giannispass 22 Μαρτίου 2011 #1 Share 22 Μαρτίου 2011 (edited) Γεια χαρα σε όλους. Επειδή θέλω να προσθέσω στο sump καμια 15αριά κιλά βράχο, έχω 2 απορίες. Ο βράχος θα θέλει και κυκλοφορητή, ή η απλή ροή που υπάρχει μεσα στο sump είναι αρκετή? Και επίσης, χρειάζεται και φωτισμός? Έγινε επεξεργασία 22 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 22 Μαρτίου 2011 #2 Share 22 Μαρτίου 2011 Φωτισμός μόνο αν βάλεις και κάποια μακροάλγη. Για τη ροή, αν πιστεύεις ότι έχεις αρκετή ώστε να μην έχεις τυφλά σημεία τότε δε χρειάζεσαι κυκλοφορητή. Συνήθως όμως χρειάζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 22 Μαρτίου 2011 #3 Share 22 Μαρτίου 2011 Γεια χαρα σε όλους. Επειδή θέλω να προσθέσω στο sump καμια 15αριά κιλά βράχο, έχω 2 απορίες. Ο βράχος θα θέλει και κυκλοφορητή, ή η απλή ροή που υπάρχει μεσα στο sump είναι αρκετή? Και επίσης, χρειάζεται και φωτισμός? Ο λόγος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 22 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 22 Μαρτίου 2011 Ο λόγος που θέλω να προσθέσω βράχο? Βασικά η αλήθεια είναι οτι τον πρόσθεσα ήδη. Πήρα χθες απο τον Geosid καμιά 10αριά κιλά και αυτη την στιγμή είναι μέσα στο sump. To έκανα για να ενισχύσω την βιολογία. Τώρα πρέπει να είμαι στα 100 κιλά σύνολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 23 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 23 Μαρτίου 2011 Το θέμα είναι αν μέσα στο sump, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο, βρίσκονται στα κάτω τμήματα του που δεν έχει ροή, προσφέρει κάτι, ή μειώνεται κατα πολύ η συνεισφορά του στην βιολογία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 23 Μαρτίου 2011 #6 Share 23 Μαρτίου 2011 Αν δεν έχει καλή ροή μπορεί να σου βγάζει αμμωνίες και νιτρώδη και να γίνει πηγή συσσώρευσης βρώμας γενικότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Μαρτίου 2011 #7 Share 23 Μαρτίου 2011 Για να αποδώσει σωστά ο βράχος χρειάζεται καλή ροή. Για μένα ένας τουλάχιστον κυκλοφορητής είναι απαραίτητος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος