hlias00 26 Μαρτίου 2011 #1 Share 26 Μαρτίου 2011 Καλησπερα σε ολη την παρεα...! θα ηθελα λιγη βοηθεια για να μην τα κανω θαλασσα! εβαλα χθες στο ενυδρειο μου...120 λιτρα και στρωμενο με ηφαιστιογενες πετρωμα(απο οτι μου ειπαν) το πρωτο μου ζωντανο φυτο...οι πλαστικουρες ηταν αρκετα ασχημες....! Σας παραθετω λιγα πραγματακια για το ενυδρειο και κανα δυο φωτο...για ευκολια..θα ηθελα συμβουλες απο τους παλιους...! 120 λιτρα της juwel φωτισμος λαμπα φθωριου του ενυδρειου 30W βυθός Σκέτο χαλίκι Κοκκομετρία 3-5mm λιπασμα flora viva wave (1ml ανα 100l μετα απο καθε αλλαγη νερου 1 φορα στις 8-9 μερες) φωτο 1 φωτο2 φωτο3 τι ειδος ειναι αν μπορει καποιος να διακρυνει...?δεν μπορω να το καταλαβω εγω...! χωρισα τις ριζες (μου ειπαν να το κανω για καλυτερα) φωτισμος....? λιπασμα...? και με τη σκουπα...τι κανουμε....ελαφρα γυρω απο ριζες και στο υπολοιπο κανονικα...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 26 Μαρτίου 2011 #2 Share 26 Μαρτίου 2011 Το φυτο οναμαζετε βαλεσερια πολλη ωραιο φυτοΑν δεν κανω λαθος φυσικα) .Ο φωτισμος πρεπει να ειναι 8 ωρες την ημερα .Οσων φορα το λιπασμα θα επρεπε να εβαζες και οταν το εβαζες το φυτο εγω θα σου προτηνα υγρο λιπασμα το οποιο θα το προσθετης σκαθε 15 μερες καθε συσκευασια εχει οδηγης πισω σκετικα με την ποσοτητα που πρεπει να προσθεσης η οποια εξαρτατε απο το μεγεθοες του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 27 Μαρτίου 2011 #3 Share 27 Μαρτίου 2011 (edited) Γεια χαρά σου φίλε! Το φυτό σου είναι κάποιο είδος vallisneria americana. Είναι φυτό που τρέφεται κυρίως από τις ρίζες του και όχι από το νερό. Είναι εύκολο φυτό, αν καλύψεις τις ανάγκες του στοιχειωδώς. Αφου δεν έχεις άλλα φυτά, ΜΗΝ βάζεις υγρό λίπασμα. Κινδυνεύεις να γεμίσεις άλγες. Οι κανονικές αλλαγές νερου και τα απόβλητα των ψαριών αρκούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να θρέψουν τέτοια εύκολα φυτά. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου; Αν θες να βοηθήσεις το συγκεκριμένο φυτό με κάποια λίπανση, για να δεις γρηγορότερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη βάλε στο βυθό, κοντά στη ρίζα του φυτού, μια ταμπλέτα λίπανσης. Ο φωτισμός σου είναι αρκετά χαμηλός, αν μιλάμε για 120 λίτρα καθαρά. Η σωστή διάρκεια φωτισμού είναι 8 με 10 ώρες. Ο βυθός σου έχει αρκετά χοντρό χαλικάκι και θα σε δυσκολέψει με φυτά που έχουν λεπτό ρίζωμα. Οι vallisneria που πολλαπλασιάζονται με δρομείς, ίσως δυσκολευτούν να απλωθούν σωστά. Δες εδώ για τον βυθό ενός φυτεμένου ενυδρείου γενικά : Φυτεμένο ενυδρείο και βυθός Για την σκούπα βυθού, διάβασε εδώ μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε παλιότερα και ότι απορία έχει ρώτα Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2011 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlias00 27 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 27 Μαρτίου 2011 Σας ευχαριστω για τις πρωτες πληροφοριες...! Το ενυδρειο τρεχει περιπου εναμιση χρονο....! Τον λαπτηρα..αν τον αλλαξω και βαλω μεγαλυτερο ή αν προσθεσω καποιον ακομη θα ειναι καλυτερα...?ετσι θα μειωσω τον χρονο που θα πρεπει να παραμεινει αναμενος...? υπαρχει ενα θεματακι με το σημειο που βρισκετε το ενυδρειο....ειναι κοντα σε παραθυρο...εχω ειδη λιγο προβλημα με αλγη πρασινη...μαλλον απο τον ηλιο....κυριως στα τοιχωματα του ενυδρειου....και στο χαλικακι.Εχω προμηθευτει μαγνητη και τριβω...ο pleco κανει οτι μπορει....!μηπως περισοτερο φως θα μου αυξησει την αλγη...?(διαβασα πραγματακια για αλγη και φυτα)ομως αναρωτιεμαι ακομη για τα παραπανω...? Τα λιτρα ειναι 120 καθαρα...! Οσο για την λιπανση θα προμηθευτω και ταμπλετες...! Ευχαριστω...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 27 Μαρτίου 2011 #5 Share 27 Μαρτίου 2011 Αφού το ενυδρείο σου λειτουργεί ενάμιση χρόνο, τότε έχουν δημιουργηθεί στο βυθό σου κάποια ιζήματα, που μπορούν να υποστηρίξουν φυτά. Άρα πιθανός να μη χρειάζεσαι ούτε ταμπλέτες! Αλλά όπως σου είπα και πριν, θα βοηθήσουν για γρηγορότερη και καλύτερη ανάπτυξη. Το ενυδρείο σου έχει μόνο μια λάμπα; Τα juwel έχουν δύο. Αν η λάμπα σου λειτουργεί από την αρχή του ενυδρείου, καλό θα είναι να αλλαχτεί, γιατί σίγουρα θα έχει πέσει η απόδοση του. Πρόσθεσε και ακόμα έναν και θα είσαι καλυμμένος και για κάποια πιο δύσκολα φυτά. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λάμπες ειδικές για φυτά ενυδρείων, για καλύτερη απόδοση. Βέβαια έχουν και υψηλότερο κόστος. Η διάρκεια φωτισμού δεν έχει μεγάλη σχέση με την ένταση του φωτισμού. Δηλαδή δε μπορείς να μειώσεις τις ώρες ανεβάζοντας τα watt. Το θέμα με την άμεση έκθεση του ενυδρείου στον ήλιο θέλει κάποια αντιμετώπιση για να γλιτώσεις από τις άλγες. Και όπως σου πρότεινα εφόσον έχεις μόνο vallisneria, μη χρησιμοποιείς υγρά λιπάσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hlias00 27 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 27 Μαρτίου 2011 ειχε μονο μια...απο την αρχη! την εχω αλλαξει ηδη μια φορα πριν λιγους μηνες γιατι οπως ειπες ειχε πεσει η αποδοση! Θα προσθεσω μαλλον αλλη μια για φυτα! Ευχαριστω για τις πληροφοριες...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος