Jump to content

Βοήθεια!!!

charlie

Recommended Posts

Καλήμερα,

Μετά από την ενασχόλησή μου με ενυδρεία γλυκού αποφάσισα να μπω στα αλάτια

αφου απο την αρχή αυτό ήθελα και λόγω οικονομικών δεν το αποφάσιζα.Έτσι λοιπόν

χθες πήρα απο αγγελία ενα rsm 250.Πηρα τα εξεις,

red sea max 250

water chiller boyu L-200

turbelle stream 6065

μαζι 30 κιλά ζωντανό βράχο και αραγωνιτη.

και ετσι άρχισαν τα προβλήματα.

-Καταρχήν η θερμοκρασία ειναι κολλημένη στους 19 βαθμούς, έβγαλα το θερμοστάτη τον καθάρισα

τον έβαλα σε άλλη πρίζα τίποτα.Τωρα έκλεισα το chiller και περιμένω να δω τι θα γίνει.Το chiller

παίζει ανάμεσα σε 19,2 και 19,3 και το εχω ρυθμίσει στους 26

-Με το που άνοιξα το σκιμμερ το ενυδρείο εχει γεμίσει φυσαλίδες κάνω κατι λάθος?Ο αφρος

του σκιμμερ πρεπει να ξεχειλίζει?Τωρα φτάνει μέχρι τη μέση του σωλήνα.

-Μήπως η turbelle stream 6065 ειναι υπερβολή για αυτο το ενυδρείο?Μοιαζει να γίνεται πλυντήριο οταν

την ανοιγω

-Στο sump του ενυδρείου εχει ενα σακουλάκι με κάποιο υλικό καθώς και 2 σφουγγάρια ανθρακα.Αυτα τα αφήνω?Κάπου έχω διαβάσει οτι θα έπρεπε να πετάξω το σακουλάκι

Σας ευχαριστω πολυ

Γιαννης

1oν κλείσε το ψυκτικό, δεν το χρειάζεσαι.

2ον, ο θερμοστατης έχει λαμπάκι οταν λείτουργεί?

Όχι δεν ανάβει κάποιο λαμπάκι,αλλά μεχρι χθες στον προηγούμενο ιδιοκτήτη δούλευε, τουλάχιστον

ετσι μου είπε.

Το chiller δεν το χρειάζεσαι ακομα,άρα βγάλτο γιατι τσάμπα θα καιει η αντλια τροφοδοσίας του.Κοιταξε μηπως δεν έχεις σετάρει καλά τον θερμοστάτη ή μηπως δεν κάνει καλή επάφή με την μπριζα.Για να τεστάρεις αμα λειτουργεί ρυθμισε τον θερμοστάτη στους 26 και βάλτον σε ένα δοχείο με κρυο νερό βρύσης(πρέπει να ανάβει το λαμπάκι).οι φυσαλίδες δηλώνουν οτι είτε το bubble trap του skimmer δεν δουλεύει καλά(μπορεί και λόγω τοποθέτησης ρυθμισης) είτε η tunze η οποια είναι μεγάλη τραβάει από την επιφάνεια αερα και σου δημιουργει φυσαλιδες.Καλύτερα πάντως να είχες 3 μικρότερες(πχ 2χ6025+1χ6045)ωστε η ροή να ηταν πιο διασπαρτη.Στην πλάτη μπορείς να βάλεις ανθρακα και αντιφόσφωρο,αλλά και αρκετό βράχο όπως έχει κάνει ο Γιώργος(nervas).τα σφουγγάρια καλό θα ήταν να τα βγάλεις..

Παιδιά ευχαριστώ

μετα που εκλεισα το chiller ολα ok με την θερμοκρασία,

το πρόβλημα με τις φυσαλίδες όμως παραμένει και προερχεται σιγουρα

απο το σκιμερ.

Καμιά ιδέα?

το πρόβλημα με τις φυσαλίδες όμως παραμένει και προερχεται σιγουρα

απο το σκιμερ.

Το πήρες καινούργειο?

Αν ναι, μάλλον πρέπει να κυκλοφορίσει λίγο νερό ενυδρείου για μερικές μέρες.

Αν το πήρες μεταχειρισμένο το καθάρισες?

Αν ναι, μάλλον αφαίρεσες την "βρόμα" που περιόριζε της φυσαλίδες.

Το σκιμμερ έαν είναι το εργοστασιακό, επιδέχεται δύο ρυθμίσεων. Πρώτον μπορεις να ρυθμίσεις το ύψος του λαιμού του και δεύτερον την ροή του αέρα με το ρυθμιστή στο πλάι. Θελει μικρες ρυθμίσεις και αργα καθώς η στάθμή του νερου στο σκιμμερ σταθεροποιείται μερικα δευτερόλεπτα αργότερα. Θα προτεινα να ρυθμίσεις την σταθμη 3 δακτυλα κάτω από την ακρη.

Έγινε επεξεργασία - myaquarium

θα σου πρότεινα να βγάλεις το καπάκι του skimmer, και να "ξεβιδώσεις" το λαιμό του (ουτως ώστε να ψηλώσει 5-6 πόντους). Εγώ αυτό τουλάχιστον έχω κάνει... :)

σε ευχαριστω,

πες μου εσενα ποσο θορυβο κανει?μου εχει σπασει τα νευρα και δεν ξερω αν ειναι ετσι ή εχω κανει

κατι λαθος.έκανα αυτο που μου ειπες αλλα καμια διαφορα ή ισως ελαχιστη.ακουγεται σαν να εχω

εναν ανεμιστήρα μπροστα μου και με φυσαει και ας ειναι το ενυδρειο 7-8 μετρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...