riperakias 27 Μαρτίου 2011 #1 Share 27 Μαρτίου 2011 Διαβαζωντας λοιπον για τη θρεπτικη αξια της αρτεμια αποφασισα να δοκιμασω να καλλιεργησω για να ταισω τα ψαρια του 30λιτρου μου.Οχι οτι εχω γεννες,για περισσοτερα θρεπτικα συστατικα το κανω.Το ενυδρειο φιλοξενει δυο ψαρακια.Ετσι η ποσοτητα της αρτεμια που παρεχει το φακελακι της σερα ειναι παρα πολυ ετσι;Θα μου προτεινατε καποια αλλη εταιρια που να μην πρεπει να χρησιμοποιω ολα τα αυγα σε μια φορα;Αλατιεχω οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα.Επισης ετσι για δοκιμη θα ηθελα να μεγαλωσω την αρτεμια σε μια μικρη γυαλλα 3 λιτρων,ετσι ωστε να αναπαραχθει.Καπου διαβασα οτι τρεφονται με αλγες οι οποιες δημιουργουντε αν αφησω ενα μπουκαλι με νερο στον ηλιο για λιγες μερες.Ειναι σωστο αυτο;Επισης εδω μεσα στο φορουμ καποιος καπου εγραψε οτι απο μια συγκεκριμενη αλατοτητα και πανω η αρτεμιες γενουν μωρα και οχι αυγα απευθειας.Ισχυει αυτο; Και αν ναι απο τι αλατότητα και πανω;Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Μαρτίου 2011 #2 Share 27 Μαρτίου 2011 Στα παρακάτω θέματα θα σου λυθούν οι περισσότερες από τις απορίες σου... ..αν πάλι όχι εδώ είμαστε. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%F4%DD%EC%E9%E1 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=46963&hl= http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=33621&hl= Τα σακουλάκι τηw Sera είναι μιας χρήσης και δύσκολο να το χωρίσεις σε δόσεις λόγω της διαφοράς βάρους αυγών /αλατιού. Βγάζει όμως και συσκευασία μόνο με αυγά και απλά θα πρέπει να προσθέτεις την αναλογία του αλατιού σύμφωνα με την ποσότητα παραγωγής που θες να κάνεις. Πίο πρακτική όμως θεωρώ πως είναι η συσκευασία της Ocean Nutrition mix, λόγω ότι το μείγμα είναι κάπως νωπό και καλά ανακατεμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 27 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 27 Μαρτίου 2011 Τα διαβασα και αποφασισα να διατηρησω λιγες μικρες αρτεμιες και να κανω καλλιεργεια.Ν αρωτησω κατι;Πειτε οτι γεννανε.Ε δεν μπορω να παρω μερικα μικρα να τασιω τα ψαρια μου και να αφησω μερικα μεσα να μεγαλωσουν να γεννησουν και αυτα;Επισης για την αλγη ξερει καποιος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 27 Μαρτίου 2011 #4 Share 27 Μαρτίου 2011 Ισως σε βοηθησει και αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 28 Μαρτίου 2011 Αυτό για την αλγη το ξερει κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2011 #6 Share 28 Μαρτίου 2011 Κάπου διάβασα αλλά χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία ότι κάποιος παράτησε νεογέννητα αρτέμια σε ένα δοχείο στο μπαλκόνι του και μετά από αρκετές ημέρες αυτά ζούσαν και είχαν μεγαλώσει χωρίς να κάνει το παραμικρό..... απλά ήταν καλοκαίρι και το έβλεπε ο ήλιος. Κάποτε δεν άδειασα το υπόλοιπο από τα αρτέμια (που είχα προσθέσει και ζωντανό φυτοπλαγκτόν στο δοχείο), και μετά από μια βδομάδα κάποια ήταν ζωντανά και αναπτυγμένα... Αν αυτά σου λένε κάτι ώστε να πειραματιστείς κάντο!!! τι είχες τι έχασες άλλωστε. Έτσι μαθαίνουμε όλοι μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 28 Μαρτίου 2011 Aiole θα το δοκιμασω εξαλου μου αρεσουν οι πειραματισμοι.Τωρα λεω να παρω ενα της σερα να το βαλω ολο να τασιω οσο θελω και να βαλω τα υπολοιπα σε δυο δοχει το εα μεσα στο σπιτι και το αλλο εξω στον ηλιο.Και σας λεω καια αποτελεσματα.Παντως αν πετυχει ειναι μια μηχανης συνεχης τροφοδοτησης με αρτεμιες.Αυτες λογικα θα γεννανε σαν τρελες αρα σχεδον σε καθημερινη βαση θα εχω μικρα.Εξαλου δεν νομιζω τα ψαρια μου να χαλιουνται με ζωντανη τροφη ασχετου μεγεθους και θρεπτικης αξιας.Αν βαλω μερικα στην καταψυξη ή στο ψυγειο οταν ξεπαγωσουν θα ξαναζωντανεψουν;Η όχι.Παντω καποια στιγμη θα ακολουθησω τον οδηγο σου για το φυτοπλαγκτον και θα δοκιμασω να φταξω.Το καλοκαιρι ομως ολα αυτα οπου θα εχω και απλετο ηλιο και απλετο χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Μαρτίου 2011 #8 Share 28 Μαρτίου 2011 Ωραία..... κάνε τα πειράματα σου και ενημέρωσε μας. Φυτοπλαγκτόν έχω να σου δώσω ζωντανό ως μπόλιασμα, ώστε να αρχίσεις την παραγωγή άμεσα. Αν τις βάλεις στην κατάψυξη δεν θα ξαναζωντανέψουν, απλά θα τα ταΐζεις κατεψυγμένη τροφή. Δεν γνωρίζω όμως πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμένουν εκεί ώστε να μη χαθεί η όποια διατροφική αξία έχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 28 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 28 Μαρτίου 2011 (edited) Μην στεναχωριεσαι ο δωκτωρ φρανεσταιν θα κανει τα πειραματα του και θα σας πει αποτελεσματα.Φυτο πλαγΚΤον κατα το καλοκαιρι.Φεεεεεεταααααααα. Παντως περα απο την πλακα αν πετυχει η δοκιμη μου πιστευω πως μπορουμε ολοι να γλιτωσουμε χρηματα και χρονο.Θα σας ενημερωσω μεσα στην βδομαδα(το προτζεκτ θα το ξεκινησω ή παρασκευη ή πεμπτη γιατί τα τοπικά pet shop δεν εχουν και ετσι πρεπει να τρεχω αλλου,μηπως ξες τιμη απο το φακελακι της σερα; ) με φωτογραφικο ρεπορταζ. Έγινε επεξεργασία 28 Μαρτίου 2011 - riperakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 31 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 31 Μαρτίου 2011 (edited) Η καλλιεργεια ξεκινησε χτες βραδυ χωρις αποτελεσματα μεχρι στιγμης.Δεν ειναι μισο λιτρο,το ξερω.Εκανα πρωτα αυτο που λεει το φακελακι της σερα και μετα εβαλα νερο απο το κυριως ενυδρειο ε αλατοτητα 1025 Έγινε επεξεργασία 31 Μαρτίου 2011 - riperakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 2 Απριλίου 2011 Author #11 Share 2 Απριλίου 2011 Η διαδικασια ολοκληρωθηκε αλλα οχι με πολυ καλα αποτελεσματα.Και επισης οι ναυπλοιοι ειναι τοσο μικροι που τα ψαραια ουτε καν δινουν σημασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Απριλίου 2011 #12 Share 2 Απριλίου 2011 Xμ... Δεν κατάλαβα τι έκανες !!! Το φακελάκι της Sera περιέχει μέσα το αλάτι, δεν υπήρχε λόγος να βάλεις νερό ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 2 Απριλίου 2011 Author #13 Share 2 Απριλίου 2011 Α τελικα σημερα εβγαλα πολλες και εχει χιλιαδες αλλες.Αλλα εβγαλα μαζι και αυγα.Εβαλα νερο ενυδρειου για να εχει πιο πολυ νερο.αυτο ομως δεν εκανα κακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 2 Απριλίου 2011 #14 Share 2 Απριλίου 2011 Διαβαζωντας λοιπον για τη θρεπτικη αξια της αρτεμια αποφασισα να δοκιμασω να καλλιεργησω για να ταισω τα ψαρια του 30λιτρου μου.Οχι οτι εχω γεννες,για περισσοτερα θρεπτικα συστατικα το κανω.Το ενυδρειο φιλοξενει δυο ψαρακια.Ετσι η ποσοτητα της αρτεμια που παρεχει το φακελακι της σερα ειναι παρα πολυ ετσι;Θα μου προτεινατε καποια αλλη εταιρια που να μην πρεπει να χρησιμοποιω ολα τα αυγα σε μια φορα;Αλατιεχω οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα.Επισης ετσι για δοκιμη θα ηθελα να μεγαλωσω την αρτεμια σε μια μικρη γυαλλα 3 λιτρων,ετσι ωστε να αναπαραχθει.Καπου διαβασα οτι τρεφονται με αλγες οι οποιες δημιουργουντε αν αφησω ενα μπουκαλι με νερο στον ηλιο για λιγες μερες.Ειναι σωστο αυτο;Επισης εδω μεσα στο φορουμ καποιος καπου εγραψε οτι απο μια συγκεκριμενη αλατοτητα και πανω η αρτεμιες γενουν μωρα και οχι αυγα απευθειας.Ισχυει αυτο; Και αν ναι απο τι αλατότητα και πανω;Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα. γιατι δεν ρωτας αυτον τον "καποιον" απευθειας αφου εχεις αμφιβολιες για το εγχυριμα του,αν ισχυει....και αφου κανεις δεν το πιστευει,γιατι κανεις δεν το δοκιμαζει να,δουμε τι θα πετυχει σε αλλατοτητα 1.030??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος