Jump to content

Tunze Coral Fix Epoxy

Recommended Posts

Αλμυροι ψαροκαμμμμμενοι....

Σχοδον ολοι μας οταν θελουμε να κολλησουμε κατι εντος του ενυδρειου μας, κοραλι ή ακομα και βραχο, χρησιμοποιουμε την Tunze Coral Fix Epoxy.

Ποσοι ομως απο εσαν γνωριζεται οτι μπορει να σαν καταστρεψει το φραγκακι αν δεν προσεξετε??

Σας δινω λοιπον ένα μικρό tip για να μην την πατησετε. Εγω παρ' ολο που το ξερω την ξανα πατησα.

Η κολλα αυτη για να δουλεψει, πρέπει να την πλασεις. Να κοψεις ιδιο μεγεθος κομματι απο τα 2 υλικα και να τα πλασεις.

Οταν πλασεις ομως κολλαει και λιγο απο το υλικο στα χερια σου.

Αν δεν το καθαρισεις το χερι πριν πιασεις το κοραλι, το κοραλι σου θα νεκρωθει σε οποιο σημειο ακουμπίσει το χερι σου.

Με λιγα λογια, η εποξηκή αυτη κολλα αν ερθει σε επαφη με το κοραλι το νεκρωνει τοπικα.

Ποσοι την έχετε πατησει αραγε??

Σημαντικη πληροφορια μας εδωσες Νικο,γιατι ομως αυτο που μενει στα χερια μας νεκρωνει το φραγκακι και οχι η ιδια η κολλα?

Σημαντικη πληροφορια μας εδωσες Νικο,γιατι ομως αυτο που μενει στα χερια μας νεκρωνει το φραγκακι και οχι η ιδια η κολλα?

Αυτο που μενει στα χερια μας Νικο ειναι υπολείμματα τις κολλάς. Εμεις προσπαθωντας να το κολλησουμε καλα, το πιανουμε ή το ακουμπαμε. Ετσι λοιπον οπου το ακουμπήσαμε θα νεκρώσει.

Ακομα και με την νεκρωνει. Μερικα χιλιοστα απο τη βαση, εκει που εχει πιασει η κολλα θα δειτε ασπρο το κοραλι. Αυτο συμβαινει διοτι οπου ακουμπίσει η εποξική κολλα νεκρωνει το κοραλι.

Εγώ θα προσθέσω όχι για την συγκεκριμένη κόλα αλλά γενικά για αυτού του τύπου κάτι που ίσως να μην το ξέρετε.

Μεγάλη ποσότητα (3 κοράλια θεωρείτε αρκετή) που θα κολληθούν σε σύντομο διάστημα μειώνουν κατά πολύ την σωστή λειτουργία του skimmer.Οπότε καλό είναι να κολλάμε σε διαστήματα 2-3 μερών.

Εγώ θα προσθέσω όχι για την συγκεκριμένη κόλα αλλά γενικά για αυτού του τύπου κάτι που ίσως να μην το ξέρετε.

Μεγάλη ποσότητα (3 κοράλια θεωρείτε αρκετή) που θα κολληθούν σε σύντομο διάστημα μειώνουν κατά πολύ την σωστή λειτουργία του skimmer.Οπότε καλό είναι να κολλάμε σε διαστήματα 2-3 μερών.

Αυτο εξαρταται απο την ποσοτητα της κόλλας ή απο την ποσσοτητα των κοραλιων?

Χαιρομαι που μαθαινουμε πολλα tip για αυτου του είδους τις κόλλες.

Αυτο εξαρταται απο την ποσοτητα της κόλλας ή απο την ποσσοτητα των κοραλιων?

Χαιρομαι που μαθαινουμε πολλα tip για αυτου του είδους τις κόλλες.

της κόλλας εννοείτε. :)

της κόλλας εννοείτε. :)

Αρα, οταν κανουμε ενα νέο aquascape και τοποθετουμε την συγκεκριμενη κολλα για να σταθουν τα κομματια.... πρεπει να κλεινουμε το skimmer για 1-2 εικοσιτετραωρα ή το αφηνουμε να υπολειτουργεί?

Θα συμφωνήσω γενικά με τον Ορέστη αλλά δεν είμαι και τόσο αυστηρός στο 2-3 κοράλλια.

Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας.

Το μέγεθος του ενυδρείου. Άλλο 50 λίτρα και άλλο 500.

Ένα nano π.χ. ένα κοραλλάκι και πολύ είναι.

Το κοράλλι νεκρώνεται γιατί πιάνοντάς το με το χέρι μας που έχει υπολείμματα κόλλας, η κόλλα εμποδίζει τους πολύποδες να εκταθούν.

Το κοράλλι νεκρώνεται γιατί πιάνοντάς το με το χέρι μας που έχει υπολείμματα κόλλας, η κόλλα εμποδίζει τους πολύποδες να εκταθούν.

:)

Επεισης το σιγκεκριμενο φραγκακι του νικολουτσο μπορει να νεκρωσε και απο αλλους παραγοντες.....

:)

Ο nikoloutso είναι η γοργόνα Μέδουσα των ενυδρείων..... ότι πιάνει πετρώνει !!!! :):wub:

Σας παρακαλώ πολύ. Μη μου στενοχωράτε τον Νίκο. Το έχει δηλώσει άλλωστε. Δεν έχει reef αλλά fish only με κοράλλια. :)

πάει η torch :wub::)

ΥΓ. Δεν έχω πείρα από κόλλες... έχω χρησιμοποιήσει μόνο της Grotech και δε μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο :)

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Ο nikoloutso είναι η γοργόνα Μέδουσα των ενυδρείων..... ότι πιάνει πετρώνει !!!! :):wub:

[/qu :):o:o:o:blink:

Άριστη κόλλα στην οποία δεν εχουν παρατηρηθεί τέτοια αρνητικά(τουλάχιστον απο εμένα) είναι η D-D.

Άριστη κόλλα στην οποία δεν εχουν παρατηρηθεί τέτοια αρνητικά(τουλάχιστον απο εμένα) είναι η D-D.

+1 :)

Λαμογια.... Δε θα σχολιασω τα κακοβουλα σχολια που προσπαθουν να διαβαλουν τη φημη του καθολα καλοστημενου ενυδρειου μου. :wub:

Θα ηθελα ομως να δωσετε μια διευκρίνηση για την κολλα D-D. Δεν την γνωριζουν ολοι.

Υ.Γ. Μονο ο κ. Δημητρης με καταλαβαινει..... :)

• 1 year later...

Ενα up στο θεμα... γιατι παλι την έκανα παρόλο που γνωριζω!!!

Σε τι Νικο?

Επλασα την κόλλα και δεν ξεπληνα καλα το χερι με αποτελεσμα να νεκρωσω ενα κεφαλι απο την caulastrea.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...