gixxer 3 Απριλίου 2011 #1 Share 3 Απριλίου 2011 Προσθεσα εχθες ενα μικρο κομματι βράχου με μια ricordea στο nano μου... Το θέμα είναι ότι ενώ όλα τα κομμάτια που έχω είναι ροζ και σε κάποια σημεία μπορντώ, αυτό είναι καφέ και έχει μαύρα μικρά φουντάκια (σαν σκληρό χόρτο) Το έχω βάλει στο ενυδρείο αλλά ... ξέρει κανείς κατα ποσο είναι επικίνδυνη αυτή η άλγη; (αλγη φαντάζομαι ότι είναι τα μαύρα φουντάκια) Και κάτι ακόμα ... στα δυο goby (okinawae) που εχω, ριχνω αρτεμια και δείχνουν να τους αρέσει - ειναι κινητικά κλπ ... αλλά τί άλλο θα μπορούσα να ταίζω; (με κατι φυλλαρακια δεν ενθουσιάστηκαν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Απριλίου 2011 #2 Share 3 Απριλίου 2011 Προσθεσα εχθες ενα μικρο κομματι βράχου με μια ricordea στο nano μου... Το θέμα είναι ότι ενώ όλα τα κομμάτια που έχω είναι ροζ και σε κάποια σημεία μπορντώ, αυτό είναι καφέ και έχει μαύρα μικρά φουντάκια (σαν σκληρό χόρτο) Το έχω βάλει στο ενυδρείο αλλά ... ξέρει κανείς κατα ποσο είναι επικίνδυνη αυτή η άλγη; (αλγη φαντάζομαι ότι είναι τα μαύρα φουντάκια) Και κάτι ακόμα ... στα δυο goby (okinawae) που εχω, ριχνω αρτεμια και δείχνουν να τους αρέσει - ειναι κινητικά κλπ ... αλλά τί άλλο θα μπορούσα να ταίζω; (με κατι φυλλαρακια δεν ενθουσιάστηκαν) Η αλγη αυτη ειναι ΜΑΚΡΟαλγη κ ειναι πολυ ομορφη κιολας οταν μεγαλωνει(δεν ξερω την ονομασια της αλλα αν θες την ψαχνω να στην πω).Το χρωμα της σου φαινεται μαυρο αλλα ειναι σκουρο μπορντο. Αυτο που βλεπω πανω στο βραχακι δεν ειναι ricordea αλλα μανιταρι(παλι δεν ξερω ποιο ειναι αλλα αν θελεις ψαχνω κ σου λεω πιο ειναι). Οσο για τα goby σου κατα πασα πιθανοτητα να εχεις Ζευγαρι διοτι συνηθως αν βαλεις δυο απο αυτο το ειδος κ ειναι διαφορετικο φυλλο σκωτονονται.Εγω το δικο μου Okinawa το ταιζω Ocean nutricion brine shrimp flakes κ στην αρχη την δοκιμαζε απλα αλλα μετα την λατρεψε(θριματιζε την λιγο πρωτα την τροφη πριν την ριξεις).Ελπιζω να σε βοηθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 4 Απριλίου 2011 Author #3 Share 4 Απριλίου 2011 Με βοήθησες πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι !! Μου έφτιαξες την ψυχολογία κατ' αρχήν ... κόντευα να σκάσω με το βραχάκι ... Για ricordea μου το είπαν αλλά για 4€ που έδωσα μια χαρα ειναι και το μανιτάρι (ότι και να'ναι) Με τα gobaκια έκανα γκάφα ... ήξερα ότι δεν διαμορφώνουν το φύλο τους από την γέννηση τους και θεώρησα οτι αν πάρω 2 μικρά θα γίνουν ζευγάρι. Κυνηγιούνται όμως και λυπάμαι το πιο μικρούλι ... σκέφτομαι να αυξήσω τα λίτρα και τον βράχο και αν δω ότι και πάλι πέφτει κυνηγητό θα τα χωρίσω. Αναφορικά με το φαγητό τους, αν τα ταίζω μόνο αρτέμια υπάρχει πρόβλημα; Το cyclops τί είναι; Θα δοκιμάσω και την δική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 4 Απριλίου 2011 #4 Share 4 Απριλίου 2011 Με βοήθησες πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι !! Μου έφτιαξες την ψυχολογία κατ' αρχήν ... κόντευα να σκάσω με το βραχάκι ... Για ricordea μου το είπαν αλλά για 4€ που έδωσα μια χαρα ειναι και το μανιτάρι (ότι και να'ναι) Με τα gobaκια έκανα γκάφα ... ήξερα ότι δεν διαμορφώνουν το φύλο τους από την γέννηση τους και θεώρησα οτι αν πάρω 2 μικρά θα γίνουν ζευγάρι. Κυνηγιούνται όμως και λυπάμαι το πιο μικρούλι ... σκέφτομαι να αυξήσω τα λίτρα και τον βράχο και αν δω ότι και πάλι πέφτει κυνηγητό θα τα χωρίσω. Αναφορικά με το φαγητό τους, αν τα ταίζω μόνο αρτέμια υπάρχει πρόβλημα; Το cyclops τί είναι; Θα δοκιμάσω και την δική σου. Παλι θα πεφτει κυνηγη...εγω σε 120 λιτρα ειχα δυο κ μαλωναν ολη μερα.Τα cyclops ειναι ενας μικροοργανισμος λιγο πιο μικρος απο τα αρτεμια.Καλυτερα ομως να μη ριχνεις ζωντανη συνεχεια...μια την εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 5 Απριλίου 2011 Author #5 Share 5 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ, Θα τα χωρίσω ... αντε τώρα να αποφασίσω ποιο θα κρατήσω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος