thoba 24 Μαρτίου 2011 #1 Share 24 Μαρτίου 2011 (edited) και σε τι τιμες πρεπει να ειναι το no3; Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2011 - thoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 24 Μαρτίου 2011 #2 Share 24 Μαρτίου 2011 (edited) Βαση ρουτήνας μετράω εγώ. Μετρούσα παρα πολυ συχνά για να δω τις μεταβολές μετά απο ταίσματα λιπασματα κτλ... και όταν βρήκα ποτε και πόσο να βάζω απο κάποιο λιπασμα η καποιο τάισμα, μετράω 1 φορά την εβδομάδα πλέων για νιτρικά προληπτικά και ακόμη πιο σπάνια νιτρίτη και αμμωνία Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 24 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 24 Μαρτίου 2011 το no3 σε τι τιμες πρεπει να ειναι; Εγω μετρα αν δυο εβδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Μαρτίου 2011 #4 Share 24 Μαρτίου 2011 το no3 σε τι τιμες πρεπει να ειναι; Εγω μετρα αν δυο εβδομαδες ένας πολύ γενικός κανόνας λέει κάτω από 50... τα ψαράκια σου όμως θα είναι πολύ χαρούμενα με 10-20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 24 Μαρτίου 2011 #5 Share 24 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 25 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 25 Μαρτίου 2011 Αντε πειτε και αλλη ποσο συχνα μετρατε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 25 Μαρτίου 2011 #7 Share 25 Μαρτίου 2011 Εγω μετραω λιγο πριν απο καθε αλλαγη νερου, και την επομενη μερα την αλλαγη. Ο λόγος ειναι για να δω τη χείριστη και την καλυτερη κατασταση του ενυδρειου μου. Αυτο δεν το προτεινω σε κανενα νεο ενυδρείο. Μονο σε ενα καλα στρωμμενο ενυδρείο. Τα νεα ενυδρεια μπορει να εχουν και ενδιαμεσα στις αλλαγες πολλες αυξομειώσεις στις μετρησεις τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 28 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 28 Μαρτίου 2011 Αντε μιλατε και αλλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 28 Μαρτίου 2011 #9 Share 28 Μαρτίου 2011 Μετράω πριν από κάθε αλλαγή και μετά από κάθε αλλαγή. Μερικές φορές μετράω και ενδιάμεσα όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 29 Μαρτίου 2011 #10 Share 29 Μαρτίου 2011 ph,no3,nh3/nh4,no2,gh,,καθε 10 ημερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 29 Μαρτίου 2011 #11 Share 29 Μαρτίου 2011 Πολύ σπάνια! Βασικά όταν έχω ελεύθερο χρόνο και όρεξη για χημεία Το ενυδρείο μου βέβαια δεν έχει φυτά υψηλών απαιτήσεων και λειτουργεί αρκετό καιρό χωρίς να έχω κάνει κάποια βασική αλλαγή. Οπότε έχω βρει τις ρουτίνες του και με την παρατήρηση καταλαβαίνω αν λείπει κάτι από τα φυτά μου. Όσον αφορά τις συνθήκες για τα ψάρια, χρησιμοποιώ νερό 100% από α/ο και οι τιμές σε σκληρότητες και pH έχουν ισορροπήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 29 Μαρτίου 2011 #12 Share 29 Μαρτίου 2011 (edited) Θυμαμαι οτι ηταν Σάββατο (μάλλον...), μηνα και χρονιά δεν θυμάμαι... Πέρα απο την πλάκα, μετράω μονο αν κατι δεν μου φαινεται φυσιολογικό... Έγινε επεξεργασία 29 Μαρτίου 2011 - Zorba_The_Freak Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1978 29 Μαρτίου 2011 #13 Share 29 Μαρτίου 2011 Μετράω τα πάντα σε ενυδρείο και βαρέλι πριν κάθε αλλαγή νερού, κάθε εβδομάδα δηλαδή. Τα μετρώ όλα γιατί έχει μια αστάθεια το ενυδρείο μου, αλλα και σταθερό να ήτανε πάλι θα τα μέτραγα και θα τα μετράω. Αν ξεκινήσει κάποιο πρόβλημα θα το πάρω πρέφα εν τη γενέσση του. Η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο κατά της άλγης, και ξαφνικών θανάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 29 Μαρτίου 2011 #14 Share 29 Μαρτίου 2011 κάθε 14-20 το πολύ μέρες ph gh kh και Ν02 ΝΟ3 ΝΗ4 σπάνια τώρα που το ενυδρείο είναι στρωμένο και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις ρουτίνες. Σε νέο ενυδρείο κάθε 7 μέρες και συντομότερα στην αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος