Jump to content

Καταπολέμηση πράσινης άλγης

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Τον τελευταιο καιρο ειχα μεγαλη αναπτυξη πρασινης αλγης(λογω ταισματος).

Τι προτεινεται να βαλω μεσα για την καταπολεμηση της?

Καποιο απο τα παρακατω θα εκανε δουλεια?

ZEBRASOMA SCOPAS

ACANTHURUS LINEATUS

SIGANUS LO VULPINUS

Φιλος με 60λιτρα reef και αρκετη πρασινη αλγη , εβαλε μεσα εναν salarias fasciatus

http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...4&pcatid=94

και του εκανε καλη ''δουλεια''

Για τα υπολοιπα δεν ξερω να σου πω κατι .

Αν εννοείς τριχοειδή άλγη δεν θα σε βοηθήσει ουσιαστικά κάποιο ψάρι.Αλλαγές νερού,λιγότερο τάισμα,άνθρακα,αντιφώσφορο,σωστό σκιμάρισμα,καλές λάμπες είναι κάποια από αυτά που θα σε βοηθήσουν.

Αν εννοείς τριχοειδή άλγη δεν θα σε βοηθήσει ουσιαστικά κάποιο ψάρι.Αλλαγές νερού,λιγότερο τάισμα,άνθρακα,αντιφώσφορο,σωστό σκιμάρισμα,καλές λάμπες είναι κάποια από αυτά που θα σε βοηθήσουν.

Η αλγη ειναι τριχοειδή.Οι αλλαγές νερού γίνονται κανονικά(60lt απο τα 180 καθε μηνα).Ανθρακα κ αντιφωσφορο εδω και δεκα μερες εχω βαλει την μιξη της seachem.

Aπο λαμπες εχω δυο της juwel μια natural και μια μπλε (τ5).

οσο για σωστο σκιμαρισμα τι εννοεις?

Την φωτοπεριοδο την εχω μειωσει(μονο για το ταισμα τα αναβω)

Οσον αφορα για τα εν λογω ζωντανα μου τα προτειναν απο γνωστο shop

και οτι κανουν πολυ καλη δουλεια.

Έχεις ελέγξει νιτρικά - φωσφορικά.

Το ότι ανάβεις λάμπες μόνο για τάισμα δεν είναι σωστό.

Τα Tangs δύσκολο έως απίθανο να σου φάνε μικροάλγη, προτιμούν μακροάλγη για τροφή.

Επίσης το να βάλεις ένα τέτοιο "βρώμικο" ψάρι σε 180λ (πολύ πιθανόν να έχεις κι άλλα ψάρια στο ενυδρείο ήδη) μπορεί να σου βγάλει άλλα προβλήματα με το χρόνο. Εξάλου το καλύτερο είναι να φτιάξουμε το πρόβλημα και όχι να το μπαλώνουμε.

Τον άνθρακα-αντιφώσφορο σε σημείο με κυκλοφορεία και να μη είναι "τσιμέντο" η μάζα ώστε να υπάρχει κυκλοφορία σε όλη την επιφάνια του υλικού. Επειδί μάλλον έχεις φωσφορικά και το Seagel (υποψιάζομαι ότι αυτό χρησιμοποιείς) έχει αντιφώσφορο με βάση το αλουμίνιο να αλλάζεις το υλικό κάθε 4-5 μέρες. Συμβουλή, την επόμενη πάρε ξεχωριστά άνθρακα και αντιφώσφορο γιατί με το Seagel αλλάζεις άνθρακα χωρίς λόγο και το μπουκάλι αδειάζει για την πλάκα, στο λέω γιατί έτσι την πάτησα κι εγώ :P

Με το σωστό skimming μάλλον εννοούν τα παιδία όχι τέζα στεγνό και συχνό καθάρισμα για να μη "βουλώνει". Υπάρχει skimmer στο ενυδρείο?

Tην μιξη ανθρακα κ αντιφως τα εχω μεσα στο φιλτρο.ειναι καλυτερα να το

βαλω μεσα στο ενυδρειο διπλα σε καποιον κυκλοφορητη?

Το σκευασμα ειναι το seagel,το οποιο εγραφε οτι διαρκει για 4 μηνες.

Οσο γιατο skimmer φυσικα και υπαρχει το 9210 της tunze.

όχι τέζα στεγνό και συχνό καθάρισμα για να μη "βουλώνει"

δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.

Παιδια help η κατασταση εχει γινει δραματικη...

Hi !!!

1) Εαν έχεις αντίστροφή όσμωση (Α/0) , ελέγχεις μήπως χρειάζεται αντικατάσταση η μεμβράνη ή ο άνθρακας ή η ρητίνη . Εάν δεν έχεις Α/Ο πας και παίρνεις όπως δύποτε ... γιατι στην δική σου περίπτωση , όπου έχεις πρόβλημα με αλγη , η ποίο απλή μέθοδος αντιμετώπισής είναι να κάνεις αλλαγές νερού για να πέσουν νιτρικά - φωσφορικά ...φαντάσου όμως ότι έαν δεν έχεις Α/Ο απο εκεί που ''νόμιζες'' έβαζες νερο ''καθαρο'' , βάζεις νερο το οποίο ενδέχεται να έχει υψηλά νιτρικά και φωσφορικά .......δηλαδή να συντηρείς την αλγη και με της αλλαγές νερού (τραβηγμένο λιγο :P )

2) Απο σκιμμερ είσαι Οκ .....αλλά επειδη έχω δουλέψει το 9205 , θα σου πρότεινα να καθαρίζεις το δοχείο-λαιμο του σκιμμερ κάθε εβδομάδα (εαν μπορεις και δυο ακομα καλύτερά )

3) Τα φώτα τα ανάβεις κανονικα , ειναι λάθος αυτο που κανεις διότι το θέμα είναι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες .....ασε που κατα πάσα περίπτωση και να αντιμετωπίσεις την άλγη με κλειστά φώτα , με το που θα τα ανάψει θα φουντώσει ξανα !!

4) Δες εαν η κυκλοφορία που έχεις στο ενυδρείο είναι επαρκείς

5) Τάισμα .....με μέτρο

6) Θέλει τεράστια υπομονή ......μπορεί να κάνει και 6 μήνες να φύγει η άλγη ...αλλά θα βλέπεις ότι σιγα σιγα εξασθενει

7) Οτι είπε ο salamander +1 :rasp:

8) Πρόσεχε τα μαγαζιά

όχι τέζα στεγνό και συχνό καθάρισμα για να μη "βουλώνει"

δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.

εννοει,πως καλο θα ειναι να εχεις υγρο σκιμινγκ(σκουρο πρασινο ζουμι) και οχι πιο στεγνο σκιμαρισμα....

Το νερο ειναι απο Α/Ο,οι μεμβρανες ειναι ολοκαινουριες οπως και η ρητινη.

Για το σκουρο πρασινο ζουμι,εννοεις να μην καθαριζω το δοχειο του skimmer συχνα?

Aυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι η μια λαμπα ειναι η natural της juwel που μαλλον ειναι για φυτα

και οχι η ολολευκη..

για το σκιμερ ,ισα ισα θελει συχνο καθαρισμα.μιλαμε για το στησιμο που εχεις κανει και τις ρυθμυσεις στο σκιμερ σου.να παραγει πιο υγρη βρωμια μεσα στο κυπελλο....(το πως βγαινει η βρωμια εσυ το ρυθμιζεις!!!!!).

για το σκιμερ ,ισα ισα θελει συχνο καθαρισμα.μιλαμε για το στησιμο που εχεις κανει και τις ρυθμυσεις στο σκιμερ σου.να παραγει πιο υγρη βρωμια μεσα στο κυπελλο....(το πως βγαινει η βρωμια εσυ το ρυθμιζεις!!!!!).

Αυτο δεν το ηξερα.Την βαλβιδα την εχω τερμα ανοιχτη και η βρωμια που μαζευει ειναι με νερο μαζι(δηλαδη

ο αφρος γινεται νερο μετα.)

χρησιμοποιείς εντελώς λάθος το seagel... ξέχνα τους 4 μήνες που γράφει επάνω! Κάθε μήνα το πολύ θα το αλλάζεις όταν θα στρώσουν τα πράγματα και τώρα που έχεις αυτό το πρόβλημα το πολύ κάθε βδομάδα θα το πετάς! Επίσης προσωπικά δε το συμπαθώ καθόλου, δοκίμασε αντιφόσφωρο κάποιας άλλης εταιρείας και καλύτερα πάρε σιδήρου και όχι αλουμινίου :P

χρησιμοποιείς εντελώς λάθος το seagel... ξέχνα τους 4 μήνες που γράφει επάνω! Κάθε μήνα το πολύ θα το αλλάζεις όταν θα στρώσουν τα πράγματα και τώρα που έχεις αυτό το πρόβλημα το πολύ κάθε βδομάδα θα το πετάς! Επίσης προσωπικά δε το συμπαθώ καθόλου, δοκίμασε αντιφόσφωρο κάποιας άλλης εταιρείας και καλύτερα πάρε σιδήρου και όχι αλουμινίου :P

Ωραια θα δοκιμασω αντιφωσφορο σιδηρου,με τον ανθρακα κανονικα?αλλαγη καθε μηνα?

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον γιατι τον μονο που βρισκω ειναι ο Korallen-Zucht Biophos 2.

Η συχνοτητα αλλαγης του σιδηρου ποια ειναι?

Ωραια θα δοκιμασω αντιφωσφορο σιδηρου,με τον ανθρακα κανονικα?αλλαγη καθε μηνα?

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον γιατι τον μονο που βρισκω ειναι ο Korallen-Zucht Biophos 2.

Η συχνοτητα αλλαγης του σιδηρου ποια ειναι?

τον άνθρακα ναι κανονικά κάθε μήνα, εάν μιλάμε για εντελώς απλό άνθρακα υπολόγιζε 1g / 1L

για τον αντιφώσφορο καλά λόγια έχω ακούσει για τον Kent (αλλά είναι πανάκριβος), για τον Grotech και για τον Aqua-light. Ότι και να πάρεις εάν δε χρησιμοποιείς fluidized κάνιστρο να φροντίσεις να είναι χοντρόκοκκος (2-4mm) και να τον τοποθετήσεις κάπου με σωστή ροή. Εκεί κατά τη γνώμη μου πάσχουν όλοι οι αντιφώσφοροι. Χρησιμοποιούμε ψιλόκοκκο χωρίς να ξέρουμε και είναι σα να μη το βάζουμε καθόλου :rasp: (και γω τα ίδια λάθη έκανα)

Περίμενε βέβαια να σου απαντήσει και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα :helpsmilie:

edit: συχνότητα αλλαγής θα τη δεις μόνος σου, μπορεί να ταΐζεις πολύ, μπορεί λίγο κτλ κτλ. Όταν στρώσει το σύστημα σου θα βρεις μια ποσότητα που να ανταποκρίνεται στο ενυδρείο σου και θα την αλλάζεις κάθε μήνα :P

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Περίμενε βέβαια να σου απαντήσει και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα :P

warhawk thanks :helpsmilie:

----------------

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αντιφωσφορο σιδηρου.Απλα να αναφερω οτι δεν υπαρχει

κανιστρο και θα μπει μεσα στο φιλτρο της juwel.

Προσπαθω να βρω καποιον απο καποιο e-shop και δεν τα καταφερνω.Αν γνωριζει καποιος

και μπορει να βοηθησει.... :rasp:

warhawk thanks :rasp:

----------------

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αντιφωσφορο σιδηρου.Απλα να αναφερω οτι δεν υπαρχει

κανιστρο και θα μπει μεσα στο φιλτρο της juwel.

Προσπαθω να βρω καποιον απο καποιο e-shop και δεν τα καταφερνω.Αν γνωριζει καποιος

και μπορει να βοηθησει.... :P

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1864

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1715

:helpsmilie:

Thanks warhawk...

Aπλα απ'ότι είδα ο Aqua light εχει κοκομετρια 0,5-2 mm οποτε μαλλον δεν θα κανει δουλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...