Jump to content

Έχω θέμα...

Medico

Recommended Posts

Φίλοι της μαύρης ηπείρου για ακόμα μία φορά χρειάζομαι τη γνώμη σας. Έχω ένα θέμα με τα ψάρια μου, δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, και δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω. Παρουσίαση του ενυδρείου έχει γίνει εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=58469&hl=

Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό τα ψάρια ζούσαν μαζί στην ίδια τρύπα και περνούσαν τη μέρα μαζί, ενώ τώρα το ένα έχει φύγει από το "κοπάδι" και κάθεται όλη μέρα μόνο του στη δεξιά μεριά του ενυδρείου κάτω από τις βαλισνέριες.

Έχω σκοπό να του βάλω μερικές πέτρες τώρα μέσα για να μην στρεσάρεται αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Έχεται δει ξανά παρόμοιες συμπεριφορές;

Εντελώς φυσιολογική η συμπεριφορά που βλέπεις. Μην ξεχνάς ότι σκοπός που έβαλες 5 μικρά είναι για να ξεχωρίσεις ζευγάρι και να δώσεις τα υπόλοιπα. Τα ψάρια όσο μεγαλώνουν εμφανίζουν την επιθετικότητα τους και παίρνουν θέση στην ιεραρχία. Αυτό σημαίνει οτι ο ισχυρός αρσενικός θα επιβάλλει τον νόμο του ισχυρού στους υπόλοιπους. Εκεί επεμβαίνεις εσύ.

:P

Τι ηλικία έχουν;

Δεν είμαι σίγουρος για την ηλικία τους αλλά πιστεύω χωρίς να ξέρω ότι είναι μικρά ακόμα για τέτοια κόλπα. Σε ποια ηλικία ξεκινούν οι κυριαρχικές συμπεριφορές; Εκτός από τις απιπλέον πέτρες μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Έγινε επεξεργασία - Medico

Δεν είμαι σίγουρος για την ηλικία τους αλλά πιστεύω χωρίς να ξέρω ότι είναι μικρά ακόμα για τέτοια κόλπα. Σε ποια ηλικία ξεκινούν οι κυριαρχικές συμπεριφορές; Εκτός από τις απιπλέον πέτρες μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Θεωρητικά μετά απο ενα 6άμηνο και λίγο παραπάνω είναι σεξουαλικά ώριμα!

Είχα διαβάσει πώς έιδη σαν τα brichardi, daffodil που είναι κοινωνικά και δεμένα σαν ομάδα καθηστερούν την αναπαραγωγή αν καταλάβουν πως είναι μαζί με τα "αδέρφια" τους στο ίδιο ενυδρείο.Σαν να θέλουν να αποφύγουν την "αιμομιξία" ας πούμε!

Χρειάζεται υπομονή και παρακολούθηση!

Δεν νομίζω ότι ο μεγάλος είναι πάνω από τριών μηνών αν κρίνω από την ανάπτυξη τους. Είναι αδέρφια από τρεις διαδοχικές γέννες μάλλον και είχα πάρει έναν μεγάλο, δύο μεσαίους και δύο μικρούλικα. Ερημίτης είναι ένας από τους μεσαίους και από ότι παρακολουθώ όλο το πρωί κοντά του πάει ο μεγάλος αλλά ήρεμα, αυτός που είναι νευρικός είναι ο ερημίτης. Κατά τα άλλα η συμπεριφορά του μοιάζει φυσιολογική και τώρα βλέπω ότι ανακάλυψε και τις καινούργιες πέτρες και κάνει εξερεύνηση...

Τα ψαράκια είναι μια χαρά! Έχουν χωρίσει βέβαια τα τσανάκια τους. Ο ερημίτης έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο του σπίτι και δεν κάνει καθόλου παρέα με τα άλλα. Αυτά είναι τα νέα...

Έχουν περάσει μερικές μέρες και είπα να σας ενημερώσω. Τέλικά το μεγάλο είναι πολύ κ@λόπαιδο... Εκτός από μία μικρή που δεν την πειράζει όλοι οι υπόλοιποι τρώνε ξύλο. Ο πιο τυχερός είναι ο 'ερημήτης' ο οποίος ήταν ο πρώτος που εκδιώχτηκε και του έκανα δικιά του σπηλιά και είναι μόνος και άρχοντας! Τα άλλα δύο έχω να τα δω δύο μέρες αφού είναι κρυμένα και η μόνη ένδειξη ότι είναι ζωντανά είναι τα νεύρα του μεγάλου που ορμά κατά καιρούς μέσα στις τρύπες. Τι κάνουμε τώρα; Πώς τα πιανω αυτά τα ψαράκια; Δεν περίμενα τόσο σύντομα αυτά τα προβλήματα...

Έχουν περάσει μερικές μέρες και είπα να σας ενημερώσω. Τέλικά το μεγάλο είναι πολύ κ@λόπαιδο... Εκτός από μία μικρή που δεν την πειράζει όλοι οι υπόλοιποι τρώνε ξύλο. Ο πιο τυχερός είναι ο 'ερημήτης' ο οποίος ήταν ο πρώτος που εκδιώχτηκε και του έκανα δικιά του σπηλιά και είναι μόνος και άρχοντας! Τα άλλα δύο έχω να τα δω δύο μέρες αφού είναι κρυμένα και η μόνη ένδειξη ότι είναι ζωντανά είναι τα νεύρα του μεγάλου που ορμά κατά καιρούς μέσα στις τρύπες. Τι κάνουμε τώρα; Πώς τα πιανω αυτά τα ψαράκια; Δεν περίμενα τόσο σύντομα αυτά τα προβλήματα...

Καταρχήν ψυχραιμία! :)

Τα ψαράκια είναι στο ενυδρείο 2 μήνες?...αρα υπομονή!Δωσε τους χρόνο!

Θα αφαιρέσεις ψαρια οταν θα δημιουργηθεί ζευγάρι!Εκτός και αν πέρασει τόσο πολύς καιρός και δεν δεις γέννα οπότε θα βγάλεις 2 και θα εισάγεις 2 νέα.

Διάβασε και αυτό το ενδιαφέρον αρθράκι για τα ψαρια αυτά!Θα καταλάβεις τι αντίληψη εχουν εκείνα για την επιθεση. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59012

• 3 weeks later...

Καποια ενημερωση για τα ψαρακια υπαρχει;

Και καμια φωτογραφια; :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...