Jump to content

Otocinclus

bbetta

Recommended Posts

Γεια σας :rasp:

Θέλω να βάλω στο 60lt που αγοράζω την άλλη βδομάδα 4-5 otocinclus

Πρέπει να περάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τότε που θα μπολιαστεί το ενυδρείο για να μπουν οι oto;;;;

Χρειάζεται να περάσει το χρονικό διάστημα αυτό για να είναι ''έτοιμος'' ο βυθός όπως και στις γαρίδες;;;; :P

ευχαριστώ πολύ :helpsmilie:

Γεια σας :rasp:

Θέλω να βάλω στο 60lt που αγοράζω την άλλη βδομάδα 4-5 otocinclus

Πρέπει να περάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τότε που θα μπολιαστεί το ενυδρείο για να μπουν οι oto;;;;

Χρειάζεται να περάσει το χρονικό διάστημα αυτό για να είναι ''έτοιμος'' ο βυθός όπως και στις γαρίδες;;;; :P

ευχαριστώ πολύ :helpsmilie:

Εαν το μπολιασεις απο αλλο φιλτρο ουσιαστικα θα θεωρειτε στρωμενο το ενυδρειο σου απλα θελει καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να οριμασει....

Καλητερα να περιμενεις κανα 2μηνο να στρωσει και ο βυθος σου απλα να ξερεις οτι οι oto ειναι ευαισθητα ψαρια και θελουν σταθερες τιμες.Επεισης οταν με το καλο πας να τους παρεις να κοιταξεις να εχουν γεματες κοιλιτσες που σημαινει οτι εχουν αρχησει να τρωνε γιατι αν παρεις με αδιες κοιλιτσες πιθανον να ειναι στρεσαρισμενα απο το ταξιδι που εχουν κανει και δεν εχουν αρχισει να τρωνε ακομα με αποτελεσμα να ειναι πιο ευκολο να σου ψωφισουν.Επεισης καλο ειναι να εχεις και καποιες αλγες στο ενυδρειο σου για να τρωνε οπως επεισης μπορεις να τους δινεις και αγγουρακι που τρελενονται!

και αρκετα παλαιοτερο ενυδρειο.......ειναι απο τα πιο ευαισθητα ψαρακια γλυκου νερου σε συνθηκες νερου και τροφης στο χομπι μας....

• 2 weeks later...

Το καλυτερο ενυδρειο για εναν οτο ειναι το ενυδρειο που εχει αλγη. Κυριως πρασινη ή καφε. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι στρωμενο το ενυδρειο. Δεν ξερω τι εννοεις με τη φραση "ετοιμος ο βυθος οπως στις γαριδες", αλλα οι οτος τρεφονται και απ'το τζαμι του ενυδρειου, τα φυλλα των φυτων, λειες πετρες και γενικα οποια επιφανεια εχει αλγη. Εδω και περιπου ενα μηνα που τους εχω, δεν εχουν τραφει με οτιδηποτε αλλο. Εχω δοκιμασει αγγουρι και κολοκυθι, αλλα δεν τα τιμησαν.

Οποτε περιμενε οταν θα εχεις μπολικη αλγη και τις αναλογες συνθηκες και μετα βαλτους.

επεισης μπορεις να τους δινεις και αγγουρακι που τρελενονται!

ΣΥγνωμη που επεμβαινω ετσι...αλλα εγω τον εχω δωσει λιγο αγγουρακι...αλλα τπτ αδιαφορος :/ ...!ΤΙ προτιμαει ομως...φλουδα η το απο μεσα??ΕΥχαριστω και συγνωμη αν ενοχλω...! :thumbup:

Το καλυτερο ενυδρειο για εναν οτο ειναι το ενυδρειο που εχει αλγη. Κυριως πρασινη ή καφε. Δεν εχει να κανει με το αν ειναι στρωμενο το ενυδρειο. Δεν ξερω τι εννοεις με τη φραση "ετοιμος ο βυθος οπως στις γαριδες", αλλα οι οτος τρεφονται και απ'το τζαμι του ενυδρειου, τα φυλλα των φυτων, λειες πετρες και γενικα οποια επιφανεια εχει αλγη. Εδω και περιπου ενα μηνα που τους εχω, δεν εχουν τραφει με οτιδηποτε αλλο. Εχω δοκιμασει αγγουρι και κολοκυθι, αλλα δεν τα τιμησαν.

Οποτε περιμενε οταν θα εχεις μπολικη αλγη και τις αναλογες συνθηκες και μετα βαλτους.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το γεγονός ότι τρέφονται και στο βυθό. Αφού και ο βυθός πιάνει άλγη :P . Κάθονται αρκετή ώρα πάνω στις ταμπλέτες βυθού μασουλώντας, ψάχνουν επιφανειακά στην άμμο και νομίζω πως δοκιμάζουν και κανένα grindal από το βυθό...

ΣΥγνωμη που επεμβαινω ετσι...αλλα εγω τον εχω δωσει λιγο αγγουρακι...αλλα τπτ αδιαφορος :/ ...!ΤΙ προτιμαει ομως...φλουδα η το απο μεσα??ΕΥχαριστω και συγνωμη αν ενοχλω...! :thumbup:

Πόσο καιρό άφησες μέσα το αγγουράκι; Θέλουν και κάποια ώρα για να το εντοπίσουν. Και μάλλον προτιμούν να έχει μείνει μερικές ώρες στο νερό ώστε να "μαλακώσουν" οι ίνες του για να αρχίσουν να το τρώνε. Αν θέλεις να επιταχύνεις αυτή τη διαδικασία μπορείς να ζεματήσεις ελαφριά το αγγουράκι ή οποιοδήποτε λαχανικό τους δώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...