blue 19 Μαρτίου 2011 #1 Share 19 Μαρτίου 2011 Καλησπερα σε ολους Μετα απο 5 χρονια αποχης βρηκα τον χωρο να ξαναξεκινησω καινουργιο ενυδρειο . (παραγγειλα ενα 300L που ερχεται μες στη βδομαδα . με βλεψεισ για κοινωνικο φυτεμενο (μου αρεσει η πρασιναδα ) και αν παει καλα και γινεται να βαλω αργοτερα δισκους αν γινεται και εχω την δινατοτητα . Και εδω ξεκιναει το μπλεξιμο και οι απορειες μου μου . το καταστημα που θα το προμηθευτω ειναι πετ σοπ ιο οποιο μου προτεινενα βαλω μονο ενα φιλτρο ετοιμο στημενο ενα JBL 900 (αυτα φερνει μονο σαν επωνυμα ) και υποστηριζουν τα δυο αρμοδια παιδια οτι ειναι αρκετο για αυτο το ενυδρειο εγω σκεφτομουν για 2 φιλτρα ( ενα χημικο ενα βιολογικο ) το οποιο και σαν σκεψη ενος γνωστου που εχει δικο του ενα 600αρι το βρηκε σωστο σαν σκεψη και μονοδρομο εσεις τι λετε?? ( αφηνω ασαφειες στο ποιος ειπε τι για να μην διμιουργησω προβλημα στα παιδια του μαγαζιου ). Και τωρα μερικεσ απορειες αν καποιος μπορει να μου απαντησει .. να αφησω αεραντλια μεσα λογω λιτρων σαν βοηθημα οπως προταθηκε ?? ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο θελει CO2 με μηχανημα για να ελεγχεται η παροχη του ??? Ευχαριστω προκαταβολικα και καλως σασ ξαναβρηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 19 Μαρτίου 2011 #2 Share 19 Μαρτίου 2011 Προσωπικά θα σου πρότεινα τη χρήση δύο φίλτρων.Το ποια θα είναι αυτά είναι δική σου απόφαση,αλλά θα πρέπει να λάβεις υπ'οψιν σου τη δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών,την αξιοπιστία και την ικανότητα φίλτρανσης. Για αρχή θα πρέπει να ασχοληθείς με το θέμα του φωτισμού.Τα υπόλοιπα μπορούν να προστεθούν μετά αν χρειαστούν.Μη βιαστείς σε τίποτα και μη βασιστείς σε λόγια που θα σου ελαφρύνουν την τσέπη χωρίς λόγο. Εδώ μέσα υπάρχει κόσμος που θα σε βοηθήσει χωρίς να σου ζητήσει δεκάρα. Καλή αρχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 19 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 19 Μαρτίου 2011 για φωτισμο εχει δυο λαμπες (ψιλες ) θα μαθω λεπτομερειεσ οταν το εχω στα χερια μου και σιγουρα θα αλλαχτουν και ισως προσθεσω και γτριτη αναλογα τα watt που τωρα δεν τα ξερω . (απλα εχω πελαγωσει γιατι παλια ειχα βρει μαγαζι με γνωσεις ενω τωρα ποια ειμαι καθυλωμενος Πειραια χωρις μεταφορικο για να παω στα παλια λημερια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Μαρτίου 2011 #4 Share 19 Μαρτίου 2011 Και εγω πιστευω οτι με 2 φιλτρα θα εισαι κομπλε!Δες τι φωτισμο εχει το ενυδρειο σου και αν σε παιρνει για να προσθεσεις λαμπα το κανεις.Για αεραντλια πιστευω οτι αν εχεις αναταραξη στην επιφανεια θα εισαι μια χαρα και εχε υποψιν σου οτι με την αεραντλια χανεις co2.οσο για το co2 νομιζω οτι για τα λιτρα σου θα χρειαστεις μπουκαλα με εξοπλησμο γιατι το diy δεν θα σου φτασει ουτε για πλακα.βεβαια για το co2 παιζει ρολο και τι φυτα θα βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 19 Μαρτίου 2011 #5 Share 19 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ για τα 2 φίλτρα, αλλά πριν αποφασίσεις αν θα αναβαθμίσεις το φωτισμό πρέπει να κατασταλάξεις στο είδος του ενυδρείου. Πχ για δίσκους - φυτεμένο θα χρειαστείς δυνατό φωτισμό σίγουρα, για δίσκους βιοτοπικό όμως δεν είναι απαραίτητο. Γιατί δεν κοιτάς στις παρουσιάσεις ενυδρείων άλλων μελών να πάρεις ιδέες ή να δεις εξοπλισμό που χρησιμοποιούν. Νομίζω θα σε βοηθήσει να δεις τελικά που κατέληκαν και άλλοι αφότου έκαναν την έρευνα που κάνεις εσύ τώρα, αλλά και αν ήταν σωστή ή όχι η επιλογή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 20 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 20 Μαρτίου 2011 εχω διαβασει οσο μπορω και οσο εχω καταλαβει , γιατι ωρες ωρεσ μπερδευομαι (ειναι τοσες πολλεσ δημοσιευσεισ ) .. οτι παιρνει και αλλη λαμπα ειναι σιγουρο .. οτι θα ειναι φυτεμενο ειναι σιγουρο (ας οψεται η φωτο πριν μια πενταετια με ενοσ μελουσ την πρωτη φορα που αποθανατισε φωτοσυνθεση απο τα φυτα του . οποτε co2 2 φιλτρα και ισωσ αλλη μια λαμπα . αντε να δω που θα τα βρω στον πειραια οχι απο την αποψη ελλειψη καταστηματων οσο γνωσεων σε σχεση απλα να πουλησω το δικο μου προιον μιασ και απο οτι ειδα οι διαφορεσ σε τιμεσ ειναι τεραστιες οπωσ και οι διαφορετικεσ γνωμες στα καταστηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Μαρτίου 2011 #7 Share 20 Μαρτίου 2011 εχω διαβασει οσο μπορω και οσο εχω καταλαβει , γιατι ωρες ωρεσ μπερδευομαι (ειναι τοσες πολλεσ δημοσιευσεισ ) .. οτι παιρνει και αλλη λαμπα ειναι σιγουρο .. οτι θα ειναι φυτεμενο ειναι σιγουρο (ας οψεται η φωτο πριν μια πενταετια με ενοσ μελουσ την πρωτη φορα που αποθανατισε φωτοσυνθεση απο τα φυτα του . οποτε co2 2 φιλτρα και ισωσ αλλη μια λαμπα . αντε να δω που θα τα βρω στον πειραια οχι απο την αποψη ελλειψη καταστηματων οσο γνωσεων σε σχεση απλα να πουλησω το δικο μου προιον μιασ και απο οτι ειδα οι διαφορεσ σε τιμεσ ειναι τεραστιες οπωσ και οι διαφορετικεσ γνωμες στα καταστηματα Να κοιτας και τις αγγελιες εδω στο φορουμ γιατι θα βρεις πολλες ευκαιριες σε διαφορα πραγματα που μπορει να χρειαστεις οπως πχ φιλτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 20 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 20 Μαρτίου 2011 Να κοιτας και τις αγγελιες εδω στο φορουμ γιατι θα βρεις πολλες ευκαιριες σε διαφορα πραγματα που μπορει να χρειαστεις οπως πχ φιλτρα φιλτρο μετα την αποφαση για δυο θα ανοιξω θεμα για προτασεις και set up Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 22 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 22 Μαρτίου 2011 να κανω ενα συμπληρωμα στο ποστ μου .. πως θα βγαλω ακρη με τα ψαρια ρε παιδια ?????????? ηθελα να το κανω με δισκους επεσε ομως βετο γιατι λεει δεν πανε αλλα ειδη αλλα με guppy και αλλα τετοια ηρεμα που τισ αρεσαν (αχχχ γυναικες ) μια περαστικη ματια στο μαγαζακι της γειοτονιασ μου λεει για να το γεμισεισ ετοιμασου για καμια 100 ρια ψαρακια (εννοουσε εν καιρο βεβαια και θελω να πιστευω οτι εκανε πλακα ) αλλα σοβαρα τωρα υπαρχει κανα σαιτ κανενασ πινακας να δω τι ταιριαζει ??? ειναι μεγαλο το ενυδρειο για κοπαδακια νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος