giannispass 23 Μαρτίου 2011 #1 Share 23 Μαρτίου 2011 Γειά χαρά σε όλους. Προσπαθώντας να σετάρω τον ριάκτορα μου, έχω στο ενυδρείο αυτη την στιγμή, μετα απο αρκετό καιρό λειτουργίας του CR, ΚΗ 11. Πόσο είναι το επιθυμητό ΚΗ σε Reef? Γενικά, έχω: KH 11 Ca 400 Mg 1280 PH κλειστά φώτα 7.8, ανοικτά φώτα 8.2 Po4 0,26 (εν αναμονή του ριάκτορα υλικών που θα μπεί σε λειτουργία αύριο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 23 Μαρτίου 2011 #2 Share 23 Μαρτίου 2011 Επιθυμητή τιμή 7-8Kh , Mg και ca είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 23 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 23 Μαρτίου 2011 Επιθυμητή τιμή 7-8Kh , Mg και ca είσαι οκ Τόσο χαμηλά? Θεωρούσα οτι το καλύτερο για Sps Reef, είναι στα 10-12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 23 Μαρτίου 2011 #4 Share 23 Μαρτίου 2011 (edited) Σε αυτό το θέμα θα δεις ότι θα πάρεις αρκετές διαφορετικές απαντήσεις.Εγώ σε ένα αντίστοιχο θέμα πριν κανένα χρόνο είχα πει ότι για να πάρουμε όλα αυτά που μπορούν να μας δώσουν τα sps(χρώματα,ανάπτυξη,υγεία) πρέπει να να παίξουμε σε τιμές NSW.Αυτό που έχω αλλάξει-διαπιστώσει στο μυαλό μου το τελευταίο χρόνο, με τη βοήθεια του φίλου νερβα είναι ότι ακόμα και τα Lps,soft έχουνε διαφορετικά(θετικότερα) αποτελέσματα παίζοντας σε NSW. *NSW=nature sea water Έγινε επεξεργασία 23 Μαρτίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 26 Μαρτίου 2011 #5 Share 26 Μαρτίου 2011 +1 Ορέστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 29 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 29 Μαρτίου 2011 Εχω ένα θέμα με την ρυθμιση. Ενω η alkalinity παραμενει σταθερή στο 11.5 το ασβέστιο πέφτει, λες και δεν έχω ριάκτορα. Πως γινεται αυτό? Μηπως εχει φαει τα ψωμιά του το υλικό? Χρησιμοποιώ το Alpha Marin Preis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 29 Μαρτίου 2011 #7 Share 29 Μαρτίου 2011 Εχω ένα θέμα με την ρυθμιση. Ενω η alkalinity παραμενει σταθερή στο 11.5 το ασβέστιο πέφτει, λες και δεν έχω ριάκτορα. Πως γινεται αυτό? Μηπως εχει φαει τα ψωμιά του το υλικό? Χρησιμοποιώ το Alpha Marin Preis. Σε τι ποσότητα υπάρχει ακόμη υλικό;.....μήπως έχει αρχίσει και λασπώνει προς τον πάτο του ριάκτορα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 29 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 29 Μαρτίου 2011 Σε τι ποσότητα υπάρχει ακόμη υλικό;.....μήπως έχει αρχίσει και λασπώνει προς τον πάτο του ριάκτορα; Βασικά να σου πω την αλήθεια, εδω και εξι μήνες δεν έχει κατέβει καθόλου. Η και να έχει κατέβει, είναι πολυ λίγο το φαγωμένο υλικό. Στην έξοδο πάντως μετραω KH20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Μαρτίου 2011 #9 Share 29 Μαρτίου 2011 Όταν λες πέφτει πόσο έχει πάει?Έχει πέσει και παραμένει σταθερό η πέφτει συνέχεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 30 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 30 Μαρτίου 2011 Πέφτει συνέχεια το ασβέστιο, σαν να μην έχω ριάκτορα. Αυτο που μου κάνει εντύπωση, είναι το ότι το ΚΗ παραμένει σταθερό, αλλά το ασβέστιο πέφτει. Στην έξοδο του ριάκτορα μετράω ΚΗ 20 και Ca 400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 30 Μαρτίου 2011 #11 Share 30 Μαρτίου 2011 To να σου πέφτει μόνο το ασβέστιο είναι κάτι περίεργο.Αν δεν έχεις κάνει κάποια αλλαγή εσύ τον τελευταίο καιρό στο ενυδρείο σου όπως αλλαγή νερού, κάποια πρόσθετα, κτλ. τότε προχώρα σε αλλαγή υλικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 30 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 30 Μαρτίου 2011 Αυτο θα κάνω και μάλιστα άμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 30 Μαρτίου 2011 #13 Share 30 Μαρτίου 2011 Ποιο υλικό χρησιμοποιείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 30 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 30 Μαρτίου 2011 Χρησιμοποιούσα, για την ακρίβεια. Το Alpha Marin της Preis... Kάκιστο και άχρηστο.... Απο αύριο το πρωί, θα παίζω με σπασμένο κοράλλι της Tropic Marin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος