stred 20 Μαρτίου 2011 #1 Share 20 Μαρτίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ανυσηχώ πως κάτι δε παει καλα με το ενυδρείο μου, εδω και δυο μήνες εχω 3 απώλειες μονομάχων χωρις κανένα σύμπτωμα πιο πριν και τωρα βλέπω πως και ο πλεκο μου να μην τρωει, να μην κουνιεται, να εχει αποχρωματιστει, ενω φαινεται και το πισω μερος της ουρας του απο κατω σαν να εχει "ξεραθει" (Δεν φαινεται στην φωτο). Στο βυθο εχω αμμο και εχουν δημιουργει καφε και πρασινες αλγες αν παιζει ρολο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:180 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ehheim ecco pro για 200λ - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μήνες το νεο ενυδρειο μετακομιση απο το παλιο που ετρεχε ενα χρονο - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 silvertrip tetra, 1 neon tetra, 1 μονομαχος+6 νεογεννητα μονομαχοι - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλλαγη 70 λιτρα καθε βδομαδα νερο βρυσης το οποιο ζεσταινεται σε μπιτονι προετοιμασιας με αντιχλωριο, ταισμα καθε 1-2 μερες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7.5 - KH:4 - GH:15 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):<5 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ναι ΑΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:plecostomos pardalis (common pleco), ηλικια πανω απο 3 χρονια, 15 εκατοστα μηκος - Ιστορικό Ψαριού:tpt - Συμπτώματα που παρουσιάζει: καθεται στο ιδιο σημειο 3 μερες τωρα χωρις να ενδιαφερεται για φαι... και γενικα εχει χασει την ορεξη του εδω και 3 βδομαδες, αποχρωματισμος - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: πριν ενα μηνα αγοραστηκαν 4 μονομαχοι.. την πρωτη βδομαδα πεθαναν οι 2 χωρις κανενα προγενεστερα συμπτωμα... προχθες πεθανε ενας ακομα χωρις κανεναν συμπτωμα... εχουν μεινει ενας μονομαχος και 6 νεογεννητα 2 βδομαδων που φαινονται να αναπτυσονται κανονικα(εχουν μεγαλωσει αρκετα). ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: esha2000 για 3 μερες οταν πεθαναν οι πρωτοι 2 μονομαχοι σε μια προσπαθεια να απολυμανθει το ενυδρειο, και μελαφιξ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred 20 Μαρτίου 2011 Author #2 Share 20 Μαρτίου 2011 παιδες πανω, οπου λεω μονομαχος αλλαξτε το με ξιφοφορος... κόλησε το μυαλό μου οταν τα εγραφα... το ανυσηχητικο ειναι πως τωρα βλεπω πως και ο τελευταιος ξιφοφορος να μην ειναι στα καλα του... καθεται σε μια γωνια και δε τρωει ενω μεχρι χθες οποτε εριχνα φαι ετρεχε.. τι στο καλο συμβαινει.. ??? οριστε και 2 φωτογραφιες... αν και γω δε βλεπω κατι ανυσηχητικο... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Υ.Γ. σορρυ για τα πολλα ποστ αλλα δε προλαβα το χρονικο οριο της επεξεργασιας... αν θελει καποιος mod ας τα ενωσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 21 Μαρτίου 2011 #3 Share 21 Μαρτίου 2011 Δοκιμασε να αλλάξεις τροφή και να την ταϊζεις αφού πρώτα την έχεις εμπλουτίσει με βιταμίνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred 23 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 23 Μαρτίου 2011 ανησυχω πολυ ρε γμτ.. πεντε μερες και δεν τρωει μπουκια η ξιφοφορος.. ενω τα αλλα ειναι μια χαρα... τι μπορει να φταιει? εμφανισιακα δε μου δειχνει κανενα σημαδι, τι μπορω να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 23 Μαρτίου 2011 #5 Share 23 Μαρτίου 2011 Μια φωτογραφια του ψαριου θα μας βοηθουσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred 23 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 23 Μαρτίου 2011 Μια φωτογραφια του ψαριου θα μας βοηθουσε. ειναι αυτο που εχω στο δευτερο μου ποστ... το μονο που παρατηρω απο κοντα ειναι ενα μαυρο σημαδι στο μερος του πρωκτου του το οποιο οσο και να προσπαθω δε μπορω να θυμηθω αν το ειχε πιο παλια.. παντως ειναι πιθανο να το ειχε και να ειναι ιδεα μου. εδω είναι μια τριτη φωτογραφία που το πηρα τωρα που ειναι πιο κοντινή: Uploaded with ImageShack.us Υ.Γ. το καλο ειναι πως ο πλεκοστομος που νομιζα πως εχει πρόβλημα εδω και 2 μέρες εχει επανέλθει στα κανονικά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 24 Μαρτίου 2011 #7 Share 24 Μαρτίου 2011 Καλημερα,παρατηρησε το μαυρο σημαδι που αναφερεις πιο πανω,κανε μια αναζητηση στο διαδικτυο για black spot dicease,ειναι παρομοιο? πιθανα να μην επελεξες τα ψαρια σου στην καλυτερη κατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος