krispie 31 Μαρτίου 2011 #1 Share 31 Μαρτίου 2011 Ήταν η μαμίσια του Aquadream 80 της Aquatlantis... Όποιος γνωρίζει ας μου πει για να ξέρω... Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Μαρτίου 2011 #2 Share 31 Μαρτίου 2011 Τα Kelvin είναι 6500 και lumen αν δεν κάνω λάθος 950. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 31 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 31 Μαρτίου 2011 (edited) Τα Kelvin είναι 6500 και lumen αν δεν κάνω λάθος 950. Ευχαριστώ πολύ!!! Τα Kelvin καλά είναι για μία λάμπα, αλλά από Lumen πάσχω... Υπάρχουν λάμπες ίδιες σε μέγεθος που να βγάζουν περισσότερα Lumen; Βασικά σκεφτόμουν κάποια στιγμή να βάλω μια Cool White από αυτές... Αλλά βλέπω ότι βγάζουν λιγότερα lumen από αυτή που έχω, 880... Βέβαια έχεις οικονομία... Τι λέτε;;; Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2011 - krispie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Μαρτίου 2011 #4 Share 31 Μαρτίου 2011 Εξαρτάται τι ενυδρείο είναι...Φυτεμένο,κοινωνικό,Αφρικάνικο,βιοτοπικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 31 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 31 Μαρτίου 2011 Φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων, 90 λίτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Μαρτίου 2011 #6 Share 31 Μαρτίου 2011 Προσωπική μου άποψη είναι να μην αλλάξεις τύπο λάμπας.Αν έχει πέσει η ένταση της βάλε καινούρια. Αν θες περισσότερο φως βάλε έναν ανακλαστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 31 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 31 Μαρτίου 2011 Όχι, δεν έχει πέσει η εντασή της... Ένα μήνα την δουλεύω... Άλλες λάμπες, όχι led, στο ίδιο μέγεθος πάντα, μπορεί να βγάζουν παραπάνω lumen;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Μαρτίου 2011 #8 Share 31 Μαρτίου 2011 Όχι, δεν έχει πέσει η εντασή της... Ένα μήνα την δουλεύω... Άλλες λάμπες, όχι led, στο ίδιο μέγεθος πάντα, μπορεί να βγάζουν παραπάνω lumen;;; Πανω κατω στα ιδια λουμεν παιζουν ολες σ αυτα τα βατ, αλλα καλο ειναι να ειναι color render index (CRI 965) για ενα ποιοτικοτερο φωτισμο κοντα στην αποδοση του ηλιακου φωτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 31 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 31 Μαρτίου 2011 Πανω κατω στα ιδια λουμεν παιζουν ολες σ αυτα τα βατ, αλλα καλο ειναι να ειναι color render index (CRI 965) για ενα ποιοτικοτερο φωτισμο κοντα στην αποδοση του ηλιακου φωτος. Ευχαριστώ, να ρωτήσω τι είναι οι λάμπες πλήρους φάσματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Μαρτίου 2011 #10 Share 31 Μαρτίου 2011 (edited) Ευχαριστώ, να ρωτήσω τι είναι οι λάμπες πλήρους φάσματος; διαβασε το παρακατω αρθρο του Χρηστου Κοκκορα και θα καταλαβεις αρκετα πραγματα πανω στο θεμα περι φωτισμου και φυτων! Φως και Φυτά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=17135 Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 31 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 31 Μαρτίου 2011 Το διάβασα και βασικά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η σχέση kelvim και nm... Μια λάμπα πλήρους φάσματος τι kelvin είναι;;; Απ'όλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Απριλίου 2011 #12 Share 1 Απριλίου 2011 (edited) Το διάβασα και βασικά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η σχέση kelvim και nm... Μια λάμπα πλήρους φάσματος τι kelvin είναι;;; Απ'όλα; Ο ήλιος εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία το μήκος τους μετριούνται σε nm(νανομετρα) μονάδα μέτρησης. Ο Βαθμός Κέλβιν (° Κ) είναι μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας.Αναλογα με αυτή την θερμοκρασία έχουμε και ανάλογο χρωματισμό του φωτός, καλύτερα συγκεντρώσου στα κελβιν για να μην μπερδεύεσαι. Το φως πλήρους φάσματος στην ουσία θεωρείται το πλήρες φάσμα του ηλίου που φτάνει στον πλανήτη μας, και θεωρείται σαν ιδανικό για την ισορροπία της υγείας του ανθρώπου και των υπαρχοντων οργανισμών που κάνουν την χρήση του. Τώρα οι λάμπες πλήρους φάσματος ανάλογα τα κελβιν προσπαθούν να προσομοιάσουν το χρώμα του φωτός κάποιας συγκεκριμένης ώρας (χρονική περίοδο) της ημέρας, μιλώντας χοντρικά. Αυτές οι λάμπες χαρακτηρίζονται από ένα όσο ποιο συνεχόμενο φάσμα χωρίς απότομες κορυφές στο διάγραμμα τους, ενώ κάποιες λάμπες έχουν επιλεγμένες μόνο κάποιες κορυφές στο φάσμα για να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση σε κάποια επιλεγμένη χρωματική απόδοση. Ειδικά η πλήρους φάσματος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν με καλύτερο CRI (color render index). Για παράδειγμα θα δεις πως πολλές λάμπες αναγράφουν κάποιους κωδικούς στην άκρη τους τύπου 765 ‘η 865 ή 965. Το 65 είναι ο βαθμός κελβιν αλλά ο πρώτος αριθμός χαρακτηρίζει στην ουσία την ποιότητα του φωτός που εκπέμπουν με 100 να θεωρείται ο ήλιος. Εσύ μια που έχεις μια λάμπα μόνο καλό είναι να επιλέξεις μεταξύ 5500 με 6500 μια που αυτές οι θερμοκρασίες κελβιν αναπαράγουν τα χρώματα ήπιων κλιματικών ζωνών μιας καθαρής ημέρας, μεσημέρι προς απόγευμα. Έγινε επεξεργασία 1 Απριλίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 1 Απριλίου 2011 Author #13 Share 1 Απριλίου 2011 Άρα μία, ας πούμε, 965 έχει 6500 kelvin και αφού είναι 965 θα έχει CRI 90, σωστά; Και αν είναι ψηλό το CRI λογικά είναι και πλήρους φάσματος αφού είναι κοντά στο φυσικό φως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 6 Απριλίου 2011 Author #14 Share 6 Απριλίου 2011 Άρα μία, ας πούμε, 965 έχει 6500 kelvin και αφού είναι 965 θα έχει CRI 90, σωστά; Και αν είναι ψηλό το CRI λογικά είναι και πλήρους φάσματος αφού είναι κοντά στο φυσικό φως; Μια τέτοια λάμπα δεν θα είναι καλή για μένα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Απριλίου 2011 #15 Share 6 Απριλίου 2011 Μια τέτοια λάμπα δεν θα είναι καλή για μένα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 7 Απριλίου 2011 Author #16 Share 7 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ, άρα ψάχνω μια λάμπα 965 με όσο το δυνατόν περισσότερα lumen, έτσι; Καμιά πρόταση;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Απριλίου 2011 #17 Share 7 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ, άρα ψάχνω μια λάμπα 965 με όσο το δυνατόν περισσότερα lumen, έτσι; Καμιά πρόταση;; Αγαπητε krispie γιατι δεν παίρνεις μια λάμπα ενυδρειακ;h από εταιρείες όπως sera ή arcadia για παράδειγμα ,από οτι βλέπω είναι 80 cm το ενυδρείο ; λάμπα είναι Τ8 ; 18W ; Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.sera.de/gr/produkte/aquarientec...illiant-t8.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 7 Απριλίου 2011 Author #18 Share 7 Απριλίου 2011 Αγαπητε krispie γιατι δεν παίρνεις μια λάμπα ενυδρειακ;h από εταιρείες όπως sera ή arcadia για παράδειγμα ,από οτι βλέπω είναι 80 cm το ενυδρείο ; λάμπα είναι Τ8 ; 18W ; Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.sera.de/gr/produkte/aquarientec...illiant-t8.html Ευχαριστώ,τα Kelvin της συγκεκριμένης είναι καλά θα ήθελα όμως index 90... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Απριλίου 2011 #19 Share 8 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ,τα Kelvin της συγκεκριμένης είναι καλά θα ήθελα όμως index 90... Τις συγκεκριμενες λαμπες της sera τις εχω και εγω στο 500 αρι μου σε Τ5 εκδοση και ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση τους. Γενικα εαν το CRI ειναι πανω απο 8 μιλαμε για καλες λαμπες. Τωρα υπαρχουν πολλες και διαφορες λαμπες στα ενυδρειακα καταστηματα αλλα το κοστος τους ειναι και λιγο τσιμπιμενο. Μια αλλη λυση ειναι αυτες του κοινου εμποριου οπως της Philips, Osram. OSRAM LUMILUX DE LUXE T8 930, 940, 950, 965 BIOLUX 965 Philips T8 MASTER TL-D 90 Graphica 18/36/58W T8 5300/6500K MASTER TL-D 90 De Luxe 18/36/58W T8 5300/6500K T5 MASTER TL5 Υψηλής Φωτεινής Ροής De Luxe 90 24/49/54W T5 4000/5200/6800 K Αυτες θα τις βρεις στα ηλεκτρομαγαζα αλλα και παλι με καποια δυσκολια μια που δεν ειναι και κοινες λαμπες οποτε οι εμποροι δεν τις φερνουν μια που δεν τις πουλανε και ευκολα. Βεβαια και να τις βρεις δεν θα εχουν και 5 ευρω, μια που παντα μιλαμε για ποιοτικες λαμπες αλλα πιστευω οτι θα τις βρεις σε καλυτερες τιμες απο οτι σε pet shop με αναλογου τυπου λαμπας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 8 Απριλίου 2011 Author #20 Share 8 Απριλίου 2011 Τις συγκεκριμενες λαμπες της sera τις εχω και εγω στο 500 αρι μου σε Τ5 εκδοση και ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση τους. Γενικα εαν το CRI ειναι πανω απο 8 μιλαμε για καλες λαμπες. Τωρα υπαρχουν πολλες και διαφορες λαμπες στα ενυδρειακα καταστηματα αλλα το κοστος τους ειναι και λιγο τσιμπιμενο. Μια αλλη λυση ειναι αυτες του κοινου εμποριου οπως της Philips, Osram. OSRAM LUMILUX DE LUXE T8 930, 940, 950, 965 BIOLUX 965 Philips T8 MASTER TL-D 90 Graphica 18/36/58W T8 5300/6500K MASTER TL-D 90 De Luxe 18/36/58W T8 5300/6500K T5 MASTER TL5 Υψηλής Φωτεινής Ροής De Luxe 90 24/49/54W T5 4000/5200/6800 K Αυτες θα τις βρεις στα ηλεκτρομαγαζα αλλα και παλι με καποια δυσκολια μια που δεν ειναι και κοινες λαμπες οποτε οι εμποροι δεν τις φερνουν μια που δεν τις πουλανε και ευκολα. Βεβαια και να τις βρεις δεν θα εχουν και 5 ευρω, μια που παντα μιλαμε για ποιοτικες λαμπες αλλα πιστευω οτι θα τις βρεις σε καλυτερες τιμες απο οτι σε pet shop με αναλογου τυπου λαμπας. Ευχαριστώ πάρα πολυ!!! Από lumen παίζει να βρω πληροφορίες για τις λάμπες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Απριλίου 2011 #21 Share 8 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πάρα πολυ!!! Από lumen παίζει να βρω πληροφορίες για τις λάμπες; Googlare λιγο στο νετ και ολο και κατι θα βρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 8 Απριλίου 2011 Author #22 Share 8 Απριλίου 2011 Επειδή το κοίταξα λίγο, πήρα από κάθε εταιρία τις λάμπες με το καλύτερο index OSRAM BIOLUX: K:6500 index:97 lm:1000(18W) Phillips Master TL-D Graphica K:6500 index:98 lm:930(18W) Για τις ενυδριακές λάμπες υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Απριλίου 2011 #23 Share 8 Απριλίου 2011 (edited) Επειδή το κοίταξα λίγο, πήρα από κάθε εταιρία τις λάμπες με το καλύτερο index OSRAM BIOLUX: K:6500 index:97 lm:1000(18W) Phillips Master TL-D Graphica K:6500 index:98 lm:930(18W) Για τις ενυδριακές λάμπες υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες; Ριξε μια ματια εδω, αν και δεν ειναι ολοκληρωμενες ολες οι πληροφοριες! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=38934&hl= Έγινε επεξεργασία 8 Απριλίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 22 Απριλίου 2012 #24 Share 22 Απριλίου 2012 παιδιά έχω την ίδια λάμπα (μια λάμπα) στο ενυδρείο μου 55 λίτρα. Αποτι διαβάζω είναι καλή για μικρά ενυδρεία χωρίς πολλές απαιτήσεις. Το ενυδρείο σταδιακά θα απόκτήσεις φυτά εύκολα κατά βάση αλλά όχι και φουλ φυτεμένο. Μια απορία το 54 πριν το 765 τι είναι; Επίσης σκεφτόμουν να βάλω συμπληρωματικά και μια ταινία led να ανάβει πριν την λάμπα και μετά για να προσομοιώσω και τις συνθήκες ξημερώματος και νύχτας. Θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 23 Απριλίου 2012 #25 Share 23 Απριλίου 2012 παιδιά ξέρει κανείς; απλά θέλω να την βάλω σαν συμπληρωματική όχι να αντικαταστήσω την λάμπα μου. Γι αυτό εδώ μιλάω που είδα ότι το πρότεινε ενα άλλο μέλος εδώ μέσα http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170813653805&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος