Jump to content

Nitrit,nitrat

niknik

Recommended Posts

αλλαγες νερου

πωs κατεβαζουμε και τα δυο?

Κατ αρχήν πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? έχει γίνει ο κύκλος του αζώτου?... αν όχι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Αν το ενυδρείο λειτουργεί καιρό και ενώ όλα πήγαιναν καλά.. αλλά ξαφνικά έχεις ΝΟ2 - ΝΟ3, πρέπει να δεις τους λόγους για τους οποίους ανέβηκαν αυτές οι τιμές.... το να κάνεις αλλαγή είναι μια λύση αλλά αν το πρόβλημα είναι αλλού θα εμφανιστεί και πάλι.

Τι τιμές σου έδειξαν τα τεστ και με τι μετράς?

Κατ αρχήν πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? έχει γίνει ο κύκλος του αζώτου?... αν όχι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Αν το ενυδρείο λειτουργεί καιρό και ενώ όλα πήγαιναν καλά.. αλλά ξαφνικά έχεις ΝΟ2 - ΝΟ3, πρέπει να δεις τους λόγους για τους οποίους ανέβηκαν αυτές οι τιμές.... το να κάνεις αλλαγή είναι μια λύση αλλά αν το πρόβλημα είναι αλλού θα εμφανιστεί και πάλι.

Τι τιμές σου έδειξαν τα τεστ και με τι μετράς?

νιτρατ 20 νιτριτ 0,02 τρεχει πανω απο 2 χρονια μετραω με τροπικ μαριν

νιτρατ 20 νιτριτ 0,02 τρεχει πανω απο 2 χρονια μετραω με τροπικ μαριν

εάν μετράς σωστά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το νιτριτ σου! έπρεπε να είναι μη ανιχνεύσιμο...

έχεις δοκιμάσει με κάποιο άλλο τεστάκι;

Για τα νιτρικά μη τρελαίνεσαι αν δεν έχεις πολύ ευαίσθητους οργανισμούς σ αυτά.... κάποιοι άλλοι έχουν 50+ (όχι ότι είναι και καλό να τα έχεις)

Όσο αφορά τα νιτρώδη υπάρχει προβληματάκι... έκανες κάποια ενέργεια τώρα πρόσφατα? οτιδήποτε.... θα μας βοηθούσε να βρούμε το πρόβλημα

Για τα νιτρικά μη τρελαίνεσαι αν δεν έχεις πολύ ευαίσθητους οργανισμούς σ αυτά.... κάποιοι άλλοι έχουν 50+ (όχι ότι είναι και καλό να τα έχεις)

Όσο αφορά τα νιτρώδη υπάρχει προβληματάκι... έκανες κάποια ενέργεια τώρα πρόσφατα? οτιδήποτε.... θα μας βοηθούσε να βρούμε το πρόβλημα

οχι δεν εχω δοκιμασει εντομεταχι ενα ψαρι μου δεν τρωει και δεν το βλεπω στα καλα του

οχι δεν εχω δοκιμασει εντομεταχι ενα ψαρι μου δεν τρωει και δεν το βλεπω στα καλα του

έχεις μήπως χάσει κάποιο ψάρι που είχες μέσα στο ενυδρείο σου; είχες κάτι που πέθανε και δε το έβγαλες;

έχεις μήπως χάσει κάποιο ψάρι που είχες μέσα στο ενυδρείο σου; είχες κάτι που πέθανε και δε το έβγαλες;

ναι

Μια αλλαγή νερού και τα πράγματα θα επανέλθουν στο κανονικό σε μερικές μέρες.

ναι

αυτός είναι ο λόγος τότε! Κάνε μια γενναιόδωρη αλλαγή νερού (υποθέτω έχεις πλέον απομακρύνει το ψοφίμι) και λογικά όλα θα πάνε καλά. Επίσης άλλη φορά να ξέρεις όταν χάνουμε κάτι μέσα στο ενυδρείο μας εάν μπορούμε το απομακρύνουμε άμεσα, εάν δε μπορούμε φροντίζουμε με χημικά ή με αλλαγές νερού ή και τα δύο να κρατάμε τις παραμέτρους σωστές :P

Εμ !! να που κάτι συνέβη.....

Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δεν είναι δυνατόν η άμεση αλλαγή νερού, καλό είναι να υπάρχει στο ντουλάπι κάποιο σκεύασμα για δύσκολες ώρες όπως η περίπτωσή σου.

Εγώ πάντα έχω "καβάντζα" ένα μπουκάλι από το Alpha της AquaVitro κάνει θαύματα έως ότου ετοιμαστεί το νερό για αλλαγή.

Εμ !! να που κάτι συνέβη.....

Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν δεν είναι δυνατόν η άμεση αλλαγή νερού, καλό είναι να υπάρχει στο ντουλάπι κάποιο σκεύασμα για δύσκολες ώρες όπως η περίπτωσή σου.

Εγώ πάντα έχω "καβάντζα" ένα μπουκάλι από το Alpha της AquaVitro κάνει θαύματα έως ότου ετοιμαστεί το νερό για αλλαγή.

δεν το εβγαλα γιατι δεν το βρηκα το alpha ti ειναι και πιοσ το δινει

http://www.aquavitro.com/Products/alpha.html

Διάβασε εδώ για τις δυνατότητές του.....

Ρωτάς τα καταστήματα ποιοι το έχουν

http://www.aquavitro.com/Products/alpha.html

Διάβασε εδώ για τις δυνατότητές του.....

Ρωτάς τα καταστήματα ποιοι το έχουν

σασ ευχαριστω και οτι αλλο μου λετε

Θεωρητικά με μια γεναία αλλαγή νερού, όλα θα πρέπει να είναι καλά. Ενημερωσε μας τελικά τι εγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...