manolis1978 31 Μαρτίου 2011 #1 Share 31 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα. Εχω 2 γαρίδες japonica. Η πρώτη εδω και 2 χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα άλλη μια. Εδω και 2-3 μέρες η μεγάλη η παλιά γαρίδα είχε εξαφανιστεί και κριβότανε. Σήμερ ατην ανακάληψα κάτω απο το φίλτρο η οποία έχει κάτι μαυρα στιγματα κάτω απο το κύριο σώμα της. Κάτι μου λέει ότι είναι αυγά γιατί τα φτιάχνει με τα πόδια της και τα αερίζει. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι αυγά? Αν ναι ήδη διαβάζω διάφορα site για να πετύχω να μεγαλώσουν τα γαριδάκια. Οι φωτο είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 31 Μαρτίου 2011 #2 Share 31 Μαρτίου 2011 ναι ειναι αυγα αλλα δε νομιζω να χει πετυχει κανεις αναπαραγωγη απ οτι εχω διαβασει και εγω... θελουν υφάλμυρο νερο αν το επιχειρήσεις τοτε καλη τυχη καποιοι θα σε βοηθησουν σε καποια βηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1978 31 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 31 Μαρτίου 2011 ναι ειναι αυγα αλλα δε νομιζω να χει πετυχει κανεις αναπαραγωγη απ οτι εχω διαβασει και εγω... θελουν υφάλμυρο νερο αν το επιχειρήσεις τοτε καλη τυχη καποιοι θα σε βοηθησουν σε καποια βηματα Υπάρχει μια αναφορά στο forum για αναπαραγωγή αμανο αλλα έχει προβλημα το forum και δεν βγάζει όλα τα σχόλια. Εξάλου σκοπεύω να την ξεκινήσω την διαδικασία σε διαφορετική γυάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 31 Μαρτίου 2011 #4 Share 31 Μαρτίου 2011 (edited) Υπάρχει μια αναφορά στο forum για αναπαραγωγή αμανο αλλα έχει προβλημα το forum και δεν βγάζει όλα τα σχόλια. Εξάλου σκοπεύω να την ξεκινήσω την διαδικασία σε διαφορετική γυάλα. εγω απλα μπορω να επιβεβαιωσω οτι ειναι αυτα απο κει και περα καποιος θα σε καθοδηγησει ψαξε και για αναπαραγωγη νεον γιατι πρεπει να ειναι η ιδια διαδικασια ^^ μακαρι να τα καταφερεις αμα ασχοληθεις Ισως να ζητουσες απο καποιον Mod να σου αλλαξει τιτλο (Βοηθεια για αναπαραγωγη αμανο η κατι τετοιο ) και αν λες αυτο εγω το βλεπω κανονικα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...05&hl=amano δοκιμασε refresh Μηπως δε τα φορτωσε ολα Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2011 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1978 31 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 31 Μαρτίου 2011 Επειδη έψαξα στο ιντερνετ. Υπάρχουν αναφορές για ένα άρθρο "Breeding Yamato (a.k.a. Amano) shrimp, Caridina japonica.", ο οποίος τα κατάφερε, αλλα το site έχει πέσει. Εγώ το βρήκα και είναι το παρακάτω. Το δίνω για όσους ενδιαφέρονται http://web.archive.org/web/20060502013132/...ding_yamato.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1978 31 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 31 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω κάτι? Τα αυγα εμφανίζονται μετά την γονιμοποίηση ή το αρσενικό γονιμοποιεί τα αυγα αφου βγούν. Το λέω γιατί η δεύτερη γαρίδα που έχω κάτι μου λέει ότι είναι και αυτή θυλικιά και τα αυγά θα μείνουν αγονομοποιητα. Απο την άλλη πρωτη φορά είδα αυγα σε γαρίδα μετα απο 2 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 31 Μαρτίου 2011 #7 Share 31 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω κάτι? Τα αυγα εμφανίζονται μετά την γονιμοποίηση ή το αρσενικό γονιμοποιεί τα αυγα αφου βγούν. Το λέω γιατί η δεύτερη γαρίδα που έχω κάτι μου λέει ότι είναι και αυτή θυλικιά και τα αυγά θα μείνουν αγονομοποιητα. Απο την άλλη πρωτη φορά είδα αυγα σε γαρίδα μετα απο 2 χρόνια. Γονιμοποιούνται από πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1978 2 Απριλίου 2011 Author #8 Share 2 Απριλίου 2011 (edited) ΠΡος ενημέρωση. Η συγκεκριμένη γαρίδα αν και έχασε τα αυγά της, μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα ότι δεν είναι κανονική αμάνο αλλά ψευτοαμάνο ή κάποιο υβρίδιο ή άλλο είδος που μοιάζει με την κανονική αμάνο. Είναι ψευτοαμάνο γιατί όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία το ρύγχος μπροστά απο τα μάτια της είναι κοντό και σύμφωνα με αναφορές τα γαριδάκια εκολάπτονται σε γλυκό κανονικά. μένει να δω αν η αλλη γαρίδα είναι κανονική ή μαϊμού !!!!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 2 Απριλίου 2011 - manolis1978 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος