Jump to content

Recommended Posts

πριν μερικες μερες πηρα ενα φυτο και πανω του ειχε ενα μικρο σαλιγκαρακι.αποφασησα λοιπων να το βαλω στο ενυδρειο.μονο καλο θα μπορουσε να κανει σκεφτηκα.εβλεπα λοιπων πανω στο τζαμι κατι σαν ζελε που μεσα ειχε στιγματα οσο ειναι το κεφαλι της καρφιτσας.στην αρχη ηταν διαφανα μερα με την μερα σκουρενανε.

σημερα επιτελους καταλαβα οτι ηταν αυγα απο το σαλιγκαρακι αφου ειδα καμια δεκαρια να βολταρουν στο τζαμι.ειναι η πρωτη μου γεννα γενικως.

και δω αρχιζουν τα ερωτηματικα επειδη δεν ξερω τιποτα για σαλιγκαρια.πως εκανε αυγα μονο του χωρις ταιρι?ειναι πολυ μικρο σε μεγεθος αρα δεν νομιζω να ειναι ενηληκας για να μπορει να κανει αυγα.

απορειες ενος ασχετου.δωστε καμια πληροφορια - εξηγηση ρε παιδια.ευχαριστω

σαλιγκαρι λαθρεπιβατης :( πολλα απο αυτα ειναι αυτογονιμοποιουμενα . δωσε καθαρη φωτο να σου πουμε και ρατσα.

post-39926-1300825808_thumb.jpg

παιδια εκανα οτι μπορουσα με την φωτο.οποιος ξερει ας μου πει.

το περιμενα. pond snail αυτογονιμοποιουμενο και ψιλομασουλαει και φυτα. εγω πια τα βαρεθηκα και τα πεταω

το περιμενα. pond snail αυτογονιμοποιουμενο και ψιλομασουλαει και φυτα. εγω πια τα βαρεθηκα και τα πεταω

ευχαριστω φιλε Παντελη.

Οι σπείρες του κελύφους είναι αριστερόστροφες οπότε το είδος είναι Physa. Θεωρούνται ακίνδυνα για τα φυτά.

Υπάρχει παρόμοιο είδος (Lymnea) που τρώει φυτά.Σε αυτό οι σπείρες είναι δεξιόστροφες.

Αν είσαι προσεκτικός στο τάισμα ο πληθυσμός δε θα αυξηθεί υπερβολικά.

Οι σπείρες του κελύφους είναι αριστερόστροφες οπότε το είδος είναι Physa. Θεωρούνται ακίνδυνα για τα φυτά.

Υπάρχει παρόμοιο είδος (Lymnea) που τρώει φυτά.Σε αυτό οι σπείρες είναι δεξιόστροφες.

αυτο το ( Θεωρούνται ακίνδυνα για τα φυτά ) πολυ μου αρεσε.ευχαριστω φωτη.

εγω φωτη αυτα τα physsa εχω και ramshorn snail και εχω τρυπουλες στα φυτα.

εγω φωτη αυτα τα physsa εχω και ramshorn snail και εχω τρυπουλες στα φυτα.

Μπορεί να μην φταίνε τα σαλιγκάρια :)

Μπορεί να μην φταίνε τα σαλιγκάρια :)

σε γαριδαδικο τι αλλο να φταιει? δεν υπαρχει καποιος αλλος να τα φαει και το προβλημα ειναι σε λιγοστα φυλλα τα οποια ομως ειναι διατρητα...

Υπάρχει περίπτωση να έχεις και Lymnea ή να λείπει κάτι από τα φυτά.

Αν σε κάποια σημεία τα φύλλα ξεκινούν να σαπίζουν τα τρώνε.

Ανέβασε μια φωτό στο φυτεμένο αν έχεις χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...