retard20 22 Μαρτίου 2011 #1 Share 22 Μαρτίου 2011 (edited) χαιρεται μετα απο την πρωτη δοκιμη και αποτυχια θελω να ξανα δοκιμασω με τον νεο πατεντοφωτισμο μου 50 λιτρο ενυδρειο με 2χ24watt λαμπες μια natural και μια Colour της juwel τις ανοιγω 6 ωρες και 3 ωρες ανοιγω την 3τη λαμπα σαν Moonlight (να μην ταραζονται και τα ψαρακια) 18 watt sera plant color 1:30ωρα το μεσημερι και 1:30 ωρα το βραδυ Θα βαλω μετρια φυτα οπως vallisneria twister και eleocharis acicularis προς το παρον εχω LINDERNIA ROTUNDIFOLIA 'VARIEGATED' Κερατοφυλλο για αποφυγη αλγης μια anubia barteri και 4-5 μικρα Pistia περισσοτερο για τα ψαρια γιατι ειναι κλειστο ενυδρειο δε ξερω ποσο θα κρατησει μακαρι να κρατησει στο θεμα μας απο λιπασματα εχω Excel και ferropol (jbl) Εχω βαλει και 7 balls της Jbl λογω οτι δεν εχω υποστρωμα εχω λεπτο χαλικι της dennerle απο υγρα λιπασματα τι θα με συμβουλεβατε παρω και κατι σαν το 7 balls της jbl ( αλλα να λιωνει τελειως στο υποστρωμα ) πειτε μου 2 λιπασματακια υγρα που θα βαζατε και καποια στιγμη ισως βαλω και Co2 ( μονο ενα σχολιο θελω πανω σε αυτο αν μπορω να βαλω ταμπλετες και οχι συστημα) οποτε ας πουμε +2 λιπασματα που θα αγοραζατε εκτος αυτων των 2 που εχω ειδη Ευχαριστωωωωωωωωωω Έγινε επεξεργασία 22 Μαρτίου 2011 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Μαρτίου 2011 Author #2 Share 22 Μαρτίου 2011 κανεις? βαριεστε να διαβασετε την εκθεση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 22 Μαρτίου 2011 #3 Share 22 Μαρτίου 2011 To excel δεν είναι λίπασμα αλλά οργανικός άνθρακας και λειτουργεί όπως το CO2, δηλαδή κάνεις δουλειά μόνο με το excel αν θες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και CO2 ταυτόχρονα. http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html CO2 μπορείς να κάνεις και DIY που είναι πολύ εύκολο και πολύ πολύ φθηνό. Πάντως για τα λίτρα σου πιστεύω πως σε συμφέρει το excel λόγω δοσολογίας αλλά και το DIY λόγω μηδενικού σχεδόν κόστους. Τις ταμπλέτες δεν τις συνιστώ, είναι πολύ ακριβές και τελειώνουν γρήγορα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CO2 Optimat της Tetra, αρκετά φθηνότερο και γενικά σε σχέση με τις ταμπλέτες συμφέρει πιστεύω. Για γενικό λίπασμα εγώ χρησιμοποιώ seachem flourish που περιέχει πολλά στοιχεία, αν όχι όλα, που χρειάζονται για την κατάλληλη ανάπτυξη των φυτών. Δε νομίζω να χρειάζεσαι άλλα λιπάσματα προς το παρόν για τα φυτα που έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 22 Μαρτίου 2011 (edited) To excel δεν είναι λίπασμα αλλά οργανικός άνθρακας και λειτουργεί όπως το CO2, δηλαδή κάνεις δουλειά μόνο με το excel αν θες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και CO2 ταυτόχρονα. http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html CO2 μπορείς να κάνεις και DIY που είναι πολύ εύκολο και πολύ πολύ φθηνό. Πάντως για τα λίτρα σου πιστεύω πως σε συμφέρει το excel λόγω δοσολογίας αλλά και το DIY λόγω μηδενικού σχεδόν κόστους. Τις ταμπλέτες δεν τις συνιστώ, είναι πολύ ακριβές και τελειώνουν γρήγορα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CO2 Optimat της Tetra, αρκετά φθηνότερο και γενικά σε σχέση με τις ταμπλέτες συμφέρει πιστεύω. Για γενικό λίπασμα εγώ χρησιμοποιώ seachem flourish που περιέχει πολλά στοιχεία, αν όχι όλα, που χρειάζονται για την κατάλληλη ανάπτυξη των φυτών. Δε νομίζω να χρειάζεσαι άλλα λιπάσματα προς το παρόν για τα φυτα που έχεις. μια ποσοτητα excel που να βαζω το χω σε συριγγες βαζω 2ml ανα βδομαδα να αλλαξω δοσολογια προτεινετε κατι αλλο επειδη εχω μονο αυτο Co2 δεν βαζω και ποτε δεν καταλαβα πως να το φτιαξω (εχω διαβασει τα παντα Me DUmb) Αρα μου λες θελω μονο το flourish σε συνδιασμο με το excel ferropol να το στειλω απο κει που ρθε? και μετα σαν extra κατι αλλο? επισης κατι σε μορφη jbl 7 ball αλλα να λιωνει με τιν παροδο του χρονου? 1000 ευχαριστω αδερφε <3 ΥΓ οτι αλλαγη περι φωτοπεριοδο μου λετε Έγινε επεξεργασία 22 Μαρτίου 2011 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 22 Μαρτίου 2011 #5 Share 22 Μαρτίου 2011 Η δόση excel που βάζεις είναι λίγη σύμφωνα και με τις οδηγίες της εταιρείας η οποία γράφει: Directions On initial use or after a major (> 40%) water change, use 1 capful (5 mL) for every 40 L (10 gallons*). Thereafter use 1 capful for every 200 L (50 gallons*) daily or every other day. Dosing may be slowly increased in high-growth aquariums. For smaller dosing please note that each cap thread is approximately 1 mL. http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html To ferropol επειδη δεν το έχω χρησιμοποιήσει, διάβασα ότι περιέχει σίδηρο, κάλλιο και άλλα οργανικά στοιχεία αλλά δεν βρήκα κάπου συγκεκριμένα πράγματα και το διάβασα στη σελίδα της εταιρείας, ας μας πει κάποιος που γνωρίζει http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-p...42/jbl-ferropol Το flourish που χρησιμοποιώ κι εγώ είναι γενικό λίπασμα και περιέχει όλα αυτά που αναφέρει εδώ http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html Από ταμπλέτες διάβασα εδω στο φορουμ ότι αυτές που λιώνουν τελείως είναι οι Refresher Tabs της Dennerle, ας μας πει και κάποιος άλλος αν υπάρχουν άλλες, κοίταξε κι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Σαν έξτρα τι εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 22 Μαρτίου 2011 Η δόση excel που βάζεις είναι λίγη σύμφωνα και με τις οδηγίες της εταιρείας η οποία γράφει: Directions On initial use or after a major (> 40%) water change, use 1 capful (5 mL) for every 40 L (10 gallons*). Thereafter use 1 capful for every 200 L (50 gallons*) daily or every other day. Dosing may be slowly increased in high-growth aquariums. For smaller dosing please note that each cap thread is approximately 1 mL. http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html To ferropol επειδη δεν το έχω χρησιμοποιήσει, διάβασα ότι περιέχει σίδηρο, κάλλιο και άλλα οργανικά στοιχεία αλλά δεν βρήκα κάπου συγκεκριμένα πράγματα και το διάβασα στη σελίδα της εταιρείας, ας μας πει κάποιος που γνωρίζει http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-p...42/jbl-ferropol Το flourish που χρησιμοποιώ κι εγώ είναι γενικό λίπασμα και περιέχει όλα αυτά που αναφέρει εδώ http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html Από ταμπλέτες διάβασα εδω στο φορουμ ότι αυτές που λιώνουν τελείως είναι οι Refresher Tabs της Dennerle, ας μας πει και κάποιος άλλος αν υπάρχουν άλλες, κοίταξε κι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Σαν έξτρα τι εννοείς? ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου ναι οποιοσ γνωριζει κατι απο τα παραπανω να πει το dennerle το δα και εγω καπου αλλα θελω τεκμηριωμενη αποψη αρα θελω περιπου 5ml για τα λιτρα μου αλλα αναγραφεται για full φυτεμενο εγω σκεφτομαι να βαζω απο 2μλ καθε μερα τοτε φοβαμαι μην παθουν τιποτα τα zebra narrite και ta helena ας μου πει καποιος τι δοσολογια να ακολουθησω.... και για τα παραπανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 23 Μαρτίου 2011 #7 Share 23 Μαρτίου 2011 ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου ναι οποιοσ γνωριζει κατι απο τα παραπανω να πει το dennerle το δα και εγω καπου αλλα θελω τεκμηριωμενη αποψη αρα θελω περιπου 5ml για τα λιτρα μου αλλα αναγραφεται για full φυτεμενο εγω σκεφτομαι να βαζω απο 2μλ καθε μερα τοτε φοβαμαι μην παθουν τιποτα τα zebra narrite και ta helena ας μου πει καποιος τι δοσολογια να ακολουθησω.... και για τα παραπανω... Ξεκίνα με 1.5-2ml μέρα παρα μέρα και στην πορεία βλέπεις, και ανάλογα με τις απιτήσεις των φυτών σου αυξάνεις τη συχνότητα ή και τη δοσολογία. Τα σαλιγκάρια δεν παθαίνουν τίποτα με το excel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 23 Μαρτίου 2011 Ξεκίνα με 1.5-2ml μέρα παρα μέρα και στην πορεία βλέπεις, και ανάλογα με τις απιτήσεις των φυτών σου αυξάνεις τη συχνότητα ή και τη δοσολογία. Τα σαλιγκάρια δεν παθαίνουν τίποτα με το excel. ωραια απο αυριο ξεκιναω με μια μεγαλη αλλαγη θα παω να παρω και 2 φυτα που θελω και το flourish και το κανω ετσι flourish ποσο θελει για μενα καλα θα δω και αυριο οδηγιες απ οτι σιγουρα παθαινουν αλλα με την υπερδοσολογια... χμμμ το εχτρα πηγαινε για κανα αλλο προιον της saechem οπως πχ το iron αλλα καλυτερα θα κοιταξω της dennerle το λιπασμα στο χαλικι... και παλι ευχαριστω <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 23 Μαρτίου 2011 Αγορασα τα φυτα που ηθελα... πηρα το Flourish και πηρα και flourish ταμπλετες καποιος να μου πει την δοσολογια που για Flourish / excel και πρεπει να παρω και το iron? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 24 Μαρτίου 2011 Αγορασα τα φυτα που ηθελα... πηρα το Flourish και πηρα και flourish ταμπλετες καποιος να μου πει την δοσολογια που για Flourish / excel και πρεπει να παρω και το iron? Καποιος σχετικα μ αυτο γιατι θα ξεκινησω σημερα μολις γυρισω σπιτι... και στις μεγαλες αλλαγες που θα κανω ανα 20 μερες μια δοσολογια ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 24 Μαρτίου 2011 #11 Share 24 Μαρτίου 2011 Flourish να βάζεις 1ml και κάτι μια φορά την εβδομάδα, δες και στις οδηγίες Σίδηρο και άλλα δε νομίζω ότι σου είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή, στην πορεία βλέπεις. Ετσι κι αλλιώς σίδηρο περιέχει και το flourish. Να προσέχεις τη δοσολογία, μην το παρακάνεις, με το πέρασμα του χρόνου βλέπεις τις ανάγκες των φυτών σου και ανάλογα αυξάνεις ή μειώνεις. Δοσολογία excel σου λέω παραπάνω, 1.5-2ml μέρα παρά μέρα ξεκίνα στην αρχή.Τα σαλιγκάρια σου είπα πως δεν θα πάθουν τίποτα με το excel, άνθρακας είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 24 Μαρτίου 2011 Flourish να βάζεις 1ml και κάτι μια φορά την εβδομάδα, δες και στις οδηγίες Σίδηρο και άλλα δε νομίζω ότι σου είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή, στην πορεία βλέπεις. Ετσι κι αλλιώς σίδηρο περιέχει και το flourish. Να προσέχεις τη δοσολογία, μην το παρακάνεις, με το πέρασμα του χρόνου βλέπεις τις ανάγκες των φυτών σου και ανάλογα αυξάνεις ή μειώνεις. Δοσολογία excel σου λέω παραπάνω, 1.5-2ml μέρα παρά μέρα ξεκίνα στην αρχή.Τα σαλιγκάρια σου είπα πως δεν θα πάθουν τίποτα με το excel, άνθρακας είναι. ναι οντως και οι ταμπλετες περιεχουν σιδηρο αρα ανλογα τι θα ζητησουν τα φυτα θα παρω..... Σ ευχαριστω και παλι φιλε μου για τις απαντησεις σου με καλυψες απολυτα <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος