gorgio 30 Μαρτίου 2011 #1 Share 30 Μαρτίου 2011 Εδώ κ 40 μέρες εχω τα μίκρα μες την γέννηστρα..πότε είναι έτοιμα να τα βάλω μαζί με τα αλλά ? Εχω ακόμα ένα μόλυ κ δύο πλατυ μες στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 30 Μαρτίου 2011 #2 Share 30 Μαρτίου 2011 Καλησπερα στην θεση σου θα περιμενα λιγο γιατι δεν εχουν μαθει να φοβουνται τα αλλα ψαρια καθως ειναι προστατευμενα οποτε μολις βγουν θα δεχτουν επιθεσεις απο τα μεγαλλυτερα αφου δεν εχουν εμπειρια του εξωτερικου περιβαλοντος ,,, περιμενε 20 μερες ακομη ... φιλικα Αντωνης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 30 Μαρτίου 2011 #3 Share 30 Μαρτίου 2011 Καλησπερα στην θεση σου θα περιμενα λιγο γιατι δεν εχουν μαθει να φοβουνται τα αλλα ψαρια καθως ειναι προστατευμενα οποτε μολις βγουν θα δεχτουν επιθεσεις απο τα μεγαλλυτερα αφου δεν εχουν εμπειρια του εξωτερικου περιβαλοντος ,,, περιμενε 20 μερες ακομη ...φιλικα Αντωνης Αντώνη δεν νομίζω ότι 2 μήνες στη γεννήστρα είναι καλή ιδέα. Προσωπικά θεωρώ ότι ούτε μια μέρα δεν είναι καλή στη γεννήστρα. Αν είναι να έχεις γέννες καλύτερα να έχεις φυτά όπως κερατόφυλλο ώστε να κρύβονται τα ψαράκια και να μαθαίνουν να προστατεύονται. Απώλειες πάντα θα υπάρχουν. Δώστε στα ψάρια τις συνθήκες να μπορούν να παλέψουν για επιβίωση και δώστους την ευκαιρία να το κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 30 Μαρτίου 2011 #4 Share 30 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ με τον Ανδρέα.Βγάλε 2-3 από τη γεννήστρα και παρατήρησε συμπεριφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 30 Μαρτίου 2011 #5 Share 30 Μαρτίου 2011 Αντώνη δεν νομίζω ότι 2 μήνες στη γεννήστρα είναι καλή ιδέα. Προσωπικά θεωρώ ότι ούτε μια μέρα δεν είναι καλή στη γεννήστρα. Αν είναι να έχεις γέννες καλύτερα να έχεις φυτά όπως κερατόφυλλο ώστε να κρύβονται τα ψαράκια και να μαθαίνουν να προστατεύονται. Απώλειες πάντα θα υπάρχουν. Δώστε στα ψάρια τις συνθήκες να μπορούν να παλέψουν για επιβίωση και δώστους την ευκαιρία να το κάνουν. παιδια συμφωνω με αυτο που λετε, αυτο κανω και εγω, ειμαι τελειως εναντιων της γεννιστρας και του στρες που προκαλει στην μητερα αλλα και της αποξενωσης των μικρων απο το εξωτερικο περιβαλλον ... εγω απλα το προτεινα αφου τα εχει ηδη βαλει για να μην εχει απωλειες (αφου δεν εχουν εξοικειωθει απο μικρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 30 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 30 Μαρτίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά... Θα τα αφήσω κ άλλες μέρες γιατί έχουν μείνει μόνο 3 μίκρα..γιατί μάλλον είχα απώλειες στην γεννα βρήκα 6 κ τώρα πρόσφατα έχασα κ 3 για άγνωστη αιτία καθώς οι μετρήσεις ήταν φυσιολογικές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 30 Μαρτίου 2011 #7 Share 30 Μαρτίου 2011 η γεννήστρα προκαλεί στρες, αλλά και ανάλογα την γεννήστρα ή την θέση και τον τρόπο που την έχεις τοποθετήσει μπορεί να μην κυκλοφορεί καλά το νερό, ειδικά αν είναι από εκείνες τις πλαστικές και όχι από αυτές με το διχτάκι. Τα μικρά θέλουν πολύ καλή ποιότητα νερού και οξυγόνωση. Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα στις αρχές μας και έχουμε αγοράσει γεννήστρες, αλλά τελικά το κερατόφυλλο είναι και πιο φτηνό, πιο φυσικό και επιζούν περισσότερα μωρά. Δως του μια ευκαιρία όσο πιο σύντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 31 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 31 Μαρτίου 2011 Σίγουρα θα δοκιμάσω κερατοφύλλο ειδικά τώρα που το μετατρέπω σε φύτεμενο το ενυδρείο..σίγουρα είναι καλύτερα. Τώρα εχω με γέννηστρα με δύχτι κ την εχω κοντά στην αντλία για να υπάρχει ροή.. Και με το κερατοφύλλο θα κρύβονται αλλά μόλις θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να τρώνε τα μίκρα δεν θα τα τρώνε τα μεγάλα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xlomoc 31 Μαρτίου 2011 #9 Share 31 Μαρτίου 2011 συμφωνο με τα παιδια η γεννηστρα δεν ειναι καθολου καλη. Αλλα εφοσον δεν ηταν φυτεμενο ιτανε η καλυτερη λυση.Βαλε ομως κερατοφυλο και αυτα θα κρυβονται μονα τους. Και μενα πριν 2-3 μερες γεννησε μια μανα και τα βλεπω ειναι κρυμενα εκει πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος