KokkinosK 31 Μαρτίου 2011 #1 Share 31 Μαρτίου 2011 Όπως γράφω και στον τίτλο, θα ήθελα αν στείσω ένα μικρό θαλασσινό ενυδρείο 60 λίτρων με ζωντανό βράχο, 2 magnifica, 1 mandarin. Το πρόβλημα είναι πως λόγω της δουλειάς μου τυχαίνει να λείπω και 10 ημέρες για επαγγελματικά ταξίδια και ήθελα την γνώμη των πιο έμπειρων στο πόσο δύσκολη θα είναι η διατ'ηρησή και η συντήρησή του. Το βασικό μου μέλιμα είναι η υγεία των ψαριών φυσικά και γι΄ αυτό δεν το έχω στείσει ακόμη. Να σημειώσω πως έχω ήδω 2 ενυδρεία μες δίσκους, οπότε έχω μια σημαντική εξοικείωση με την ανάγκες του ενυδρείου, όχι όμως θαλασσινού. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 1 Απριλίου 2011 #2 Share 1 Απριλίου 2011 Με μπερδεψες λίγο με τον τίτλο...καθότι εκτός από τα ψάρια και το βράχο θέλεις να βάλεις και 2 magnifica. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα και κάνουν τη συντηρηση και την διατηρηση του (και από οικονομικης πλευράς) δυσκολοτερη, καθώς οι ανεμόνες θέλουν πολύ καλό skimmer, πολύ καλό φωτισμό, και καλή κυκλοφορία. Τα πράγματα θα είναι πολυ πιο απλά, εαν αποφασίσεις να αφησεις εκτος πλανου τις ανεμωνες, και φτιαξεις ενα καθαρό fish only με ψαρακια και ζωντανό βράχο. Εαν πάλι επιμένεις να έχεις και ανεμώνες, τότε θα πρέπει να σε βοηθησει κάποιος πιο εμπειρος που έχει ανεμόνη/ες στην κατοχή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Απριλίου 2011 #3 Share 2 Απριλίου 2011 Fish only με ανεμώνες δεν υπάρχει.... οι ανεμώνες είναι πιο απαιτητικές (και επικίνδυνες) και από τα σκληρά κοράλλια μερικές φορές. Επίσης το mandarin το ξεχνάς για αρχή τουλάχιστον και αυτόν. Και οι δυο επιλογές ζωντανών θέλουν στρωμένα ενυδρεία τουλάχιστον ενός χρόνου. Η απουσία των 10 ημερών θα σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός συντήρησης του ενυδρείου ή κάποιο υπεύθυνο άτομο να σε αντικαθιστά... Δεν στα λέω αυτά για να σε αποτρέψω, αλλά να προστατευτείς από περιττά έξοδα... απογοητεύσεις και θανάτους των ζωντανός που θέλεις να βάλεις. Κάνε θαλασσινό φυσικά αλλά με άλλη επιλογή κατοίκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Απριλίου 2011 Author #4 Share 2 Απριλίου 2011 Με μπερδεψες λίγο με τον τίτλο...καθότι εκτός από τα ψάρια και το βράχο θέλεις να βάλεις και 2 magnifica. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα και κάνουν τη συντηρηση και την διατηρηση του (και από οικονομικης πλευράς) δυσκολοτερη, καθώς οι ανεμόνες θέλουν πολύ καλό skimmer, πολύ καλό φωτισμό, και καλή κυκλοφορία. Τα πράγματα θα είναι πολυ πιο απλά, εαν αποφασίσεις να αφησεις εκτος πλανου τις ανεμωνες, και φτιαξεις ενα καθαρό fish only με ψαρακια και ζωντανό βράχο. Εαν πάλι επιμένεις να έχεις και ανεμώνες, τότε θα πρέπει να σε βοηθησει κάποιος πιο εμπειρος που έχει ανεμόνη/ες στην κατοχή του. Ίσως λόγω της άγνοιας μου σε μπέρδεψα. Μιλάω για fish only με ζωντανό βράχο. Τα magnifica που ανέφερα είναι firefish και νομίζω πως λέγονται Nemateleotris magnifica) πανέμορφα ψαράκια με φανταστικά χρώματα και το γνωστό "κερατάκι" στο κεφάλι. Ανεμώνες ούτε που πήγε το μυαλό μου, με το πρόγραμμα που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Απριλίου 2011 Author #5 Share 2 Απριλίου 2011 Fish only με ανεμώνες δεν υπάρχει.... οι ανεμώνες είναι πιο απαιτητικές (και επικίνδυνες) και από τα σκληρά κοράλλια μερικές φορές. Επίσης το mandarin το ξεχνάς για αρχή τουλάχιστον και αυτόν. Και οι δυο επιλογές ζωντανών θέλουν στρωμένα ενυδρεία τουλάχιστον ενός χρόνου. Η απουσία των 10 ημερών θα σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός συντήρησης του ενυδρείου ή κάποιο υπεύθυνο άτομο να σε αντικαθιστά... Δεν στα λέω αυτά για να σε αποτρέψω, αλλά να προστατευτείς από περιττά έξοδα... απογοητεύσεις και θανάτους των ζωντανός που θέλεις να βάλεις. Κάνε θαλασσινό φυσικά αλλά με άλλη επιλογή κατοίκων. Σε ευχαριστώ πολύ.Όπως μόλις διευκρίνησα εννοούσα κάποια firefish και όχι ανεμώνες. Όσο για το υπεύθυνο πρόσωπο, έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο πως δεν υπάρχουν τέτοια εκτός και εάν έχεις κάποιον άλλο ακουαρίστα κοντά και αναλάβει να κάνει έναν τακτικό έλεγχο. Υπάρχει από όλους η καλή θέληση αλλά η άγνοια είναι επικίνδυνη. Τι εξοπλισμό πιστεύεις πως πρέπει να έχω? Σκεφτόμουν για skimer, κυκλοφορητές, εξ. κρεμαστό φίλτρο και uv. Φυσικά με ζωντανό βράχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 2 Απριλίου 2011 #6 Share 2 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ.Όπως μόλις διευκρίνησα εννοούσα κάποια firefish και όχι ανεμώνες. Όσο για το υπεύθυνο πρόσωπο, έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο πως δεν υπάρχουν τέτοια εκτός και εάν έχεις κάποιον άλλο ακουαρίστα κοντά και αναλάβει να κάνει έναν τακτικό έλεγχο. Υπάρχει από όλους η καλή θέληση αλλά η άγνοια είναι επικίνδυνη. Τι εξοπλισμό πιστεύεις πως πρέπει να έχω? Σκεφτόμουν για skimer, κυκλοφορητές, εξ. κρεμαστό φίλτρο και uv. Φυσικά με ζωντανό βράχο. Ok. Καλό skimmer, καλή κυκλοφορία νερού, και ζωντανός βράχος είναι τα απαραιτητα. Τα υπόλοιπα είναι προαιρετικά και μπορείς να τα βάλεις αργότερα ή και καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Απριλίου 2011 #7 Share 3 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ.Όπως μόλις διευκρίνησα εννοούσα κάποια firefish και όχι ανεμώνες. Όσο για το υπεύθυνο πρόσωπο, έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο πως δεν υπάρχουν τέτοια εκτός και εάν έχεις κάποιον άλλο ακουαρίστα κοντά και αναλάβει να κάνει έναν τακτικό έλεγχο. Υπάρχει από όλους η καλή θέληση αλλά η άγνοια είναι επικίνδυνη. Τι εξοπλισμό πιστεύεις πως πρέπει να έχω? Σκεφτόμουν για skimer, κυκλοφορητές, εξ. κρεμαστό φίλτρο και uv. Φυσικά με ζωντανό βράχο. Με αυτα κ τα 3 ψαρακια θα εισαι πολυ οκ αλλα να ξερεις οτι τα firefish πρεπει να τα βρεις ζευγαρι.Καλυτερα ενα firefish κ 2 κλοουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Απριλίου 2011 Author #8 Share 8 Απριλίου 2011 Τι είδους σκίμερ θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για ένα 60άρι ενυδρείο? Ο κύριος προβληματισμός μου έχει να κάενι με το γεγονός πως κατα καιρούς λείπω για μέρες από το σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Απριλίου 2011 #9 Share 9 Απριλίου 2011 Mε 60 λίτρα είσαι στο όριο να μην είναι απαραίτητο το skimmer εφόσον αρκεστείς σε εβδομαδιαίες αλλαγές.... όχι όμως ότι δεν θα σου κάνει καλό αν το βάλεις!!! Το magnifica με μπέρδεψε.. νόμιζα μιλούσες για ανεμώνη magnifica !!! Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην απουσία σου θα είναι η αναπλήρωση του νερού λόγω εξάτμισης. Θα χρειαστείς αυτόματη αναπλήρωση ή κάποιο υπεύθυνο άτομα να αναλάβει αυτή την υποχρέωση..... όπως και το τάισμα φυσικά το οποίο μπορεί να λυθεί και με αυτόματη ταΐστρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Απριλίου 2011 Author #10 Share 10 Απριλίου 2011 Η αναπλήρωση μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο μηχανικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris 10 Απριλίου 2011 #11 Share 10 Απριλίου 2011 Η αναπλήρωση μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο μηχανικά? βεβαιως και υπαρχει . δες εδω http://www.tunze.com/149.html?&L=1&...r_tunzeprod_pi1[predid]=-infoxunter036 αριστο και πολυ ασφαλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 10 Απριλίου 2011 #12 Share 10 Απριλίου 2011 Υπάρχει και αυτό http://www.choiceful.com/choiceful-id-1727...esive-25ml.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 10 Απριλίου 2011 #13 Share 10 Απριλίου 2011 Υπάρχει και αυτό http://www.choiceful.com/choiceful-id-1727...esive-25ml.html Εμενα γιατι μου βγαζει μια κολλα??? Σκεφτομαι και εγω να κανω κατι αντιστοιχο κια σκεφτηκα για αυτα τα φιλτρα! το ενα ειναι εσωτερικο και το αλλο εξωτερικο!Τα εχεις δει Κοκκινε? εσωτερικο εξωτερικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 10 Απριλίου 2011 #14 Share 10 Απριλίου 2011 Ούπς... λάθος λίνκ... μάλλον το είχε κρατήσει από πρίν αυτό είναι http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49725 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Απριλίου 2011 Author #15 Share 10 Απριλίου 2011 Εμενα γιατι μου βγαζει μια κολλα??? Σκεφτομαι και εγω να κανω κατι αντιστοιχο κια σκεφτηκα για αυτα τα φιλτρα! το ενα ειναι εσωτερικο και το αλλο εξωτερικο!Τα εχεις δει Κοκκινε? εσωτερικο εξωτερικο Ναι τα έχω δει στην Γερμανία (πάω συχνά για δουλειές) μόλις κυκλοφόρησαν και σκεφτόμουν να πάρω το ένα με το σκίμερ. Το έχει κανείς να μας πει την γνώμη του? Μήπως είναι πολύ μικρό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Απριλίου 2011 Author #16 Share 10 Απριλίου 2011 Ούπς... λάθος λίνκ... μάλλον το είχε κρατήσει από πρίν αυτό είναι http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49725 Φίλε dimkasta σε ευχαριστώ πολύ. Απίστευτα έξυπνη κατασκευή. Θα δοκιμάσω να την φτιάξω και γω κάποια στιγμή. Νομίζω πως αξίζει και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που το σχεδιασαν και το ανέβασαν στο forum για εμάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Απριλίου 2011 Author #17 Share 10 Απριλίου 2011 Ναι τα έχω δει στην Γερμανία (πάω συχνά για δουλειές) μόλις κυκλοφόρησαν και σκεφτόμουν να πάρω το ένα με το σκίμερ. Το έχει κανείς να μας πει την γνώμη του? Μήπως είναι πολύ μικρό? Sorry, εννοούσα το εξωτερικό για να μην χάνω χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 10 Απριλίου 2011 #18 Share 10 Απριλίου 2011 Δεν πειράζει dimkasta......λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε.... χιχι Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο συνδυασμός και των 2 θα ήταν τέλειο ..... και το λέω αυτό γιατί αν μπει μέσα το bioτετοιο ναι μεν θα εκτοπίσει νερό αλλά θα το πάρει το εξωτερικό φίλτρο... οπότε στην ουσία χάνεις μόνο αισθητική! Βεβαία και εκεί με ένα καλό στήσιμο του βράχου καλύπτεις ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού φίλτρου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Απριλίου 2011 #19 Share 11 Απριλίου 2011 Όσον αφορά αυτή την αναπλήρωση... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=49725 .... πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα που αναφέρονται και μέσα στο κείμενο... -Προτίμησε γυάλινο αεροστεγές δοχείο -Σταθερότητα στη σύριγγα -Το δοχείο αναπλήρωσης να έχει τόση ποσότητα νερού, ώστε σε δυσλειτουργία (λέμε τώρα) να μη σου αδειάσει όλο το νερό στο ενυδρείο. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν ξεκολλήσει η σύριγγα και παίρνει συνέχεια αέρα ή αν πάρει αέρα το δοχείο. Είναι πάμφθηνη και αξιόπιστη η όλη κατασκευή και μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε όσους την έκανα και την χειρίζονται ΣΩΣΤΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Απριλίου 2011 Author #20 Share 11 Απριλίου 2011 Για να πω την αλήθεια, είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο χρήσης και των δύο φίλτρων της Denerle αλλά μου φάνηκε υπερβολικό. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσω ένα μικρό εξωτερικό με κάδο (μιλάμε για 60 λίτρα ενυδρείο εξάλου) και το εξωτερικό της Denerle? Ποιό εξωτερικό θα προτείνατε? Όπως πάντα θέλουμε αξιοπιστία και καλή τιμή. Τα υλικά δεν είναι πρόβλημα, υπάρχει στοκ substrat pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Απριλίου 2011 #21 Share 11 Απριλίου 2011 Τη βιολογία στο θαλασσινό έχει επικρατήσει σαν πρακτική να την αφήνουμε στο βράχο και να μην χρησιμοποιούμε βιολογικά υλικά σε φίλτρα. Στο φιλτράκι σου θα βάλεις μόνο αντιφώσφορο και άνθρακα Και γω τις dennerle πήρα το μικρούλι που μπαίνει στη γωνία για τέτοιο. αν και έχω κάποιες αμφιβολίες για τη σωστή ροή του νερού μέσα από τα υλικά. Έχω την εντύπωση ότι μπάζει νερό από το πλάι κοντά στην αντλία. Το νού σου, τα μικρά της sera ενώ στο κουτί δεν λένε τίποτα, στις οδηγίες λένε ότι δεν κάνουν για θαλασσινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Απριλίου 2011 Author #22 Share 11 Απριλίου 2011 Εντάξει, αν όμως κάποιος πάει για την λύση των δύο φίλτρων, δεν είναι καλύτερα να ενισχύσει την βιολογία με ένα από τα δύο και να αφήσει το δεύτερο με άνθρακα και αντιφώσφορο? Το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλύτερο έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 12 Απριλίου 2011 #23 Share 12 Απριλίου 2011 Ναι οντως εχει επικρατησει!!! εγω παντως εκανα μια παραγγελια με ενα marinus nano αλλα στα 60λτρ και πηρα εξτρα το εξωτερικο φιλτρακι τους στο οποιο μεσα θα βαλω για αρχη λιγη βιολογια και μετα θα το γεμισω ανθρακα και αντιφωσφορο!Απο ποιοτητα που το ειδα ειναι τελειο! Το θεμα με το sera το ειπε και αλλος αλλα δεν τον πιστεψα..... αλλα τωρα αλλαξα γνωμη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Απριλίου 2011 Author #24 Share 13 Απριλίου 2011 Φίλε lampros απο που το παρήγγειλες το Marinus 60? Νόμιζα πως βγάζουν μόνον 30. Από τιμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 13 Απριλίου 2011 #25 Share 13 Απριλίου 2011 Φίλε lampros απο που το παρήγγειλες το Marinus 60? Νόμιζα πως βγάζουν μόνον 30. Από τιμή? Ναι οντως μονο 30 βγαινουν στην αγορα! Παρολαυτα στο site της εταιριας αναφερει καπου και το 60ρι το οποιο με εβαλε σε σκεψεις και ετσι ρωτησα την ιδια την DENNERLE! μου απαντησε οτι υπηρχε και το εχει σταματησει γιατι δεν ειχε κινηση! Μετα απο παρα πολλα μνμ που τους εστειλα ομως καταφερα να παραγγειλω ενα!!! "the Nano Cube Marinus 60 l does not excist, but we can order one specially for you " Μαζι με το cube πηρα και το εξωτερικο φιλτρο που εχω γραψει σε προηγουμενο ποστ και κατι αλλα εξτρα! Ολα αυτα μεσα απο το εργοστασιο της DENNERLE ..... στην τιμη των 297ευρω.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος