Jump to content

Ερωτησεις για κοραλια

Recommended Posts

Λοιπον,το ενυδρειο μου 30 λιτρα εχει στηθει αλλα θελω να κανω καποιες αναβαθμισεις απο βδομαδα.Αρχικα θελω να βγαλω το υπαρχον φιλτρο(Eheim pick up)και να βαλω το φιλτροσκιμμερ Niagara Skimmer 280.Καλο ειναι;Το εχει δοκιμασει κανεις;Το μονο που με προβληματιζει ειναι ο χωρος που εχει και αν ειναι αρκετος για ανθρακα και αντιφωσφωρο.Επισης θα αναβαθμισω τον κυκλλοφοριτη.Τωρα εχω της Aquel τον Circulator 350.Θελω να βαλω αλλου στυλ και ειμαι αναμεσα σε δυο.

Koralia Nano 35€ με νομιζω 1600λ/ω

ή

Αυτό της Sun-Sun 8€ με 3000λ/ω

Υπενθιμισω οτι το ενυδρει ειναι 30 λιτρα.Ειναι κακο που το νερο θα γυρναει περιπου 100 φορες την ωρα με τον δευτερο και 50 με τον πρωτο;Επισης μετα τις αναβαθμισεις παω κατευθειαν για κοραλια.Το ενυδρειο εχει μια 18w λαμπα ασπρη.Χρειαζεται και μπλε ή η μπλε ειναι μονο για εφέ;Αρχικα λεω να βαλω κανα zoanthus και καμια ricordea.Καλα δεν ειναι για αρχη;Διαβασα ομως για τα παρασιτα που κουβαλαν τα zoanthus Nudibranch και με εχουν τρομαξει λιγο μπορω να πω.Πως τα αντιμετωπιζω;Και εννοω οχι αφου ερθουν στο ενυδρειο αλλα πριν τα βαλω.Η ricordea μπορει να κουβαλαει κατι τετοιο ή καποιο αλλο παρασιτο;Επισης κοραλινη πως μπορω να αυξανω;

Τα Ricordea μπορεί να δυσκολευτούν με κυκλοφορεία x100, εκτός κι αν στήσεις τον κυκλοφοριτή με τρόπο που να έχεις μερικά σημεία με κανονική ροή.

Εκτός απο τα λίτρα ανα ώρα να κοιτάς και την ποιότητα του εξοπλισμού. Τα Hydro Koralia για παράδειγμα έχουν αθόρυβη λειτουργεία και η κατανάλωση ρεύματος είναι χαοτικά πιο χαμηλή απο το SunSun.

Μερικα σημεια θα εχουν οντως μικρη κυκλοφορια.Εκει θα βαλω τις ricordea.Τωρα για ζοανθους;Απο κυκλοφοριτη καταληγω λοιπον στην κοραλια

Επειδή είχα παρόμοιο πρόβλημα ( στα 60 λίτρα ) μην περιμένεις ότι θα έχεις ζώνες με χαμηλή κυκλοφορία.

Στα 60 λίτρα, με την 600άρα corallia και ΄αλλα τοσα περίπου από την επιστροφή του sump η eyphylia μου στράβωνε, ακόμα και στο πιο ήσυχο σημείο.

Η ricordea και τα parazoantus άνοιξαν 3-4 φορές περισσότερο όταν άφησα μόνο την επιστροφή

Γενικα είναι πολύ περιοριστικά τα λίγα λίτρα

Εγώ θα σου πω να ψαχτείς λίγο με ηλεκτρονικα καταστήματα. 'Εχουν χαμηλότερες τιμές! :P

Πριν λιγο εκανα μετρηση μαγνησιου.Βγηκε 1860 καλο ειναι;

neo για πιο ακριβως πραγμα μιλας;Κυκλοφορητες;

Έγινε επεξεργασία - riperakias

Αν είναι πραγματική αυτή η μέτρηση είναι υπερβολικά υψηλή.... και θα υπάρξει ανισορροπία με τα υπόλοιπα στοιχεία μιας και είναι όλα αλληλένδετα.

Τα ερωτήματα τώρα... για το πως έφτασε εκεί...

Ρίχνεις βελτιωτικά?

Με τι τεστ μετράς?

Μέτρησες σωστά και πάνω από 2 φορές?

Τι αλάτι έχεις με τι αλατότητα στο ενυδρείο σου?

Ξανα μετρησα και βγηκαν 1740

Αιλοεγια τα αλλα που αναφερω στο ποστ ξερεις κατι;

Μπορεις να με βοηθησεις;

Το αλάτι αυτό το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα οπότε δεν το λαμβάνουμε υπ όψιν στο "πρόβλημα"... ούτε και τη χρήση κάποιων βελτιωτικών..

Έμειναν 2 λοιπόν...

η αξιοπιστία του τεστ και η αναλογία αλατιού....

Τι αλατότητα έχεις? και με τι την μετράς?

και όσο για το τεστ, δεν έχω δοκιμάσει/συγκρίνει ποτέ της Sera αλλά γενικώς από τα πιο αξιόπιστα είναι της Salifert και τα RedSea Pro

Αιλοεγια τα αλλα που αναφερω στο ποστ ξερεις κατι;

Μπορεις να με βοηθησεις;

Για πια απ όλα δεν σου έχουν λυθεί οι απορίες?

Αλατοτητα 1025 με υδομετρο αλλα σε 2-3 μερες θα εχω και ρεφρακτομετροΤο τεστ της σερα ξερω οτι δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο αλλα τα αλλα δεν υπηρχαν και οι τιμες τους ειναι τσουχτερες

Για πια απ όλα δεν σου έχουν λυθεί οι απορίες?

Το φιλτρο καλο ειναι;Εχει και αρκετο χωρο το ειδα χτες.Για κοραλια καλα ειναι αυτα που θελω να βαλω;Και για την κυκλοφορια,πιστευεις οτι η κοραλια νανο θα κανει πλυντηριο το ενυδρειο;

Αν το υδρόμετρο σου λέει 1025 το πιθανότερο είναι η πραγματική αλατότητα να είναι 1027-28... αυτά χάνουν αρκετές μονάδες.

Μιας και είμαστε πατριώτες (ώστε μην αγοράζεις τεστ προς το παρόν) βάλε σ ένα καθαρό μπουκαλάκι νερό και έλα για καφέ να το μετρήσουμε....

Δεν χρειαζεται σε 1-2 μερες θα εχω αλατομετρο,οσο για τα τεστ θα αλλαξω μαρκα.Βεβαι για αλλο πραγμα ανοιξα το ποστ,οποτε να μεινουμε σε αυτο καλυτερα.Επισης εγραψα για τις εξελιξεις στο ποστ για την αρτεμια.τα τεστ της Red sea pro που υπαρχουν;Και ποσο κανουν;

Το φιλτρο καλο ειναι;Εχει και αρκετο χωρο το ειδα χτες.Για κοραλια καλα ειναι αυτα που θελω να βαλω;Και για την κυκλοφορια,πιστευεις οτι η κοραλια νανο θα κανει πλυντηριο το ενυδρειο;

Το φίλτρο που έχεις σε καλύπτει για τα λίτρα σου, τα Niagara επίσης + του ότι έχει ένα υποτυπώδες skimmer που όλο και κάτι θα κάνει.

Την Sun Sun την ξεχνάς.. (αν την βάλεις πες μου να σου φέρνω τα άπλυτα για μπουγάδα :P:rasp::helpsmilie: )

Θα αρκεστείς (προς το παρόν) σε μια Koralia nano + το ότι υπάρχει μια της Aquael + την όποια κυκλοφορία σου προσφέρει το φίλτρο.

Οι απαιτήσεις των κοραλλιών που λες δεν είναι μεγάλες σε κυκλοφορία, το αντίθετο μάλιστα, αλλά μια επιπλέον μπλε λάμπα θα τη χρειαστείς για να καλύψεις το φάσμα που χρειάζονται τα κοράλλια και κατά δεύτερον το εφέ που προσφέρει στα χρώματα της ricordea

Το φίλτρο που έχεις σε καλύπτει για τα λίτρα σου, τα Niagara επίσης + του ότι έχει ένα υποτυπώδες skimmer που όλο και κάτι θα κάνει.

Την Sun Sun την ξεχνάς.. (αν την βάλεις πες μου να σου φέρνω τα άπλυτα για μπουγάδα :P:rasp::helpsmilie: )

Θα αρκεστείς (προς το παρόν) σε μια Koralia nano + το ότι υπάρχει μια της Aquael + την όποια κυκλοφορία σου προσφέρει το φίλτρο.

Οι απαιτήσεις των κοραλλιών που λες δεν είναι μεγάλες σε κυκλοφορία, το αντίθετο μάλιστα, αλλά μια επιπλέον μπλε λάμπα θα τη χρειαστείς για να καλύψεις το φάσμα που χρειάζονται τα κοράλλια και κατά δεύτερον το εφέ που προσφέρει στα χρώματα της ricordea

Σε αυχαριστω για τις συμβουλες σου.Πρωτα θα μπει το φιλτρο,μετα η κοραλια(της aquel θα βγει)καιθ τελος θα μπουν και τα κοραλακια

Στη Θεσσαλονίκη προς το παρόν τα βρήκα σ έναν με 35 ευρώ έναντι των Αθηνών που τα βρίσκεις με 28....

(έχεις πμ)

ειναι ψιλοτσουχτερη η τιμη.Να σε ρωτησω και κατι αλλο.Για καθαριζεται ο βυθος τι να προτιμησω;Για sea cucumber δεν θελω γιατι ακομα δεν ειμαι τοσο εμπειρος.Να βαλω ερημητες;καμια γαριδα;

το ειδα το πμ

Σε τόσο μικρό ενυδρείο sea cucumber είναι αυτοκτονία..

Θα αρκεστείς σε ερημίτες

με κοκκινα ποδια ε;Εχω και ενα goby αλλα δεν ξερω το ιδος του.Να βαλω μια φωτο μπας και το αναγνωρισει κανεις;Ποσους ερημιτες;

Τα Salifert έχουν τη μισή τιμή από ότι τα Red Sea

Πριν λιγο εκανα μετρηση μαγνησιου.Βγηκε 1860 καλο ειναι;

neo για πιο ακριβως πραγμα μιλας;Κυκλοφορητες;

Κυκλοφορητές, θερμοστατες, skimmer......η κοραλια νανο παράδειγμα είναι γύρο στα 25 ευρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...