\/ag 23 Μαρτίου 2011 #1 Share 23 Μαρτίου 2011 Όπως έγραψα και στο άλλο ποστ που ζήταγα βοήθεια πριν το στήσιμο του malawi,φιλοξενώ σε ένα ενυδρείο γύρω στα 100λ 8 μικρά μωράκια labidos(1-1,5εκ)..με σκοπό μέχρι να φτιάξω το 220λ να έχουν σπίτι και να έχουν μεγαλώσει λίγο! Πριν λίγη ώρα όμως ήρθε η κοπέλα μου σπίτι με 3 σακούλες με labidochromis για δώρο!! Είναι γύρω στα 10εκ...τι κάνω;;;;;Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μου σκοτώσουν τα μικρά ε;;; Το θέμα είναι οτι δεν έχω και άλλο ενυδρείο ούτε μικρό να βάλω τα μωρά... Δώστε λύσεις...pleaseeeeeeeee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 23 Μαρτίου 2011 #2 Share 23 Μαρτίου 2011 υπαρχουν αρκετες κρυψωνες στο ενυδρειο ? αλλα οπως και να το κανεις 3 σακουλες ψαρια για τα 100 λιτρα που εχεις πρεπει να ειναι πολλα . Για να μην σε παρω στο λαιμο μου ας απαντησει καποιος εμπειροτερος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 23 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 23 Μαρτίου 2011 Υπάρχουν..για τα μικρά τουλάχιστον υπάρχουν αρκετές! Όταν λέω 3 σακούλες εννοώ 3 ψάρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 23 Μαρτίου 2011 #4 Share 23 Μαρτίου 2011 Υπάρχουν..για τα μικρά τουλάχιστον υπάρχουν αρκετές! Όταν λέω 3 σακούλες εννοώ 3 ψάρια... α οκ γιατι συνηθως βαζουν σε μια σακουλα 3-4 δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια για το εαν κινδυνευουν τα μικρα Η οχι , φανταζομαι πως δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα εαν υπαρχουν αρκετες κρυψωνες . Οπως ειπα και ποιο πανω ας απαντησει καποιος εμπειροτερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 24 Μαρτίου 2011 #5 Share 24 Μαρτίου 2011 Οταν λες Labidos εννοεις Labidochromis Caeruleus ? Αν ναι τοτε ειναι αρκετα ηρεμα ψαρια. Αν εχεις αρκετες κρυψωνες και δεν αφηνεις πεινασμενα τα μεγαλα δεν εχεις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gleboukas 24 Μαρτίου 2011 #6 Share 24 Μαρτίου 2011 εγω παντως ειχα 5 μικρα μεσα και τα labido δεν τα πηραξανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 24 Μαρτίου 2011 Ναι labidochromis caeruleus.. Ελπίζω να σωθούν τα μικρά..είναι κρίμα!και τα μεγάλα δεν μπορώ να τα δώσω,είναι δώρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 24 Μαρτίου 2011 #8 Share 24 Μαρτίου 2011 Και μενα μου φερανε τρια λιονταρακια δωρο. Δεν μπορω να τα δωσω μαλλον και εγω αφου ειναι δωρο, πρεπει να τα μεγαλωσω στο διαμερισμα μου. Δεν με ρωτησανε τουλαχιστον: τα θελω? μπορω να τα συντηρησω? Σοκολατακια ειναι τα ζωντανα και τα κανουν δωρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 24 Μαρτίου 2011 Εμένα μου έφερα τα σωστά τουλάχιστον... αλλά σε λάθος στιγμή!πριν στήσω το μεγάλο,και έχοντας τα μικρά σε μέγεθος 1εκ.... Τα έβαλα όλα μαζί αναγκαστικά...ελπίζω να μην γίνει το κακό!αν και δεν βλέπω να τα πειράζουν...απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τρώνε τώρα τα μικρά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 24 Μαρτίου 2011 #10 Share 24 Μαρτίου 2011 Εμένα μου έφερα τα σωστά τουλάχιστον... αλλά σε λάθος στιγμή!πριν στήσω το μεγάλο,και έχοντας τα μικρά σε μέγεθος 1εκ.... Τα έβαλα όλα μαζί αναγκαστικά...ελπίζω να μην γίνει το κακό!αν και δεν βλέπω να τα πειράζουν...απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τρώνε τώρα τα μικρά... Καλα εκανες, αλλα δεν καταλαβαινουν καποιοι οτι τα "δωρα" αυτα, δεν ειναι δωρα αλλα φορτωμα ευθυνων σε λαθος στιγμη. Θα της ειπες φανταζομαι να μην ξαναγινει. Το να βαλει το χερι στην τσεπη για την πιο γρηγορη αποκατασταση τους, θα ηταν καλο ταρακουνημα Ο προγραμματισμος της ιχθυοφορτωσης, ειναι απο τα πιο σημαντικα θεματα σε ενα ενυδρειο, για να μην πω το πιο σημαντικο. δεν γινεται χωρις καλη μελετη. Εγραψα στο θεμα γιατι εφερα τον εαυτο μου στην θεση σου. Να εχω κατσει να εχω προγραμματισει την πορεια ενος ενυδρειου (βαση των δυνατοτητων του σαν χωρος και εξοπλισμος και δυνατοτητων μου σαν γνωσεις αλλα και οικονομικα για τη συντηρηση του) και να μου ερθει κανενας με μια σακουλα ψαρια? Θα του την φερω στο κεφαλι. (προειδοποιηση ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 24 Μαρτίου 2011 #11 Share 24 Μαρτίου 2011 Να τα πας πίσω στο petshop ! Αν σε ενδιαφέρουν πραγματικά, ετοίμασε το νέο σου ενυδρείο χωρίς βιασύνες και όταν είσαι έτυμος τα περνεις πίσω. Μη τα κρατήσεις δεν είναι ήσυχα ψαριά (για 100λ) είναι λιγότερο επιθετικά από τις άλλες κιχλιδες (μπουνες) έχει μεγάλη διαφορά αυτό!. Σε μπελάδες σε έβαλε η φυλή σου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 24 Μαρτίου 2011 #12 Share 24 Μαρτίου 2011 Τα μικρά θα τα τρώνε από τα τρίματα της τροφής που θα φεύγουν από το στόμα των μεγάλων άρα φρόντιζε να ταΐζεις τέτοια τροφή ώστε να θριματιζεται (τα cichlid sticks είναι μια χαρά).Μπορεις να το κανεις κι εσυ ο ιδιος . Βαλε μπρος και το μεγαλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 24 Μαρτίου 2011 Αυτό ακριβώς Μάριε...θα επιταχύνω το στήσιμο του μεγάλου!δεν μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο... Αν μπορούσε να μου δανείσει και κάποιος μικρή γεννηστρούλα γύρω στα 30-40λ θα ήταν καλύτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 24 Μαρτίου 2011 #14 Share 24 Μαρτίου 2011 Αυτό ακριβώς Μάριε...θα επιταχύνω το στήσιμο του μεγάλου!δεν μπορώ να κάνω και τίποτα άλλο... Αν μπορούσε να μου δανείσει και κάποιος μικρή γεννηστρούλα γύρω στα 30-40λ θα ήταν καλύτερα.... Πηγαινε στο praktiker η' σε καποιο αλλο καταστημα με παντος τυπου προιοντα και παρε ενα πλαστικο δοχειο αποθηκευσης. Εχει σε διαφορα μεγεθη και λιτρα απλα οι 4 πλευρες του δεν θα ειναι 100% δαφανες σε σχεση με ενα ενυδρειο. Ειναι σε πολυ χαμηλο κοστος και κανουν και για καραντινα στη πορεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 24 Μαρτίου 2011 Προσφέρθηκε ένας καλός άνθρωπος (ο karrot) του φόρουμ μας να μου δανίσει ένα 30λ ο,τι πρέπει.. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά τώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 24 Μαρτίου 2011 #16 Share 24 Μαρτίου 2011 Προσφέρθηκε ένας καλός άνθρωπος (ο karrot) του φόρουμ μας να μου δανίσει ένα 30λ ο,τι πρέπει.. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά τώρα.. Και τι θα βαλεις στο 30λττρ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κερασουλα 24 Μαρτίου 2011 #17 Share 24 Μαρτίου 2011 (edited) Προσφέρθηκε ένας καλός άνθρωπος (ο karrot) του φόρουμ μας να μου δανίσει ένα 30λ ο,τι πρέπει.. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά τώρα.. Αν βαλεις τα μικρα για λιγο,μεχρι να ετοιμασεις το μεγαλο που λες ναι. Τα μεγαλα μην επιχειρησεις να τα βαλεις στο 30λιτρο Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2011 - Κερασουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 24 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 24 Μαρτίου 2011 Αν βαλεις τα μικρα για λιγο,μεχρι να ετοιμασεις το μεγαλο που λες ναι. Τα μεγαλα μην επιχειρησεις να τα βαλεις στο 30λιτρο Δεν τρελάθηκα ακόμα για να το κάνω αυτό.. Στα 30λ θα μπουν τα 8 μωρά..και τα μεγάλα θα μείνουν μόνα τους στα 100!Αυτό μέχρι να ετοιμαστεί το μεγάλο...οπού μετά θα μπουν τα μεγάλα ψάρια στο 220 και τα μικρά θα μεταφερθούν για λίγο καιρό ακόμα,μέχρι να πάρουν και άλλο λίγο τα πάνω τους,στο 100αρι..μέχρι να φτάσουν τα 3-4εκ για να μπουν και αυτά μετά στο μεγάλο!Σωστή δεν είναι η σκέψη μου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 25 Μαρτίου 2011 #19 Share 25 Μαρτίου 2011 καλό ακούγεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 25 Μαρτίου 2011 #20 Share 25 Μαρτίου 2011 μια χαρα το σκεφτικες....ετσι κ αλιος λυσει αναγκης ειναι!!! ελπιζω να μην τσακοθικες με τη γυναικα.........διχνει οτι σε σκεφτετε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 25 Μαρτίου 2011 Author #21 Share 25 Μαρτίου 2011 Τα μωράκια μπήκαν στο 30λίτρο...Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστω στον karrot για τον δανεισμό του ενυδρείου...ελπίζω μερικές φωτο να τον ανταμείψουν,και όλους εσάς που ασχοληθήκατε με το θέμα μου...ελπίζω τώρα όλα να κυλήσουν καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κερασουλα 25 Μαρτίου 2011 #22 Share 25 Μαρτίου 2011 Φτου φτου φτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 26 Μαρτίου 2011 #23 Share 26 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 26 Μαρτίου 2011 #24 Share 26 Μαρτίου 2011 Κουκλιά είναι τα άτιμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoba 26 Μαρτίου 2011 #25 Share 26 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος