ΚΟΥΜΑΝ 19 Μαρτίου 2011 #1 Share 19 Μαρτίου 2011 καλησπερα και παλι! λοιπον οταν κανουμε αλαγη νερου στο αφρικανικο μας πχ 100 λιτρα εκει μεσα βαζουμε αντιχλωριο φυσικα, αλατια, καποιο bufer , και οταν φτασει στην επυθυμιτη θερμοκρασια το στελνουμε μεσα,... θα ήθελα για την σκληροτητα του νερου να μου πειτε τι αναλογιες μαγειρικης σοδας - αλατιου θα μπορουσα να βάζω στα 100 λιτρα. αν και καλυτερα τα ενυδρειακα προιοντα που αγοραζουμε θα ηθελα να φτιαξω κατι μονος, και θα συνεχισω να ριχνω αυτες τις αναλογιες οταν το νερο μου θα ειναι σε επιθυμιτο αποτελεσμα? ή θα συνεχισω να κανω αυτην την διαδικασια σε καθε αλαγη νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 19 Μαρτίου 2011 #2 Share 19 Μαρτίου 2011 καλησπερα και παλι! λοιπον οταν κανουμε αλαγη νερου στο αφρικανικο μας πχ 100 λιτρα εκει μεσα βαζουμε αντιχλωριο φυσικα, αλατια, καποιο bufer , και οταν φτασει στην επυθυμιτη θερμοκρασια το στελνουμε μεσα,... θα ήθελα για την σκληροτητα του νερου να μου πειτε τι αναλογιες μαγειρικης σοδας - αλατιου θα μπορουσα να βάζω στα 100 λιτρα. αν και καλυτερα τα ενυδρειακα προιοντα που αγοραζουμε θα ηθελα να φτιαξω κατι μονος, και θα συνεχισω να ριχνω αυτες τις αναλογιες οταν το νερο μου θα ειναι σε επιθυμιτο αποτελεσμα? ή θα συνεχισω να κανω αυτην την διαδικασια σε καθε αλαγη νερου? Σακη μπορείς να κάνεις ενα πείραμα! Παρε ενα δοχείο που χωράει 10 λίτρα νερό και βάλε σόδα και αλατι ή buffer και αλάτι και κανε μετρήσεις.Σημειωσε τις ποσοτητες που βάζεις μεχρι να φτάσεις το νερό σου στα επιθυμητά επίπεδα! Μετα με την "μεθοδο των τριών" υπολόγισε την ποσοτητα αλατιου και buffer ή σοδας για 100 λίτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 19 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 19 Μαρτίου 2011 ναι αλλα αλατι? ποσο πρεπει να βάζω? ακουσα πως κανει πολυ καλο στης κιχλιδες, αλατι ακατεργαστο οχι μαγειρικο.. στα αφρικανικα σας τι κανετε στης αλαγες νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20 Μαρτίου 2011 #4 Share 20 Μαρτίου 2011 ναι αλλα αλατι? ποσο πρεπει να βάζω? ακουσα πως κανει πολυ καλο στης κιχλιδες, αλατι ακατεργαστο οχι μαγειρικο.. στα αφρικανικα σας τι κανετε στης αλαγες νερου? Θα έλεγα μην βάζεις άλλο αλάτι από αυτό που χρησιμοποιούμε για την ρύθμιση του gh δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου λόγος.Αλλαγές νερού ,ρύθμιση Ph gh και ποικιλία τροφών ανάλογα με τα ψάρια που έχουμε θα μας βοηθήσουν να έχουμε καλή υγεία στα ψάρια μας. Οχι πειραματισμούς με αλάτια και τα λοιπά εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Απο κει και πέρα στις αλλαγές νερού ο καθένας ξέρει από πριν τις παραμέτρους του νερού και ανάλογα προσθέτει αν χρειάζονται buffer ή ενυδρειακό αλάτι για τη ρύθμιση ph και gh αντίστοιχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 20 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 20 Μαρτίου 2011 αν δεν μιλαμε για σκληροτητες.... καποιο αλατι δεν βάζετε στης αλαγες νερου? και αν δεν αγορασουμε καποιο ενυδρειακο μπορουμε να το κανουμε μονοι μας με ακατεργαστο αλατι? και πια η αναλογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20 Μαρτίου 2011 #6 Share 20 Μαρτίου 2011 αν δεν μιλαμε για σκληροτητες.... καποιο αλατι δεν βάζετε στης αλαγες νερου? και αν δεν αγορασουμε καποιο ενυδρειακο μπορουμε να το κανουμε μονοι μας με ακατεργαστο αλατι? και πια η αναλογια? Κανένα αλάτι δεν βάζουμε έξω από το ενυδρειακό αλάτι που ρυθμίζει την gh και εφόσον χρειάζεται, τίποτα άλλο το έχω γράψει πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος