Jump to content

μπορω να βαλω ανεμονες στα 60 λιτρα

delice

Recommended Posts

μπορω να βαλω ανεμονες και κοραλια στα 60 λιτρα ?

φωτισμος:1 λαμπα 140000 και η δευτερη 20000 (10 ωρες)

αλατοτητα:1028

NITRITE 0

NITRATE 0

AMMONIA 0

PH 8.0-8.2

KH 9

PO4 0,01

MG 1540

CA 500

δεν εχω σκιμερ εχω ομως ενα φιλτρο για 350 λιτρα και απο υλικα μακαρονι αντιφωσφορικα και ανθρακα

Καταρχας καλο θα ηταν η αλατοτητα να ειναι στο 1025.Τωρα απο το φιλτρο βγαλε το μακαρονι καθως η βιολογια του θαλασσινου στηριζεται στον βραχο.Για ανεμωνη δυσκολο το βλεπω και απο θεμα λιτρων αλλα και απο θεμα εμπειριας.Ας μιλησουν ομως και οι πιο εμπειροι

NITRITE 0

NITRATE 0

AMMONIA 0

PH 8.0-8.2

KH 9

PO4 0,01

MG 1540

CA 500

δεν εχω σκιμερ εχω ομως ενα φιλτρο για 350 λιτρα και απο υλικα μακαρονι αντιφωσφορικα και ανθρακα

εάν δε ρίχνεις κάποια πρόσθετα για CA και MG η αλατότητα σου είναι ακόμα παραπάνω από 1028 (μάλλον δε μετράς με ρεφρακτόμετρο γιαυτό σου έχει ξεφύγει η μέτρηση) και καλό είναι να την ρίξεις σταδιακά (εάν έχεις κάποια ζωντανά μέσα). Επίσης βάλε στο πρόγραμμα κάποια στιγμή την αγορά ρεφρακτόμετρου εάν θέλεις να φιλοξενήσεις κοράλλια :D

Από κοράλλια μπορείς να βάλεις ότι θες. Όλα εξαρτώνται από το φωτισμό, πρέπει να μας πεις πόσα watt είναι, τ5; τ8; κτλ

Για ανεμώνη νομίζω είναι οριακά τα λίτρα αλλά ας απαντήσουν οι εμπειρότεροι :(

NITRITE 0

NITRATE 0

AMMONIA 0

PH 8.0-8.2

KH 9

PO4 0,01

MG 1540

CA 500

Γεια σου συμπατριωτη!!!!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 αυτο ειναι ενα αρθρακι/οδηγος που θα σε διαφωτησει λιγο.Το διαβαζεις κ οτι αποριες εχεις απο κει κ περα ρωτας.Καλη αρχη!!!! :(

Γεια σου συμπατριωτη!!!!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 αυτο ειναι ενα αρθρακι/οδηγος που θα σε διαφωτησει λιγο.Το διαβαζεις κ οτι αποριες εχεις απο κει κ περα ρωτας.Καλη αρχη!!!! :(

Ειδικά το πρώτο hints απο αυτό το χρησιμότατο άρθρο,είναι αποτελεσματικότατο γιά τις μετακινήσεις αυτων των ζώων.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Απο ότι έχω καταλάβει το θέμα προτεινόμενα λίτρα για κάποιο ζωντανό είναι μέγα θέμα που πολλοί ξεχνούν ή αδιαφορούν.

Ένα Tang δεν θέλει 250-300λ ελάχιστο επειδί "είναι μεγάλο" αλλά όπως έχω προσέξει βαραίνουν πολύ την βιολογία. Οι ακαθαρσίες ενός Tang σε 100λ είναι σαν να έχεις 6 Ocellaris... Ένα Dottyback θέλει λίτρα επειδί είναι κυριάρχο σε μικρό χώρο, ένα Mandarin θέλει λίτρα για να βρει τροφή κτλ.

Για της ανεμώνες τι γίνεται?

Ποιά είναι η ανάγκη τους και χρειάζονται πολλά λίτρα (και πολύ ώριμο ενυδρείο!)?

η αληθεια ειναι πως με την βελονα μετραω την αλατοτητα ουτε εχω τα λεφτα ουτε μου φαινεται λογικο να διαθεσω το ιδιο ποσο χρηματων που πληρωσα το 60λιτρο να τα δωσω για ενα στικακι που μετραει την αλατοτητα.αν θελετε πειτε μου τις ενδεικτικες τιμες του ca mg και της αλατοτητας.ωραιο ηταν το λινκ.οι λαμπες ειναι τ5 και οι δυο αλλα επειδη δεν τις εβαλα εγω δεν ειμαι 100% σιγουρος.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως οι παράμετροι καλό είναι να μοιάζουν όσο γίνεται με την θάλασσα.

Όσο για το reflectometer είναι σχετικό το θέμα τιμής. Για κάποιον που ξεκινάει χωρίς κοράλια του φαίνονται πολλά, για κάποιον με SPS στο ενυδρείο όχι μόνο του είναι αναγκάω αλλα προτιμάει να δώσει ένα τσουχτερό ποσό παρά να κλαίει τα λεφτά του :(

off topic: Επειδί κι εγώ στα ίδια λίτρα είμαι απο την ελάχιστη μου εμπειρία έχω καταλήξει πως τα μικρά ενυδρεία είναι πιο απαιτητικά. Η αλατότητα στα 60λίτρα είναι δύο φορές πιο σημαντικό απο ενυδρείο με 600λ. Κάθε μέρα εξατμίζεται μια ποσότητα νερού, με αυτή την εξάτμιση αυξάνεται και η αλατότητα. Ποιά ζωντανά θα νιώσουν την μεταβολή της αλατότητας περισσότερο, αυτά στο 600λ ή στα 60λ?

Eυχαριστω big blue... :(

Bigbilly πολυ σωστα ειπες οτι δεν παιζουν ρολο τοσο τα λιτρα για το μεγεθος(στην περιπτωση των tangs παιζει ρολο κ το μεγεθος δυστυχως :D )αλλα η ποσοτητα των λιτρων...Δηλαδη αν θελεις να κρατησεις ανεμωνες τοτε πρεπει να εχεις πολυ σταθερες τιμες στην αλατοτητα σου(παραδειγμα),σε ενα μικρο ενυδρειο δεν το πετυχαινεις πολυ ευκολα αυτο.Οχι πως ειναι ακατορθωτο...Ενας ακομα πολυ συμαντικος παραγοντας για τις ανεμωνες σε ενα μικρο ενυδρειο ειναι οτι πρεπει να εισαι παρα πολυ προσεχτικος!Αν ας πουμε η ανεμωνη κατσει πανω στον θερμοστατη πριν αναψει,στην αντλια που δουλευει....Παντως εχω δει 60λιτρα να κρατανε ευκολες ανεμωνες,συνηθως μη συμβατες με κλοουν ομως.Κ η απαντηση στο ποια ζωντανα θα την ακουσουν...αυτα που θα ειναι στα 60 λιτρα θα την ακουσουν πολυ ενω στα 600 ουτε καν θα καταλαβουν.

Παντως ακομα κ ενα 60 λιτρο μπορει να γινει πολυ σταθερο στις τιμες του με την καταλληλη προσοχη.Το θεμα ειναι οτι στα 60 λιτρα πληρωνεις λιγοτερα για να παρεις καλο εξοπλισμο σε αντιθεση με τα 600 λιτρα...

Το παν ειναι ο καλος εξοπλισμος.Παραδειγμα για την αλατοτητα θα χρειαστεις ενα καλο auto top off,για σκιμμερ θα χρειαστεις κανα 100αρικο περιπου(καινουργιο) κ ουτω καθεξης.......Ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα!

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Οσο για το ρεφρακτομετρο καιεγω τη ιδια αντιδραση ειχα σχετικα με την τιμη αλλα τελικα κατεληξα σε αυτο http://viewitem.eim.ebay.gr/NEW-010-Salini...0785841773/item το οποιο ιδη παρειγκειλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...