Jump to content

φυτεμενο 250 λιτρα για δισκους

liano24

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι ετοιμαζω το νεο μου δισκοφυτεμενο ενυδρειο και ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις οποιος μπορει ας βοηθησει.Ας τα παρουμε ενα ενα...

Ειχα ξεκινησει καπως λαθος οσον αφορα τον βυθο,αλλα σε αυτο ευθυνεται ενας πωλητης ο οποιος δεν με κατευθηνε κ πολυ σωστα οπως φανηκε.Για να μην μακρυγορω κ σας κουρασω με ολοκληρη την ιστορια,ειχα βαλει κατω κατω στο πατο αμμο για να κερδισω λιγο υψος,ακριβως απο πανω εβαλα λιπασμα κ μετα χαλικακι ψιλο 2-3 χιλιοστων.Ανεφερα λοιπον το δημιουργημα μου... σε γνωστο φιλο δισκα και εκεινος μου ειπε να τα βγαλω ολα γιατι ηταν λαθος και να ξεκινησω να το στησω απο την αρχη.

Τωρα λοιπον ειμαι στο σημειο που τα εχω βγαλει ολα εξω,εχω ξεχωρισει οσο ηταν δυνατο την αμμο το χωμα και το χαλικακι και ερχεται το ερωτημα..Χωμα και μια ποσοτητα χαλικακι εχουν ανακατευτει μπορω να το ξαναβαλω στον βυθο?Υποψιν το χωμα ειναι κατα πολυ περισσοτερο.Ειναι της JBL και λεγεται aquabasis plus.

Παει αυτο ο φωτισμος μου ειναι 3 * 38 w - t5 τον θεωρειται υπερβολικο για δισκους?

Έγινε επεξεργασία - liano24

Αν εχει ανακατευτει το χαλικι με την αμμο,αργα ή γρηγορα το χαλικι θα βρεθει απο πανω.Αφου εκανες τοσο κοπο,βαλε καλυτερα μονο αμμο.Και δεν χρειαζεται να εχει υψος.Ο φωτισμος μου φαινεται πολυς,θεωρω οτι και μια λαμπα θα σεε καλυπτε μια χαρα. :P

Αν εχει ανακατευτει το χαλικι με την αμμο,αργα ή γρηγορα το χαλικι θα βρεθει απο πανω.Αφου εκανες τοσο κοπο,βαλε καλυτερα μονο αμμο.Και δεν χρειαζεται να εχει υψος.Ο φωτισμος μου φαινεται πολυς,θεωρω οτι και μια λαμπα θα σεε καλυπτε μια χαρα. :P

Σκεφτομουν να βαλω απο κατω το λιπασμα και απο πανω χαλαζιακη αμμο,λετε να ερθουν τουμπα?αααααχ αυτη την στιγμη αφαιρω σιλικονες με την ξυστρα απο την παλια πλατη αυτη που μοιαζει με πετρωμα

Φίλε μου είχα βάλει κι εγώ σε ενυδρείο άμμο με υπόστρωμα ανακατεμένα και έγινε πανικός από άλγες, έτσι αναγκάστικα να τα βγάλω πάλι όλα και να βάλω καινούριο βυθό, καθαρό από λιπάσματα.

Το ίδιο σου προτείνω να κάνεις κι εσύ γιατί αν βγεί στην επιφάνεια το υπόστρωμα(λίπασμα), θα μπλέξεις και θα τα αλλάζεις πάλι.

Με ψιλό χαλικάκι και καμιά ταμπλετούλα θα τα πάνε μια χαρά τα φυτά σου.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην βάλεις καθόλου υποστρώματα ,μόνο άμμο άντε αν σ' αρέσει βάλε σε κάποια σημεία και χαλίκι :P

Τα φυτά άλλωστε των δισκοενυδρείων είναι από τα εύκολα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που απαιτούν αυτά τα ψάρια, δύσκολα φυτά δεν επιβιώνουν....

Στο δικό μου έχω μόνο άμμο και δεν χρησιμοποιώ ούτε λιπάσματα, αλλά τα φυτά μου πάνε μια χαρά....

(σου ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες)

post-491-1301673052_thumb.jpg

post-491-1301673081_thumb.jpg

post-491-1301673126_thumb.jpg

post-491-1301673173_thumb.jpg

post-491-1301673245_thumb.jpg

Τελικα θα ακολουθησω αυτο που μου προτεινατε...Αγορασα χαλαζιακη αμμο και μολις βαψω και την πλατη ξεκιναω το στυσιμο.Τα ξυλα που θα βαλω μεσα τα εχω σε λεκανες και αλλαζω καθε ημερα το νερο.Σκεφτομαι να βαψω την πλατη καφε σκουρο η μαυρο,εσας τι σας κανει πιο πολυ στο ματι?Σκεφτομαι να βαλω και μερικες πετρουλες,μπορει να μου μου πει καποιος τι πετρες μπορω να βαλω?Ηφαιστιακες κανουν?

Τελικα θα ακολουθησω αυτο που μου προτεινατε...Αγορασα χαλαζιακη αμμο και μολις βαψω και την πλατη ξεκιναω το στυσιμο.Τα ξυλα που θα βαλω μεσα τα εχω σε λεκανες και αλλαζω καθε ημερα το νερο.Σκεφτομαι να βαψω την πλατη καφε σκουρο η μαυρο,εσας τι σας κανει πιο πολυ στο ματι?Σκεφτομαι να βαλω και μερικες πετρουλες,μπορει να μου μου πει καποιος τι πετρες μπορω να βαλω?Ηφαιστιακες κανουν?

Καφε θα ελεγα καλυτερα.Τα ξυλα γιατι τα εχεις σε λεκανη;Πετρες δεν θα εβαζα,ο χωρος ειναι περιορισμενος ηδη,μην τον μικρυνεις και αλλο. :P

Καφε θα ελεγα καλυτερα.Τα ξυλα γιατι τα εχεις σε λεκανη;Πετρες δεν θα εβαζα,ο χωρος ειναι περιορισμενος ηδη,μην τον μικρυνεις και αλλο. :P

[/quote

Για να βγαλουν το πολυ χρωμα.Σε 2-3 μερουλες σκεφτομαι να τα βαλω στην μπανιερα και να τους ριξω νερο ζεματιστο κατσαρολας,γιατι δεν μπορω να τα βρασω σε καποιο καζανι.Υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να κανω για τα ξυλα?

Λαβα δεν θα χρησιμοποιησω πολυ απλα θα συνοστησω σε ενα σημειο μερικα κομματακια οποτε δεν θα μου καταναλωσουν πολυ χωρο,απλα ηθελα να μαθω αν δημιουργουν καποιο προβλημα στη βιολογια η στη διαβιωση των ψαριων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...