Jump to content

Μεσογειακοί οργανισμοί.....

Aiolos

Recommended Posts

Εδώ και μερικές μέρες φιλοξενούνται στο ενυδρείο μου (μαζί με τον σπειρογράφο που ανέβασα σε παλιότερο post), και ακόμη δυο ¨δικού μας" οργανισμούς.

post-13206-1300571686_thumb.jpg

Πρόκειται για ερημίτες (έβαλα πάνω από 10)

post-13206-1300571708_thumb.jpg

και την κόκκινη μεσογειακή ανεμώνη Actinia equina ή "ντομάτα της θάλασσας" όπως είναι η κοινή της Ελληνική ονομασία.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα τροπικά τους ξαδέλφια.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάνε... ειδικά η ανεμώνη. Ωραίο χρώμα.

Αυτό το είδος της ανεμώνης είναι πολύ ανθεκτικό.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από φωτισμό, αντιθέτως μάλιστα επιλέγει σκιερά σημεία και το βράδυ ανοίγει περισσότερο.

Επί πλέων στο φυσικό της περιβάλλον αντέχει πολλές ώρες εκτός νερού αφού μπορεί και κλείνει... από εκεί και το κοινό της όνομα.

Δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά... και τρώει και πολύ καλά !!!

Αυτό το είδος της ανεμώνης είναι πολύ ανθεκτικό.

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από φωτισμό, αντιθέτως μάλιστα επιλέγει σκιερά σημεία και το βράδυ ανοίγει περισσότερο.

Επί πλέων στο φυσικό της περιβάλλον αντέχει πολλές ώρες εκτός νερού αφού μπορεί και κλείνει... από εκεί και το κοινό της όνομα.

Δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά... και τρώει και πολύ καλά !!!

Απο μετακινήσεις πως τα πάει;

Και οι δυο που έβαλα δεν έχουν μετακινηθεί καθόλου. Μάλιστα η μία είναι σε πιο φωτεινό σημείο και το μόνο που κάνει είναι ότι ανοίγει λιγότερο από την άλλη.

Οι ερημιτες υπάρχει περίπτωση να μην είναι reef safe?

Μέχρι στιγμής ασχολούνται με τα υπολείμματα βυθού... τις άλγες... και το κέλυφος του διπλανού τους !!!

Μεχρι σημερα στο ενυδρειο υπαρχουν μονο μεσογειακοι ερημιτες οι οποιοι ποτε δεν μου εχουν πειραξει τιποτε,και σε συγκριση με τους τροπικους για μενα κανουν καλυτερη δουλεια....

Οσο για την ανεμωνη ειχσ 3 στο ενυδρειο μου για 1+ χρονο,απο γνωστη συγχομπιστρια,η οποια τις ειχε για κανα εξαμηνο,και το καλοκαιρι επειδη της βαρεθηκα τις χαρισα στον κολλητο μου στα καλαβρυτα...

Οσο για το tube worm τελευταιο μου δεν μου εζησε πολυ,3 μηνες μονο,αλλα ξαφνηκα οταν πεθανε και δεν το καταλαβα μετα απο καμια εβδομαδα στο διπλανο βραχακι αναπτυχηκε ενα νεο,που τωρα εχει κανονικο μεγεθος,με χροματα ιδια με το πριν

Και οι δυο που έβαλα δεν έχουν μετακινηθεί καθόλου. Μάλιστα η μία είναι σε πιο φωτεινό σημείο και το μόνο που κάνει είναι ότι ανοίγει λιγότερο από την άλλη.

Εμείς που θα βρούμε μιά τέτοια κοκκινούλα; :(

Εδώ και μερικές μέρες φιλοξενούνται στο ενυδρείο μου (μαζί με τον σπειρογράφο που ανέβασα σε παλιότερο post), και ακόμη δυο ¨δικού μας" οργανισμούς.

post-13206-1300571686_thumb.jpg

Πρόκειται για ερημίτες (έβαλα πάνω από 10)

post-13206-1300571708_thumb.jpg

και την κόκκινη μεσογειακή ανεμώνη Actinia equina ή "ντομάτα της θάλασσας" όπως είναι η κοινή της Ελληνική ονομασία.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα τροπικά τους ξαδέλφια.

Με την ανεμώνη δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς από την εμπειρία μου με αυτήν τα τελευταία 3 χρόνια που την έχω στο reeg μου θα έλεγα ότι είναι ένας εξαίρετος οργανισμός... :(

πολύ ωραία !!!! τέλεια η ανεμώνη.... που συχνάζουν ξέρεις ????

ειχα και εγω εναν ερημίτη που βρήκα στην θαλλασα αλλα φοβήθηκα και τον έβγαλα....

ειναι ο κοινός ερημίτης που βρίσκουμε στην θαλλασα ετσι δεν ειναι κάποιο συγκεκριμένο είδος???

πολύ ωραία !!!! τέλεια η ανεμώνη.... που συχνάζουν ξέρεις ????

ειχα και εγω εναν ερημίτη που βρήκα στην θαλλασα αλλα φοβήθηκα και τον έβγαλα....

ειναι ο κοινός ερημίτης που βρίσκουμε στην θαλλασα ετσι δεν ειναι κάποιο συγκεκριμένο είδος???

Ο ερημίτης είναι ο κοινός απλά κάποιοι έχουν γκρίζες κεραίες κάποιοι άλλοι κόκκινες, θα υπάρχουν διάφορα είδη σίγουρα.

Η ανεμώνη ¨συχνάζει" σε βραχώδεις ακτές

Με την ανεμώνη δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς από την εμπειρία μου με αυτήν τα τελευταία 3 χρόνια που την έχω στο reeg μου θα έλεγα ότι είναι ένας εξαίρετος οργανισμός... :(

:D

Θανάση έχεις παρατηρήσει όλο αυτό το διάστημα "κάτι".... οτιδήποτε, κάτι ως tips και τρικ ?

:wub:

Θανάση έχεις παρατηρήσει όλο αυτό το διάστημα "κάτι".... οτιδήποτε, κάτι ως tips και τρικ ?

Μπορεί να φάει αναλογικά με το μέγεθος της μεγαλύτερη σε μέγεθος τροφή από μια τροπική ανεμώνη.Φαντάσου ότι στις bubble tip που έχω δίνω από μισή γαριδουλα ενώ αυτή θέλει μια ολόκληρη περίπου στα 3-4cm.Την ταιζω ανα 3 μέρες και με αυτόν τον τρόπο ειναι μόνιμα ανοιγμένη κατι που επιθυμώ καθώς το κόκκινο χρώμα της είναι τρομερό... :)

Όντως, το έχω παρατηρήσει και στις δικές μου.... η "μπάκα" τους χωράει περισσότερη τροφή... και όσο καλύτερα τρώνε τόσο περισσότερο παραμένουν ανοιχτές.

Είναι πάντως πολύ ευχάριστο το ότι δεν μετακινούνται...

Εμείς που θα βρούμε μιά τέτοια κοκκινούλα; :)

Γιαννη πόσες θες να σου στειλω??

:)

Γιαννη πόσες θες να σου στειλω??

Πιάσε καμιά δεκαριά και βλέπουμε!!!! :wub:

Σημ.....σιγά μη σταθώ τόσο τυχερός!!! :)

Να ρωτήσω τι προσαρμογή τους έκανες;

4 ώρες με τη σταγονομετρική μέθοδο.

Η αλατότητα στο φυσικό θαλασσινό νερό ήταν 1036, έναντι των 10225 του ενυδρείου μου και η θερμοκρασία..... χειμερινή !!!

4 ώρες με τη σταγονομετρική μέθοδο.

Η αλατότητα στο φυσικό θαλασσινό νερό ήταν 1036, έναντι των 10225 του ενυδρείου μου και η θερμοκρασία..... χειμερινή !!!

Τι λες τωρα?? :wub:

Υ.Γ. Συντομα θα βαλω κι εγω ενα τετοιο στο ενυδρειο μου....

Ειμαι περιεργος να δω τη συμπεριφορα των ocelaris

:)

Ξέφυγε ένα 2 παραπάνω !!!!

Πάντως δεν την πλησιάζει κανένα ψάρι, ούτε και τα κλόουν.. παρά μόνο οι γαρίδες για να αρπάξουν την τροφή

Τι λες τωρα?? :)

Υ.Γ. Συντομα θα βαλω κι εγω ενα τετοιο στο ενυδρειο μου....

Ειμαι περιεργος να δω τη συμπεριφορα των ocelaris

Κάντα δύο και πές, ότι το ένα θα μπεί σε εμένα...και δύο να είναι δεν με χαλάνε!!! :)

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...