Jump to content

Μωρά Ricordea

dimkasta

Recommended Posts

Η ricordea που μου έδωσε ο Ανδρέας πριν μερικές εβδομάδες, φαίνεται ότι έκανε μωράκια. Στο μικρό βραχάκι που είναι κολλημένη βλέπω τουλάχιστον 3 μωρά στο μέγεθος νομίσματος 5 λεπτών.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκολλήσω κάποιο απ'αυτά και να τα βάλω σε κάποιο άλλο σημείο του βράχου?

Όχι ακόμη είναι πολύ μικρά και "ευαίσθητα"...

Ένα κόλπο για να αποφύγεις τα κοψίματα είναι να βάλεις ένα μικρό βραχάκι δίπλα και σιγά-σιγά θα αποικιστεί.... και ούτω καθ εξής

Οι δικές μου από 2 ξεκίνησαν, και έχει γεμίσει ο τόπος, πάνω από 20 είχα...

Και αυτή που έχεις από "δικιά μου γέννα" είναι :(:D

Η ricordea που μου έδωσε ο Ανδρέας πριν μερικές εβδομάδες, φαίνεται ότι έκανε μωράκια. Στο μικρό βραχάκι που είναι κολλημένη βλέπω τουλάχιστον 3 μωρά στο μέγεθος νομίσματος 5 λεπτών.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκολλήσω κάποιο απ'αυτά και να τα βάλω σε κάποιο άλλο σημείο του βράχου?

Nα τις εκατοστισεις!!! :(

Όταν πριν από 3 χρόνια αγόρασα τις ricordea yuma, παρέλαβα δύο όσο ένα δίλεπτο, κολλημένες πάνω σ ένα "χαλίκι"!!!

Λυπήθηκα τα 40 ευρώ (τότε), αλλά τελικά άξιζε τον κόπο. Εκτός του ότι μέσα σ αυτά τα τρία χρόνια έγινα πάνω από είκοσι, είναι ένας πανέμορφος και σχετικά εύκολος οργανισμός.

Τώρα μερικές έχουν διάμετρο μέχρι 6-7 εκατοστά και ειδικά με μπλε φωτισμό φωσφορίζουν τα πορτοκαλί τους χρώματα προσφέροντας πολύ όμορφη εικόνα.

• 4 weeks later...

τι συνθηκες / κολπακια θελουν πατριδες για να πολλαπλασιαστουν?

Τώρα μερικές έχουν διάμετρο μέχρι 6-7 εκατοστά και ειδικά με μπλε φωτισμό φωσφορίζουν τα πορτοκαλί τους χρώματα προσφέροντας πολύ όμορφη εικόνα.

άντε ρε παιδιά να δούμε και μεις οι νέοι την ομορφιά αυτή

δώστε φώτο στο λαό

Να τι εννοώ με τον μπλε φωτισμό (μπλε led ως moonlighit).... απλά η φωτογραφία επεξεργάστηκε λίγο ώστε να αποδοθεί όσο είναι δυνατόν η "οπτική αίσθηση" του ματιού !!!

post-13206-1302736972_thumb.jpg

Βαγγελη με αρεσει που λες το fotoshop "οπτικη αισθηση" :thumbup:

Βαγγελη με αρεσει που λες το fotoshop "οπτικη αισθηση" :thumbup:

Έχει δίκιο ο Βαγγέλης... είναι άτιμο πράμα το white balance και η χρωματική ισορροπία... ότι θέλουν βαράνε οι φωτογραφικές...

Θα προσπαθήσω να ποστάρω και γω καμία σήμερα με τις δοκιμές του led φωτιστικού

Όντως έτσι είναι, η μηχανή από μόνη της δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει με τίποτα τις χρωματικές συνθήκες που δίνει το moonlight

Με το photoshop προσπάθησα να να το "φέρω" όπως περίπου θα το έβλεπε το μάτι ζωντανά και είναι εντυπωσιακό.

Ωραίες είναι μ όλη αυτή τη ποικιλία χρωμάτων, στο ενυδρείο σου βρίσκονται?

Αν δεν έχεις μπλε moonlight βάλε άμεσα.... Θα περιμένεις πότε να κλείσει ο γενικός φωτισμός για να τις χαζεύεις !!!

η μπροστα η πορτοκαλι πρεπει να ειναι απο σενα :thumbup: , απο τα πρωτα κοραλια μου

:thumbup:

• 5 months later...

οι ερωτησεις μου ειναι πανω στα 3 βελη:

1. η μορφη που παιρνει η πανω αριστερα πρασινη σημαινει οτι παει για διαχωρισμο?

2. η γαλαζια που ισα ισα φαινεται ποτε δεν αναπτυχθηκε (την ειχα παρει μαζι με την μπλε διπλα), εχετε κατι στο μυαλο σας?

3. η πορτοκαλι κατω δεξια εχει την ταση να φευγει απο πανω απο τον βραχο που την ειχα και περπαταει σιγα σιγα προς τα κατω σα να μη θελει φως

4. πως καταλαβαινω αν καποια ειναι yuma ή florida?

post-4536-1317762727_thumb.jpg

οι ερωτησεις μου ειναι πανω στα 3 βελη:

1. η μορφη που παιρνει η πανω αριστερα πρασινη σημαινει οτι παει για διαχωρισμο?

2. η γαλαζια που ισα ισα φαινεται ποτε δεν αναπτυχθηκε (την ειχα παρει μαζι με την μπλε διπλα), εχετε κατι στο μυαλο σας?

3. η πορτοκαλι κατω δεξια εχει την ταση να φευγει απο πανω απο τον βραχο που την ειχα και περπαταει σιγα σιγα προς τα κατω σα να μη θελει φως

4. πως καταλαβαινω αν καποια ειναι yuma ή florida?

1.Ξεκάθαρα γίνετε διαχωρισμός και μάλιστα βρίσκετε στο τελικό του στάδιο σχεδόν.

Απέκτησες άλλη μια Ricordea. :D

2.Απο την στιγμή που οι υπόλοιπες ricordea σου φτάνουν σε επίπεδο μεχρι και να κανουνε διαχωρισμό να εισαι βεβαίως οτι το πρόβλημα δεν οφείλετε στα νερα σου αλλα λογικά το συγκεκριμένο ζωό ειχε έντονο στρες απο την αρχη και δεν εχει ανακάμψει ακομα.Στην θέση σου θα δοκίμαζα καποιο ειδος extra τροφής οπως παράδειγμα το coral energizer της preis για να βοηθήσεις το ζώο καθώς και να βελτιωθούν τα χρωματα και τον υπολοίπων.

3.Ο λογος ειναι οτι ψαχνει καλύτερη δυνατή θεση αλλα το εχει παρει λαθος.Άφησε την αλλα αν βλέπεις οτι το συνεχίζει θα παμε σε ποιο δραστικά μετρα.

4.Ολες οι Ricordea της photo ειναι florida.Οι yuma εχουν εντελώς διαφορετικό άνοιγμα στους πολυποδες έντονες διαφορές στην μορφολογία απο της florida καθώς και σημαντικά μεγαλύτερο άνοιγμα του δίσκου τους..

2.Απο την στιγμή που οι υπόλοιπες ricordea σου φτάνουν σε επίπεδο μεχρι και να κανουνε διαχωρισμό να εισαι βεβαίως οτι το πρόβλημα δεν οφείλετε στα νερα σου αλλα λογικά το συγκεκριμένο ζωό ειχε έντονο στρες απο την αρχη και δεν εχει ανακάμψει ακομα.Στην θέση σου θα δοκίμαζα καποιο ειδος extra τροφής οπως παράδειγμα το coral energizer της preis για να βοηθήσεις το ζώο καθώς και να βελτιωθούν τα χρωματα και τον υπολοίπων.

το συγκεκριμενο προιον μου το συστησε πριν 3 χρονια μια πολυ γνωστη συνφορουμιτησα,η οποια ειχε ενα ενυδρειο γεματο με ricordeas,και μου ειπε οτι μονο αυτο τις ταιζει και μου εδωσε λιγο να το δοκιμασω...σε πληροφορο οτι μεχρι σημερα αυτο δινω μονο :D

Και εγώ που κατά καιρούς δοκιμάζω στο ενυδρείο μου διάφορα διατροφικά project, την περίοδο που χρησιμοποιούσα το coral energizer και το V-Power της Preis είχα πολύ καλά αποτελέσματα και σε χρώμα και σε ανάπτυξη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...