Jump to content

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εδω και 3 μερες δεν τρωει πλεον καθολου....καποα στιγμη που προσπαθησε το "εφτυσε"...!κρυβετε αρκετα ενω δεν το εκανε ποτε δεν διακρυνω κατι πανω του και κολυμπαει φυσιολογικα!πριν ξεκινησει η ιστορια του...το παρατηρησα και κατεγραψα μια περιργη κινηση θα την ανεβασω να μου πειτε μηπως εχει σχεση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:120

- Φίλτρανση (καδος biobox 1 ):

- Ιστορικό (εναμιση χρονο τρεχει περιπου):

- Ψάρια (1 pleco 1 cory 1 flying Fox(ετσι νομιζω πως λεγετε), 1 scalare και 2 Pangasius):

- Ρουτίνες (Τάϊσμα 2 φορες τη μερα φιλαρακια της sera, προετοιμασία νερού αλλαγής με χρηση αντιχλωριου, αλλαγές νερού 1 φορα στις 8 μερες 30 %:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:8

- KH:15

- GH:14

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):-

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):50

- Θερμοκρασία:25

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ναι

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:scalare

- Ιστορικό Ψαριού:ειναι ενα χρονο και κατι στο ενυδρειο...χωρις κανενα προβλημα.

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:ειναι ατονο καθολου ορεξη για φαγητο,φοβαται πολυ και κρυβετε

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: με παρομοιο τροπο θα ελεγα εχασα ενα gouramaκι

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -

-Δοσολογία: -

-Χρόνος Χρήσης: -

-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. foto 1

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

καπως ετσι πριν καιρο ξεκινησε η ιδια ιστορια με το gouramaki το οποιο...δυστυχως...!

Έγινε επεξεργασία - hlias00

Περιμένουμε τις φωτογραφίες :P

Εχεις παρατηρήσει την κοιλιά του να είναι κάπως ρουφηγμένη; Αλλη τροφή έχεις δοκιμάσει να ταϊσεις; Τα περιττώματά του πώς ειναι; Το γκουράμι που αναφέρεις ποτε το έχασες;

Επίσης, έχεις προσέξει άλλα ψάρια να το κυνηγάνε την ώρα που τρώει ή γενικά να έχουν επιθετικές τάσεις προς το σκαλάρι;

Έγινε επεξεργασία - Astra

Παντως τα σκαλαρια πανε κοπαδια και οχι με Pangasius που ειναι ανεπιτρεπτα για τα λιτρα σου(οπως και ο πλεκο) και γενικα για ενυδρεια απ οτι εχω διαβασει

δοκιμασες διαφορες τροφες?

επισης λενε για σκορδοζουμο για να βρουν την ορεξη τους θα σου πουν και πιο εμπειροι

Έγινε επεξεργασία - retard20

εχεις ενα πολυ ομορφο σκαλαρι....δυστηχως ομως δεν μπορει να ειναι μονο του.......

και το κορυ δεν παει μονο του.....

αν οπος λες το εχεις ενα χρονο τοτε παει να πει οτι κατα βαση εχεις πετυχει τις

συνθικες νερου.......ομος τα σκαλαρια σε ph 8 ειναι λιγο αντιθετο στα μεχρι τωρα δεδομενα........

πεςς μας πως εχασες το γκουραμι?

γιατι αν βλεπεις ηδια συμπτοματα μηπως καταλαβουμε τι ειναι?

και κανουμε καπια θεραπια και το σοσουμε......

video

αυτο το βιντεακι πριν λιγες μερες...ειναι σαν να τριβει την κοιλια του στο καδο του φιλτρου...παρατηρησα οτι απο το σημειο που κανει...την ανγκη του...προεξηχε ενα κοκινο πραγματακι....μηπως ειχε την εντυπωση οτι θα γονομοποιησει αυγα....δεν ξερω....η εκανε αυγα.....γιατι ξαφνικα εγινε πολυ επιθετικο σε οτι πλησιαζε.....!την επομενη το σημειο που σας αναφερω...ως κοκκινοπο και να προεξεχει εγινε σαν να ειχε χνουδι...και αφηνε ασπραδακια "μικρα κοματακια" στο νερο για μερικα δευτερα...μετα αρχισε να χανετε σιγα σιγα...πλεον δεν υπαρχει....αλλα το ψαρι...εχει τα παραπανω....!

:P

δυστιχως τωρα τελευταια αρχισα να διαβαζω....και να μαθαινω....!

τα pagasious καταλαβα μετα απο την αναγνωση ενος αρθρου εδω οτι κακος τα εχω....κατι θα κανω και μαυτο!

ειχα ενα scalare ακομη αλλα το εχασα το καλοκαιρι..ελλειπα...και ο ανθροπως μου μου τα ταιζε...μου ειπε απλος...dead...!τελος παντων...!

το ph 8 διαβαζοντας ειδα και γω οτι ειναι αρκετο...βεβαια μου κανει εντυπωση αφου τοσο καιρο ολα καλα και εχει αναπτυχθει πολυ...!

οσο γαι το gouramaki ετσι ξεκινησε δεν ετρωγε καθολου....εμενε στον πυθμενα και σιγα σιγα εχανε το χρωμα του....οσπου...τελος!

για "σκορδοζουμο" μου εχουν ξαναπει να δωσω τροφη που περιεχει σκορδο....τα φυλαρακια που τους δινω απο τα συστατικα που διαβαζω εχουν σκορδο...!

απο το βιντεο καταλαβαινει κανεις τι παιζει...?

κοιτα θελω να σε βοηθεισω αρκει να βοηθεισεις κ εσυ τον εαυτο σου...........

εκανες μια παρουσιασει με την ασθενεια....κανε μια το ενυδρειο σου.......

κανονικα δυχως προβλημα.......υπαρχει φορμα εδω μεσα στο φορουμ....

το καλητερο στη περιπτωση σου πιστευω ειναι ενα νεο setup!

Προηθεύσου μια άλλη τροφή και δοκίμασε την Δοκίμασε να την μουλιάσεις σε σκορδόζουμο, άλλο τί περιέχει η τροφή και άλλο το ζουμί που έχει πιο έντονη μυρωδιά και γεύση. Θέλουμε να το προσελκύσουμε να φάει. Κάνε και μια αλλαγή 40% γιατί τα νιτρικά σου είναι αρκετά.

Μας ενημερώνεις εδώ αν έφαγε.

οκ θα κανω μια αλλαγη 40 % !και να δουμε.

μου κανει εντυπωση που συνεχιζει να κανει το ιδιο πραγματακι...τρωει ενα φυλαρακι και το "φτυνει" διαλυμενο....! δεν το κυνηγαει κανεις θα ελεγα οτι ειναι κυριαρχο ψαρακι στο ενυδρειο...!

το καλητερο στη περιπτωση σου πιστευω ειναι ενα νεο setup!

τι θελεις να πεις setup ?

θα κανω παρουσιαση και για το ενυδρειο...!

καλησπερα συγνωμη..αλλα λογω δουλειας ημουν εκτος για 2-3 μερες...!

αφου εκανα ποιο συχνες αλλαγες νερου....στο ενυδρειο....βλεπω οτι το αγγελοψαρο μου εχει επανελθει στα φυσιολογικα του.

τρωει αρκετα "κυνηγαει το φαι του παλι"και εγινε παλι το κυριαρχο ψαρι στο ενυδρειο...!

δεν ξερω αν οι αλλαγες νερου αυνοησαν παντως το ψαρακι ειναι καλα...!

ερωτηση για να κατεβασω το ph τι προτεινετε....?

ευχαριστω....!

Ωραία ο ψάρης είναι καλά :P Λίγη προσοχή στις παραμετρους απο δω και πέρα και πιο συχνές αλλαγές αν δεις οτι τα νιτρικά σου ξεφεύγουν.

Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα σκευάσματα για μείωση του ph. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τύρφη. Θα προετοιμάζεις το νερό σου πρώτα σε ένα βαρέλι, θα προσθέτεις την τύρφη σε ένα μικρό φιλτράκι και θα αφήνεις την κυκλοφορία να κάνει την δουλειά της :rasp:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...