Jump to content

Εξαφανιζονται τα μωρα...?! Τι συμβαινει?

funkyfish

Recommended Posts

Καλησπερα δισκαδες!!!

Εδω και 2 μηνες περιπου προσπαθω να κανω αναπαραγωγη και δεν μου βγαινει...

Μπορειτε να διαβασετε περισσοτερα για το ιστορικο του ενυδρειου και των δισκων εδω!

*Να σημειωσω οτι αυτη την στιγμη στο ενυδρειο υπαρχει το ζευγαρι, 5 κορυντορας, 5 apple snail, και ενα πλεκο.

Επισης εβγαλα ολες τις ριζες και αφησα μονο τα φυτα...

Ξεκινισα αυτο το νεο ποστ καθως καταφερα να φτασω στο σημειο οπου τα αυγουλακια εκκολαπτονται και κολυμπανε με τους γονεις για περιπου 2 24ωρα... μετα ομως τα ψαρακια εξαφανιζονται...

Μπορειτε να δειτε και ενα βιντεακι με τους δισκους μου

Καμια ιδεα - συμβουλη παιδια??? :D:(

απο δισκους δεν ξερω, σου ευχομαι ομως να την βρεις την λυση και να γινεις χαζομπαμπας!

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τους βάλεις σε γεννήστρα-ενυδρείο;

Γιατί δεν δοκιμάζεις να τους βάλεις σε γεννήστρα-ενυδρείο;

Τους ειχα βαλει σε 60 αρι και ειχαν φρικαρει τελειως, ειχαν στρεσαριστει πολυ και ειχαν γινει καταμαυροι. Ε,τρομαξα και τους εβγαλα και τωρα προσπαθω να κανω οτι μπορω μεσα στο μεγαλο. :(

Απο προσωπικη εμπειρια

Τις πρωτες φορες οι ιδιοι οι γονεις τρωγανε τα αυγα πριν εκκολαψουν, μετα σταματησαν να τρωνε τα αυγα και αρχισαν να τα τρωνε μολις βγαιναν. Μετα το φιλτρο τα τραβαγε και το ελυσα βαζοντας σφουγγαρι στην εισοδο του φιλτρου αλλα ειχα και αλλα ψαρια στο ενυδρειο οποτε οσο μπορουσαν οι γονεις τα φυλλουσαν αλλα ειχαν ανιση μαχοι με τα αλλα ψαρια.

Αρα πιστευω και απο οτι εχω διαβασει περα ποδε αν ειναι πρωτες φορες που γινονται γονεις εχουν τη τασει να τα τρωνε στην αρχη, επισης το ιδιο κανουν αν οι συνθηκες δεν ειναι οι καταλληλες.

Μετα απο το βιντεο βλεπω εισαι κοντα στο φιλτρο, μηπως ειχεις και αλλα ειδη στο ενυδρειο.

Σου προτινω και γω οτι σου ειπε ο πανος1990, για να εχεις ενα οχι πολυ δυνατο φιλτρο, οχι αλλα ειδη ψαριων γιατι ειδαλλως στο κυριως ενυδρειο θα ζοριστεις. Αν παλι ειναι οι πρωτες φορες που γεννουν υπομονη.

Τους ειχα βαλει σε 60 αρι και ειχαν φρικαρει τελειως, ειχαν στρεσαριστει πολυ και ειχαν γινει καταμαυροι. Ε,τρομαξα και τους εβγαλα και τωρα προσπαθω να κανω οτι μπορω μεσα στο μεγαλο. :(

60λιτρα για ζευγαρι δισκων κατα τη γνωμη μου ειναι ακαταλληλο .

τα μωρα μπορουν να τα τρωνε ητε λογο απειριας του ζευγαριου , ητε απο καποιο παραγωντα ( στρες) . Εαν μπορεσεις και δεις ποιο απο τους γονεις κανει την αρχη και τρωει τα μωρα μπορεις να δοκιμασεις στην επομενη γεννα μολις γινει η γονιμοποιηση να βγαλεις το ψαρι οπου τα τρωει , αυτο ομως μπορει να πετυχει μπορει και οχι ( να στρεσσαριστει το αλλο ψαρι και να τα φαει παλι ) .

Θα ελεγα να φτιαξεις μια γεννηστρα 80 -100 λιτρα , καθαρο νερακι και να αφησεις τα ψαρια στην ηρεμια τους μεχρι να βρουν τον τροπο να βγαλουν μια καλη γεννα :D

καλη επιτυχια .

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Θα ελεγα να φτιαξεις μια γεννηστρα 80 -100 λιτρα , καθαρο νερακι και να αφησεις τα ψαρια στην ηρεμια τους μεχρι να βρουν τον τροπο να βγαλουν μια καλη γεννα :(

καλη επιτυχια .

:D

60λιτρα για ζευγαρι δισκων κατα τη γνωμη μου ειναι ακαταλληλο .

τα μωρα μπορουν να τα τρωνε ητε λογο απειριας του ζευγαριου , ητε απο καποιο παραγωντα ( στρες) . Εαν μπορεσεις και δεις ποιο απο τους γονεις κανει την αρχη και τρωει τα μωρα μπορεις να δοκιμασεις στην επομενη γεννα μολις γινει η γονιμοποιηση να βγαλεις το ψαρι οπου τα τρωει , αυτο ομως μπορει να πετυχει μπορει και οχι ( να στρεσσαριστει το αλλο ψαρι και να τα φαει παλι ) .

Θα ελεγα να φτιαξεις μια γεννηστρα 80 -100 λιτρα , καθαρο νερακι και να αφησεις τα ψαρια στην ηρεμια τους μεχρι να βρουν τον τροπο να βγαλουν μια καλη γεννα :(

καλη επιτυχια .

επειδη μου ειναι δυσκολο τωρα να κανω εξοδα θα προσπαθησω να βγαλω οτι μπορω απο το μεγαλο και να το κανω τυπου - γενηστρα.... :D

προσπαθησε τοτε , να κλεισεις την εισοδο του φιλτρου με ενα σφουγγαρι , να χαμηλωσεις την ροη των φιλτρων (εαν ειναι δυνατη ) και να τα αφησεις στην ησυχια τους , εννοειται πως ισχυει το καθαρο νερο :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...