Jump to content

Αλλαγή νερού με μικρά μέσα

yboul

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

πριν απο 1 βδομάδα περιπου μια gupina έκανε ~8-9 μωρά (για πρώτη μου φορά). Το ενυδρείο μου έχει 6 guppies και εναν πλεκοστομο (και φυσικά τώρα και τα μικρά).

Το ερώτημά μου είναι αν θα πρέπει και κάθε πότε να κάνω αλλαγές στο νερό, δεδομένου του ότι μπορεί με τη σκούπα να μαζέψω κανένα μικρό και επίσης δεν ξέρω εάν η αλλαγή της θερμοκρασίας που θα προκαλέσει η αλλαγή του νερού θα είναι επικίνδυνη για τα μωρά.

Και κάτι τελευταίο, τα μωρά εδώ και 8 μέρες που γεννήθηκαν φαίνεται να επιζούν. (έχω κερατόφυλο και 2 μεγάλα φυτά οπότε υπάρχουν κρυψώνες) Πόσες μέρες θεωρείτε ότι πρέπει να περάσουν για να μην κινδυνεύουν από τα μεγάλα?

Ευχαριστώ,

κανονικα θα κανεις της αλαγε σου...απλα θα προσεξης να μην εχουν μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας.....το νερο σου το κανεις προετιμασια ???σκουπα μιν βαζεις τορα ποθ ειναι μικρα.....απο τα μεγαλα δεν θα κινδινεβουν μονις τα σινιθισουν τα μεγαλα.....

φιλε μου τις αλλαγες δεν πρεπει να τις σταματησεις.

Οσο για την θερμοκρασια που λες οταν βαζεις το νερο να το κανεισ λιγο ζεστο λιγο κρυο ωστε να διατηρειτε η θερμοκρασια.

Και οταν καθαριζεις με την σκουπα να προσεχεισ μην παει κανενα μικρο να κανεισ απο αλλη μερια του ενυδρειου.

Καλημέρα φίλε και καλώς τα δέχτηκες! :wub:

1. Άσε το νερό στον κουβά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ρίξεις στο ενυδρείο, έτσι δεν θα έχεις μεγάλες διακυμάνσεις. Αλήθεια, για πόσα λίτρα μιλάμε;

2. Μην σταματήσεις τις αλλαγές νερού, απλά στην έξοδο της σκούπας (σε κάποιο κουβά φαντάζομαι) κράτα την απόχη σου, αν πιάσεις κανά μωρό, ρίξτο πάλι μέσα.

3. Μπράβο που δεν χρησιμοποιείς γεννήστρα, αλλά φυτά!

4. Τα μωρά θα είναι ασφαλή εφόσον έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε να μην χωράνε στο στόμα των μεγαλύτερων ψαριών. Μέχρι τότε θα είναι "μπουκίτσες" :)

Για να μην τραβηξεις με τη σκουπα βυθου νεογεννητο δεσε στην ακρη της τουλι.

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Τελικά έκανα αλλαγή (~25%) με προσοχή (το ενυδρείο είναι 60λτ). Καλή ιδέα το τούλι θα το χρησιμοποιήσω την άλλη φορα :P

Τα μικρά εξακολουθούν να χαίρουν άκρας υγείας αλλά ξαφνικά έχασα 2 μεγάλα (τον αρσενικό και ένα θυληκό). :rasp:

Το νερό μου πριν από 2 βδομάδες (το προπροηγούμενο Σάββατο 2 μέρες πριν τη γέννα που έκανα μετρήσεις) ήταν πολύ καλό. Τα γκαπάκια τα αγόρασα τότε και μια μου βγήκε έγκυος. Μπορεί να ήταν άρρωστα από πριν? (αν και ειδικά για το αρσενικό ξαφνιάστηκα, γιατί χθες το βράδυ τον άφησα μια χαρά να κολυμπάει και κόντρα στο ρεύμα και σήμερα το πρωί τον βρήκα μέσα σε ένα πύλινο διακοσμητικό-κρυψώνα νεκρό).

Τώρα λοιπόν έχω 4 θυληκές και τα 8-9 μικρά. Υπάρχει τίποτα σαν βιταμίνες (φαντάζομαι φάρμακο τώρα με τα μικρά μέσα απογαορεύεται) που θα μπορούσα να βάλω? Ισως αν έριχνα λίγο αλάτι προληπτικά να βοηθούσε?

Ευχαριστώ και πάλι,

Μην ριχνεις τιποτα.Κανε σκονη την τροφη για να τρωνε τα μικρα.

Τελικά σήμερα το πρωί βρήκα άλλη μια από τις μεγάλές νεκρή (τα μικρά χαίρουν άκρας υγείασ).

Και παρατήρησα ότι μια ακόμα θυλικιά έχει φουσκώσει και τα λεπια της είναι ανασηκωμένα.

Είναι ένδειξη για κάποια ασθένεια?

Ευχαριστώ,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...