου στειλει ολο το ενυδρειο στον παραδεισο Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #11 Share 3 Απριλίου 2011 το συστημα σου ειναι ωριμο;Γενικα η ανεμωνη ειναι δυσκολος οργανισμος που αν πεθανει μπορει να σου στειλει ολο το ενυδρειο στον παραδεισο δυο μηνες το εχω το ενυδρειο να ρωτήσω κατι πως μπορω να την ξεκολλήσω απο το κοραλι για την βαλω αλλου? γτ νομιζω οτι μπορει να σφηνοσε κατο απο το βραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #12 Share 3 Απριλίου 2011 το συστημα σου ειναι ωριμο;Γενικα η ανεμωνη ειναι δυσκολος οργανισμος που αν πεθανει μπορει να σου στειλει ολο το ενυδρειο στον παραδεισο δυο μηνες το εχω το ενυδρειο να ρωτήσω κατι πως μπορω να την ξεκολλήσω απο το κοραλι για την βαλω αλλου? γτ νομιζω οτι μπορει να σφηνοσε κατο απο το βραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Απριλίου 2011 #13 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΡΕΜΗΣΕ!!!!!!Προσεξε μη παθεις κανα εγκεφαλικο........Ας ξεκινησουμε λοιπον...... Η ανεμωνη σου δεν ειναι σε καλη κατασταση κ πρεπει να εχεις το νου σου να μη παει σε κανα κυκλοφοριτη κ χωθει.Διαβασε αυτο το αρθρο για σχετικες πληροφοριες περι ανεμωνης http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 . Τωρα η ανεμωνη που εχεις δεν μπορω να στην αναγνωρισω ετσι πως ειναι γιατι εχει χασει το κανονικο της χρωμα τελειως θα ελεγα ομως πως μοιαζει παρα πολυ με malu(δυσκολη ανεμωνη).Σε 54 λιτρα κρατας ανεμωνη αλλα θελεις καλο εξοπλισμο...Δηλαδη θελεις τα εξης πραγματα: 1)Skimmer καλο 2)Δυνατο φωτισμο 3)Μια καλη αναπληρωση 4)ψυξη νερου το καλοκαιρι(ανεμιστηρακια) 5)Ενα καλο aquascape για ανεμωνες Βγαλε μια γενικη το ενυδρειο σου κ κανε μια περιγραφη(εξοπλισμος,παραμετροι,καιρο που τρεχει).Κ μια φιλικη συμβουλη...μην ακους κανενα ενυδρειακο μαγαζι στην θεσσαλονικη ειδηκα για ανεμωνες. Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Απριλίου 2011 #14 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) δυο μηνες το εχω το ενυδρειο να ρωτήσω κατι πως μπορω να την ξεκολλήσω απο το κοραλι για την βαλω αλλου? γτ νομιζω οτι μπορει να σφηνοσε κατο απο το βραχο ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!!!Χειροτερα την κανεις αν την πειραζεις...θα βρει αυτη απο μονη της το μερος που θα κατσει. Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #15 Share 3 Απριλίου 2011 ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!!!Χειροτερα την κανεις αν την πειραζεις...θα βρει αυτη απο μονη της το μερος που θα κατσει. εχει κωλύσει κατο απο το κοραλι κ παει να πεσει αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Απριλίου 2011 #16 Share 3 Απριλίου 2011 εχει κωλύσει κατο απο το κοραλι κ παει να πεσει αυτο! Θα κουνηθει απο μονη της κ θα παει εκει που θελει.Αν την πειραζεις συνεχεια υπαρχει μια καλη πιθανοτητα να μη κολλαει μετα που σημαινει οτι θα φουσκωσει κ θα την παρασυρει η ροη του νερου κ μαλλον θα παει σε καποιον κυκλοφοριτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clown217 3 Απριλίου 2011 Author #17 Share 3 Απριλίου 2011 (edited) ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟΥ,ΟΛΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Μ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΖΕΒΩ ΤΑ ΜΠΓΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΦΟΡΟΥΜ...\ MOD NOTE Όλα τα μέλη σε αυτό το φόρουμ είναι ελεύθερα να κρίνουν την ποιότητα του και την προσφορά του ΑΖ στον χόμπι. Η βασική προϋπόθεση είναι να έχουν παιδεία και να το κάνουν κόσμια. Όσοι στερούνται παιδεία δεν θέλουμε να ανήκουν σε αυτό το φόρουμ. Το θέμα παραμένει ορατό αλλά κλειδωμένο ώστε να γνωρίζουν τα μέλη μας τα αίτια για τα οποία το μέλος οδηγείται σε ΒΑΝ. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 4 Απριλίου 2011 #18 Share 4 Απριλίου 2011 (edited) κριμα την ανεμωνη.... Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts