Geosid 20 Μαρτίου 2011 #1 Share 20 Μαρτίου 2011 Λοιπον επειδη το πραγμα ειναι για γελια ειλικρινα , ειπα να ανοιξω ενα θεμα στο cafe μιας και δεν εχει θεση για καπου αλλου .... Προσφατα μετακομισα σε αλλο σπιτι στις 25/2 μπηκα μεσα μια βδομαδα πριν μπω στο καινουργιο σπιτι το εβαψα , στην βδομαδα που μεσολαβησε μεχρι να μετακομισω το σπιτι ηταν ανοιχτο και αεριζοταν για να ξεμοιρησει το σπιτι , ηρθε η ωρα της μετακομισης , μπηκα μεσα ολα ωραια και καλα στις 4 του μηνα εγιναν τα συμβολαια με τον ιδιοκτητη οπου τον ενημερωσα οτι στο παιδικο δωματιο πανω στα γυψινα εχει κατι σταγονες με νερο , τα ειδε και μου ειπε οτι ειναι οτι εσκασε το χρωμα λογο του οτι δεν εβαψα πρωτα με ασταρι και μετα με πλαστικο χρωμα οπως με ειχε ενημερωσει , πραγμα που οταν το ειπα στον χρωματοπωλη εβαλε τα γελια ο ανθρωπος ... το επομενο πρωινο απο την ημερα που εγιναν τα συμβολαια , ηρθε ο ιδιοκτητης σπιτι με εναν υδραυλικο και ενημερωση τη γυναικα μου οτι το υπαρχει διαρροη νερου απο καπου και θα πρεπει να σκαψουν μεχρι να την βρουν ( η ερωτηση μου .... περιμενε να γινουν τα συμβολαια για να με ενημερωση οτι υπαρχει διαρροη νερου και γιατι δεν μου το ειπε την ωρα που γινοντουσαν τα συμβολαια ) ? Παμε στο καλο τωρα ..... 2 μερες μετα τα συμβολαια και αφου ειχε ενημερωθει οτι τα γυψινα εχουν κατι σταγονες και τις ειχε δει με τα ματια του ηρθε η Καθαρα Δευτερα ,οπου με το που ανοιξα το ματι μου αντικρυσα αυτο το θεαμα σε 3 απο τα 5 δωματια του σπιτιου .....( να πουμε οτι ηταν η μερες οπου επεσε χιονονερο ) και βραχηκε η ταρατσα .... ενημερωθηκε ο ιδιοκτητης και ηρθε με εναν ''μαστωρα'' δικο του οπου βγαλανε το πορισμα οτι εχει προβλημα υ πλακα το σπιτι συνεχιζει και βγαζει νερα και αφου αλλαξε το ''πορισμα'' αρκετες φορες βγηκε σημερα το πρωι η αποφαση απο τον ιδιοκτητη οτι για την υγρασια που εχω στη κρεβατοκαμαρα και στο παιδικο δωματιο φταινε τα 2 ενυδρεια που εχω στο σαλονι και οτι ειναι η λεγομενη μεθοδο της ''κατσαρολας'' Για οσους δεν το ξερανε θα ηθελα να τους πω οπως μου ειπε και μενα σημερα το πρωι οτι τα ενυδρεια απαγορευονται να ειναι μεσα στο σπιτι ..... Επειδη το πραγμα κατανταει γελιο και αναγκαζομαι να μετακομισω σε αλλο σπιτι μεσα σε ενα μηνα θα κινηθω νομικα μονο και μονο για τις @#@$@# που ακουσα σημερα το πρωι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Μαρτίου 2011 #2 Share 20 Μαρτίου 2011 ... καλά δεν του τράβηξες δυο ξεγυρισμένες? Δεν είμαι της βίας, αλλά τέτοιους ανθρώπους που προσπαθούν να βγουν και από πάνω θα τους βαρούσα ευχαρίστως !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 20 Μαρτίου 2011 #3 Share 20 Μαρτίου 2011 Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη χώρα αυτή που ζούμε όπου η συνήθης προσέγγιση είναι ο ένας να κοιτάει πως να τη φέρει στον άλλο σε όλα τα επίπεδα μικρά και μεγάλα. Πάντως αν ποτέ πάει σε ακρόαση μια τέτοια υπόθεση μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι θα βρεις το δίκιο σου ή ότι δε θα βγει και καμιά απόφαση που να απαγορεύει τα ενυδρεία σε κλειστούς χώρους...... Τα πάντα μπορούν να συμβούν.... (Χαριτολογώντας μάλιστα, αν λάβεις κιόλας υπόψη ότι ότι οι 9 στους 10 δικαστές είναι γυναίκες ...... συγνώμη κορίτσια του ΑΖ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 20 Μαρτίου 2011 #4 Share 20 Μαρτίου 2011 Πάρς το συμβόλαιο σου και πάνε σε κανα φίλο σου δικηγόρο... ίσως σου πληρώσει ξενοδοχείο ώσπου να βρείς... νέο σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 20 Μαρτίου 2011 #5 Share 20 Μαρτίου 2011 το μονο σιγουρο ειναι οτι εμπλεξες. αν πας δικαστηκα, φωναζεις μηχανολογο για να βρει την αιτια του προβληματος(εννοειται οτι εχεις ενημερωσει τον ιδιοκτητη με εξωδικο για την μερα και ωρα). το ξερω οτι σε βαζω σε εξοδα, αλλα αυτη ειναι η διαδικασια που θεωρουν αξιοπιστη και σωστη τα δικαστηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 20 Μαρτίου 2011 το θεμα ειναι οτι σε μιαμιση βδομαδα που ειμουνα μεσα στο σπιτι το βλεπω ακατορθωτο να εχω προκαλεσει εγω τη ζημια αυτη οπως με κατηγορει τωρα ο ιδιοκτητης !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 20 Μαρτίου 2011 #7 Share 20 Μαρτίου 2011 Πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο. Ο,τι και να πούμε εμείς οι υπόλοιποι ίσως σου προκαλέσει κι άλλες φασαρίες. Καλό είναι να το κάνεις αυτό πριν από την οποιαδήποτε επόμενή σου κίνηση. Τι ζημιά να έχεις προκαλέσει ? Να εξατμίστηκαν τα νερά στα ταβάνια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Μαρτίου 2011 #8 Share 20 Μαρτίου 2011 Καλά μη νομίζεις ότι πιστεύει και αυτός ότι αυτό προήλθε από το ενυδρείο..... ξέρει πολύ καλά το τι φταίει, απλά προσπαθεί να στα φορτώσει. Αν το "τραβήξεις" το θέμα με μηχανολόγους και ειδικούς θα βγει η κότα που κρύβει μέσα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 20 Μαρτίου 2011 #9 Share 20 Μαρτίου 2011 Καλή η πλάκα... αλλά εάν έχεις παιδιά σήκω φύγε από εκεί μια ώρα νωρίτερα... ο χώρος δεν είναι υγιεινός. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει να ψάξεις να βρεις τους προηγούμενους νοικιάριδες να σου που πως ήταν το σπίτι…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Μαρτίου 2011 #10 Share 20 Μαρτίου 2011 Μπορεί και να έχει δίκιο όμως και να φταίει όντως το ενυδρείο... όχι το δικό σου αλλά του από πάνω που έχει διαρροή !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 20 Μαρτίου 2011 #11 Share 20 Μαρτίου 2011 Αυτό θα σού λεγα και γω. Θα είναι το πιο ανώδυνο. Ρώτα τον ίδιο και πές του ότι ο δικηγόρος σου σε συμβούλεψε να βρείς τους προηγούμενους και να τους ρωτήσεις αν είχαν παρόμοια προβλήματα. Μάλλον θα κοτέψει και θα κόψει τα χαζά. Παρεπιπτώντως, η καφετίλα στις στάλες δείχνει ότι το νερό δεν προέρχεται από εξάτμιση, αλλά μέσα από την πάνω πλάκα που έβγαλε και τη βρώμα. Το νερό εξατμίζεται καθαρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolakias 20 Μαρτίου 2011 #12 Share 20 Μαρτίου 2011 Να ρωτησω τι ειδους θερμανση εχει το σπιτι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 20 Μαρτίου 2011 #13 Share 20 Μαρτίου 2011 Οπως σου ειπα ηδη Γιωργο, θα περασω αυριο κι ολας να του ριξω μια ματια του σπιτιου και θα σου πω τι ακριβως γινεται. Παντως ειναι κριμα να τραβιεσαι παλυ ετσι χωρις λόγο!! Μια ερωτηση μονο που ξεχασα να σου κανω τοσες μερες. Χρησιμοποιείς σομπες υγραερίου καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolakias 20 Μαρτίου 2011 #14 Share 20 Μαρτίου 2011 Οπως σου ειπα ηδη Γιωργο, θα περασω αυριο κι ολας να του ριξω μια ματια του σπιτιου και θα σου πω τι ακριβως γινεται. Παντως ειναι κριμα να τραβιεσαι παλυ ετσι χωρις λόγο!! Μια ερωτηση μονο που ξεχασα να σου κανω τοσες μερες. Χρησιμοποιείς σομπες υγραερίου καθολου? Για αυτο ακριβως ρωτησα τι ειδους θερμανση εχει το σπιτι γιατι και εγω αντιμετωπισα ενα παρομοιο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 20 Μαρτίου 2011 #15 Share 20 Μαρτίου 2011 Αν έχεις ταράτσα από πάνω και δεν έχει μόνωση δεν είμαι σίγουρος αλλά... μπορεί να δημιουργείτε λόγο μεγάλης διαφοράς εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας... λόγο ότι το σπίτι είναι ζεστό με την θέρμανση και η πλάκα κρύα. Τότε μία καλή μόνωση θα χρειάζεσαι αλλά μόνο το καλοκαίρι μπορεί να γίνει για να είναι στεγνή η πλάκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 20 Μαρτίου 2011 #16 Share 20 Μαρτίου 2011 Αν έχεις ταράτσα από πάνω και δεν έχει μόνωση δεν είμαι σίγουρος αλλά... μπορεί να δημιουργείτε λόγο μεγάλης διαφοράς εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας... λόγο ότι το σπίτι είναι ζεστό με την θέρμανση και η πλάκα κρύα. Τότε μία καλή μόνωση θα χρειάζεσαι αλλά μόνο το καλοκαίρι μπορεί να γίνει για να είναι στεγνή η πλάκα. Αυτο που περιγραφεις ειναι το "φαινομενο υγροποίησης υδρατμών." Ναι... εινια πολυ πιθανη αιτία, αλλα αυτο μπορει να υπαρξει μονο στην περιπτωση μεγαλης διαφορας θερμοκρασιας, οπως για παραδειγμα ειχαμε τις μερες τους χιονια. Αυτες τις μερες, με 18 και 20 βαθμους κελσιου... δεν το εξηγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 21 Μαρτίου 2011 #17 Share 21 Μαρτίου 2011 1. Σίγουρα η διαφορά θερμοκρασίας όπως είπε και ο Νίκος δεν εξηγεί τέτοιο φαινόμενο 2. Όπως και ότι το νερό είναι βρώμικο. 3. Βρες τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. 4. Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά μπορείς να συλλέξεις σταγόνες από το νερό από το ταβάνι, να πας σε χημείο και να σου πουν τη σύσταση; Ειδικά η χρονική στιγμή που σου έκανε την ενημέρωση δείχνει ότι ο τύπος κάτι κρύβει. Εγώ θα ζήταγα και λεφτά για την μεταφορική και για ξενοδοχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 21 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 21 Μαρτίου 2011 Αυτό θα σού λεγα και γω. Θα είναι το πιο ανώδυνο. Ρώτα τον ίδιο και πές του ότι ο δικηγόρος σου σε συμβούλεψε να βρείς τους προηγούμενους και να τους ρωτήσεις αν είχαν παρόμοια προβλήματα. Μάλλον θα κοτέψει και θα κόψει τα χαζά. Παρεπιπτώντως, η καφετίλα στις στάλες δείχνει ότι το νερό δεν προέρχεται από εξάτμιση, αλλά μέσα από την πάνω πλάκα που έβγαλε και τη βρώμα. Το νερό εξατμίζεται καθαρό. Δεν υπηρχε αλλος νοικαρης , αυτος λεει οτι εμενε 30 χρονια και τωρα πηγε σε καινουργιο σπιτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 21 Μαρτίου 2011 Author #19 Share 21 Μαρτίου 2011 Μπορεί και να έχει δίκιο όμως και να φταίει όντως το ενυδρείο... όχι το δικό σου αλλά του από πάνω που έχει διαρροή !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 21 Μαρτίου 2011 Author #20 Share 21 Μαρτίου 2011 Να ρωτησω τι ειδους θερμανση εχει το σπιτι ? αυτονομη θερμανση ( καλοριφερ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 21 Μαρτίου 2011 Author #21 Share 21 Μαρτίου 2011 Αν έχεις ταράτσα από πάνω και δεν έχει μόνωση δεν είμαι σίγουρος αλλά... μπορεί να δημιουργείτε λόγο μεγάλης διαφοράς εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας... λόγο ότι το σπίτι είναι ζεστό με την θέρμανση και η πλάκα κρύα. Τότε μία καλή μόνωση θα χρειάζεσαι αλλά μόνο το καλοκαίρι μπορεί να γίνει για να είναι στεγνή η πλάκα. αυτο ειπε και ο ''μαστωρας'' που μου εφερε , οτι θελει μονωση απο πανω η ταρατσα και τωρα το χειμωνα δεν μπορει να γινει κατι τετοιο , ουτε εγω ομως μπορω να μεινω μεχρι το καλοκαιρι με 2 μικρα παιδια μεσα στο σπιτι και αυτη τη κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas.sl 24 Μαρτίου 2011 #22 Share 24 Μαρτίου 2011 (edited) χεχε εμενα ρε που νοικιαζω στα γιαννενα, ειχε πιασει υγρασια ενα σημειο στο σπιτι και ηταν διπλα στο κρεβατι. το πορισμα τ νοικαρη μου ειναι οτι φταινε οι υδρατμοι τησ ανασας μου...! Ακομα κ αυτο να ηταν οντωσ τι να κανω να αγορασω μασκα οξυγονου?? τσπ ποιος τουσ **** ! Προσοχή στον τρόπο που εκφραζόμαστε. Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2011 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 27 Μαρτίου 2011 #23 Share 27 Μαρτίου 2011 διαφορα θερμοκρασιας ειναι, οπως ειπωθηκε και νωριτερα και οφειλεται στην ελλειψη μονωσης της ταρατσας. Η ταρατσα δεν εχει προβλημα διαρροης νερου, υγρασια δηλαδη, διαφορετικα θα μεταφεροταν και στους τοιχους. Επισης δεν χρειαζεται να κανει παγετο εξω για να συμβει και αυτο γιατι μιλαμε για διαφορα. Αν για παραδειγμα μεσα στο σπιτι εχουμε 30 βαθμους και τα παραθυρα κλειστα τοτε θα εχουμε παλι το φαινομενο αυτο. Ειδικα αν τα παραθυρα ειναι αλουμινιου και οχι τα παλια τα ξυλινα που μπαζουν αερα. Φυσικα το φαινομενο επιδεινώνεται λιγο λογω της εξατμισης του ενυδρειου, αλλα δεν εμφανιζει ζημια στο κτιριο. Η κιτρινιλα για μενα ειναι λογω υπαρξης καπνου τσιγαρου. Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι οτι ο ιδιοκτητης το γνωριζει και επειδη φοβαται οτι θα βγεις απο πανω και θα του ζητας αποζημιωση (επειδη σου το αποκρυψε και επιβαρυνθηκες με εξοδα και ταλαιπωρια κατα τη μετακομιση) ή θα του ζητησεις πισω την εγγυηση, κτλ κοιτα να βγει αυτος απο πανω. Ισως ζητησει να του αποζημιωσεις τη πρόωρη αποχωρηση σου απο το σπιτι βασιζομενος οτι το σπιτι δεν εχει τιποτα και το συμβολαιο σπαει απο τη πλευρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 27 Μαρτίου 2011 #24 Share 27 Μαρτίου 2011 διαφορα θερμοκρασιας ειναι, οπως ειπωθηκε και νωριτερα και οφειλεται στην ελλειψη μονωσης της ταρατσας. Η ταρατσα δεν εχει προβλημα διαρροης νερου, υγρασια δηλαδη, διαφορετικα θα μεταφεροταν και στους τοιχους. Επισης δεν χρειαζεται να κανει παγετο εξω για να συμβει και αυτο γιατι μιλαμε για διαφορα. Αν για παραδειγμα μεσα στο σπιτι εχουμε 30 βαθμους και τα παραθυρα κλειστα τοτε θα εχουμε παλι το φαινομενο αυτο. Ειδικα αν τα παραθυρα ειναι αλουμινιου και οχι τα παλια τα ξυλινα που μπαζουν αερα. Φυσικα το φαινομενο επιδεινώνεται λιγο λογω της εξατμισης του ενυδρειου, αλλα δεν εμφανιζει ζημια στο κτιριο. Η κιτρινιλα για μενα ειναι λογω υπαρξης καπνου τσιγαρου. Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι οτι ο ιδιοκτητης το γνωριζει και επειδη φοβαται οτι θα βγεις απο πανω και θα του ζητας αποζημιωση (επειδη σου το αποκρυψε και επιβαρυνθηκες με εξοδα και ταλαιπωρια κατα τη μετακομιση) ή θα του ζητησεις πισω την εγγυηση, κτλ κοιτα να βγει αυτος απο πανω. Ισως ζητησει να του αποζημιωσεις τη πρόωρη αποχωρηση σου απο το σπιτι βασιζομενος οτι το σπιτι δεν εχει τιποτα και το συμβολαιο σπαει απο τη πλευρα σου. αποκλιεται γιατι εχω δει κιτρινο ταβανι απο τσιγαρο και δεν εχει πιτσιλιες απλα ολο το ταβανι ειχε γινει κιτρινοπο απο ασπρο και μετα απο 2χερακια βαψιμο ειχε φιγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Μαρτίου 2011 Author #25 Share 27 Μαρτίου 2011 ποσο απιθανο ειναι η κιτρινιλα να ειναι απο προβλημα του οπλισμου της πλακας ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος