Jump to content

Περίεργο χνούδι

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορεί κάποις να μου πει τι ακριβώς είναι αυτά τα χνουδωτά πράγματα που έχουν βγει και εάν είναι επικίνδυνα για το ενυδρείο. Ευχαριστώ

post-29125-1301515747_thumb.jpg

Ζητώ συγνώμη, αλλα στην προσπάθειά μου να επισυνάψω τη φωτογραφία ξαναέστειλα το θέμα άλλες δύο φορές...

Σαν αλγη μου φαινεται......αλλά ας απαντησει κάποιος που έχει μεγαλυτερη εμπειρία και το έχει ξανασυναντηση. :)

Μοιάζει με κάποια μορφή άλγης, σίγουρα μικροάλγη αλλα βλέπω και λίγα κυανοβακτηρίδια απλωμένα στο υπόστρωμα.

Μόνο σε αυτό το σημείο του ενυδρείου βγαίνει?

Είναι καινούργειο ενυδρείο?

Προσπάθησε να μη βάζεις φώσφορο στο σύστημα σου και με τον καιρό θα φύγουν. Εννοείται να πάρεις και τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αφαιρείς το PO.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το ενυδρείο λειτουργεί εδώ και 2-3 μήνες περίπου. Αυτό που είναι σαν βαμβάκι (η άλγη που λέτε) είναι σε 3 διαφορετικά σημεία (σε διαφορετικούς βράχους). Αναφορικά με το κυανοβακτηρίδιο, με έχεις κάνει λάσπη τώρα! Τι είναι αυτό?? Πρέπει να κάνω κάτι άλλο??

Συνάδερφε νέε ριφά :P

Επειδί κι εγώ σαν νέος παλεύω μήνες το καλύτερο που έχεις να κάνεις για την άλγη είναι να μη προσθέτεις φωσφορικά στο σύστημα σου και ταυτόχρονα να αφαιρείς. Κάποια στιγμή θα σταματίσει η ανάπτυξη τους και θα υποκύψουν. Τα φωσφορικά μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα μας απο το νερό που συμπληρώνουμε και κάνουμε αλλαγές (νερό βρύσεις), απο τροφή που ρίχνουμε, απο ακαθαρσίες ψαριών. Τα φωσφορικά τα αποβάλουμε με συχνές αλλαγές νερού, overskimming, αντιφώσφορο. Με λίγα λόγια η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να μειώνουμε την είσοδο τους.

Η φωτοπερίοδο του ενυδρείου να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και να αποφεύγει το φως του ηλίου απο παράθυρα.

Όσο για την κυανό το οποίο παλεύω εδώ και 40μέρες. Στην φωτογραφία φαίνεται λίγο κάποιο είδος στώματος στην άμμο με χρώμα που μπλε-κοκκινίζει. Σου φαίνεται ότι σχηματίζει μια μορφή γλύτσας, σαν χαλί? Αν ναι πολύ πιθανόν να είναι κυάνο.

Σε κάποια σημεία η άμμος όντως έχει σκουρίνει και φαίνεται να έχει πιάσει κάτι σαν κρούστα από πάνω. Το χρώμα της όμως είναι καφέ σκούρο. Αντιφόσφωρο τώρα δεν έχω βάλει ακόμα. Μόνο τον άνθρακα, και αλλαγές νερού κάνω με νερό αντίστροφης όσμωσης. Αυτό που με προβληματίζει είναι μην τυχόν και γεμίσω με αυτό το χνούδι.... και εάν υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης πέραν της υπομονής που μου αναφέρεις (ίσως κάποιο ψάρι που τα τρώει, κάποιο φάρμακο, να τα ξηλώσω ίσως :P .??)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...