nitrox 31 Μαρτίου 2011 #1 Share 31 Μαρτίου 2011 Ένα μεγάλο Γεία και από εμένα !!! Θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας σχετικά με την επιλογή φίλτρου (εξωτερικού), για το ενυδρείο μου (DIY 70X40X45cm) το οποίο θα φιλοξενήσει Αφρικάνικες Κιχλίδες. Αρχική προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν και το ενυδρείο μου είναι ~126 λίτρα να πάρω ένα φίλτρο αρκετά μεγάλο, ώστε να το φιλτράρει άνετα και γρήγορα, και σε περίπτωση κατασκευής μεγαλύτερου να μπορώ να το χρησιμοποιήσω εκεί... Μετά από αρκετό διάβασμα σε forum, και συζητήσεις με κατόχους ενυδρείων, αλλά και καταστηματάρχες pet shop κατέληξα να είμαι ανάμεσα σε 2 φίλτρα: 1) Eheim eccu 300 & 2) Fluval 205 3) Επίσης υπάρχει και μια σκέψη για Eheim 2215 Για το Εheim eccu 300 η τιμή των 130€ είναι καλή ? (full comple, βανάκια, και υλικά φίλτρου), το eccu 300 έχει μηχανισμό εξαέρωσης ? (κάποιος μου είπε ότι κουνώντας το χερούλι κάνει εξαέρωση (κατά πόσο ισχύει αυτό δεν ξέρω...) Περιμένω τα σχόλια σας ώστε να καταλήξω σε κάποιο φίλτρο και να ολοκληρώσω επιτέλους το πρώτο μου ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 31 Μαρτίου 2011 #2 Share 31 Μαρτίου 2011 eheim eco pro 300 (2036) θα σε βγαλει ασπροπροσωπο για πολλα χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrox 31 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 31 Μαρτίου 2011 eheim eco pro 300 (2036) θα σε βγαλει ασπροπροσωπο για πολλα χρονια η τιμή των 130€ για το ecco 300 μαζί με υλικά και βανάκια μίπως είναι λίγο υπερβολική ? η εμένα μου φαίνεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 31 Μαρτίου 2011 #4 Share 31 Μαρτίου 2011 η τιμή των 130€ για το ecco 300 μαζί με υλικά και βανάκια μίπως είναι λίγο υπερβολική ? η εμένα μου φαίνεται ? για δες εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1260 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrox 31 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 31 Μαρτίου 2011 για δες εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1260 δεν μου λες (αν γνωρίζεις βέβαια) σύστημα εξαέρωσης έχει το eccu 300? από θόρυβο και κατανάλωση ξέρουμε τίποτα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 31 Μαρτίου 2011 #6 Share 31 Μαρτίου 2011 δεν μου λες (αν γνωρίζεις βέβαια) σύστημα εξαέρωσης έχει το eccu 300? από θόρυβο και κατανάλωση ξέρουμε τίποτα ? εξαερωση γινεται με το χερουλι.απο θορυβο αστα πολυ φασαρια κανει σαν κομπρεσερ....θα ξεχασεις οτι εχεις φιλτρο δεν ακουγεται τιποτα.ουτε με απολυτη ησυχια(βραδυ) δεν ακουγεται κιχ. ειναι 8 watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrox 31 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 31 Μαρτίου 2011 εξαερωση γινεται με το χερουλι.απο θορυβο αστα πολυ φασαρια κανει σαν κομπρεσερ....θα ξεχασεις οτι εχεις φιλτρο δεν ακουγεται τιποτα.ουτε με απολυτη ησυχια(βραδυ) δεν ακουγεται κιχ. ειναι 8 watt οπότε καταλήγουμε στο ecco 300 από το site που μου πρότεινες αφού είναι "ήσυχο" τα έχει όλα (ανταλλακτικά, σύστημα εξαέρωσης, βανάκια, και υλικά φίλτρου ... ) ακούγεται καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 31 Μαρτίου 2011 #8 Share 31 Μαρτίου 2011 οπότε καταλήγουμε στο ecco 300 από το site που μου πρότεινες αφού είναι "ήσυχο" τα έχει όλα (ανταλλακτικά, σύστημα εξαέρωσης, βανάκια, και υλικά φίλτρου ... ) ακούγεται καλό δεν ακουγεται, ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrox 31 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2011 δεν ακουγεται, ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nitrox 31 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 31 Μαρτίου 2011 κανένας άλλος ρε παιδιά την γνώμη του ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skier 31 Μαρτίου 2011 #11 Share 31 Μαρτίου 2011 πριν απο 20 μερες περιπου εγω πηρα το fluval 205 απο το ιδιο μαγαζι που σου προτεινε ο φιλος. αυτο που μπορω να πω με σιγουρια , αφου ειναι το πρωτο εξωτερικο φιλτρο που εχω για ενα rio 180, ειναι οι δεν κανει καθουλο θορυβο. νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα ποσο χρηματικο ποσο μπορεις να διαθασεις. το fluval αν ειδα καλα εχει μεγαλυτερη καταναλωση σε ρευμα και μικροτερη φιλτρανση λιτρα ανα ωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 1 Απριλίου 2011 #12 Share 1 Απριλίου 2011 εγω στο 125αρι μου εχω το fluval 205.αθορυβο εντελως και πολυ ευκολο στην συντηρηση του. αλλα και της eheim ειναι απο τα κορυφαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 1 Απριλίου 2011 #13 Share 1 Απριλίου 2011 (edited) Στα εξωτερικα φιλτρα για το ενυδρειο σου θα διαλεγα το fluval 205 ειναι το καλυτερο εξωτερικο φιλτρο. Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2011 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος