ttarkin 28 Μαρτίου 2011 #1 Share 28 Μαρτίου 2011 Χαιρετώ όλους του συγχομπιστες. Εδώ και 5 χρόνια είμαι κάτοχος ενός θαλασσινού ενυδρείου 150 λιτρα fish only. Εντελως αρχάριος τότε χωρίς να έχω κανέναν να μου υποδειξει τι πρεπει να κάνω(παρα μόνο τα διαφορα Pet shop) και αγνοωντας την ύπαρξη του aquazone αλλά και γενικά των forum στο internet (ευχαριστώ andrea kika που μου ανοιξες τα ματια), ξόδεψα ένα κάρο λεφτά με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Επεσα λοιπον με τα μουτρα στο διαβασμα και σήμερα πλέον, (όχι ότι τα ξερω όλα - διαβαζοντας εσας στο forum νιωθω εντελως αρχάριος), απλώς φιλτράρω τις πληροφορίες και πλεον αποφασίζω εγώ τί είναι καλό τόσο για τα ψαράκια μου, όσο και για την τσέπη μου. Φέτος λοιπον, αξιώθηκα και αγόρασα ένα ενυδρείο 400 λιτρα+150 λιτρα sump το οποίο ξεκίνησα να στηνω αργά και μεθοδικά. Και επειδή λόγω ΔΝΤ ο προυπολογισμός της οικογένειας δεν με βοηθάει, το πράγμα πάει αρκετά άργά. Φυσικά τα προβλήματα δεν αργησαν να εμφανιστούν. Μή έχοντας στο παρελθον Sump δεν μπορούσα να φανταστώ τον "καταρράκτη" που θα ακουγόταν στο σπίτι. Τελος πάντον μετά από έρευνα τοσο στο aquazone όσο και στο internet, με μια κατασκευη dorso pipe έχω σχεδόν μηδενίσει τον θόρυβο. Αυτη τη στιγμή το ενυδρείο λειτουργεί 2 εβδομάδες, μόλις έβαλα ενα clownaki, και αμφιταλαντευομαι με τη διαρυθμιση του sump (σκεφτομαι να κατασκευασω ενα ακομη "θαλαμο¨για dsb). Συντομα θα ανεβασω φωτογραφίες με διαφορες ερωτησεις και "puzzle" για δυνατους λύτες. Περιμένω να ακούσω και τις απόψεις σας. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanleyQ 28 Μαρτίου 2011 #2 Share 28 Μαρτίου 2011 Καλως ηρθες στην παρέα μας λοιπον. Βαλε και καμια φωτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts