giannispass 19 Μαρτίου 2011 #1 Share 19 Μαρτίου 2011 (edited) Mόλις μέτρησα με φωτόμετρα και πήρα αυτά τα αποτελέσματα. Το πρόβλημα με τα φωσφορικά, μάλλον προέρχεται οτι ο αντιφώσφορος είναι ο πολύ ψιλός της WaterWaves, o οποιος μάλλον είναι για fluidized συστήματα και εκει που τον έχω μέσα σε εξωτερικό φίλτρο, μπουκώνει και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Οσο αφορά τα Νο2, είναι θέμα αυτές οι τιμές, ή είναι πολύ χαμηλές και μόνο με φωτόμετρο θα μπορούσαν να μετρηθούν? Στην πραγματικότητα, επειδη το φωτόμετρο μετράει σε ppb, μου έδινε 35ppb, αλλα μετατρέποντας τα σε ppm, βγήκαν 0,035ppm. Πληροφοριακά, αυτη την στιγμη είμαι στα 1000 περίπου λίτρα(900+) και έχω μέσα περίπου 80kg Ζ.Β. Επίσης μια chaetto, είναι ακόμα μικρή σε μέγεθος για τα λίτρα μου προφανώς(περίπου σαν 2 γροθιές), η οποία προφανώς κάπου θα βοηθούσε. Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 19 Μαρτίου 2011 #2 Share 19 Μαρτίου 2011 Νομίζω τα 0.65ppm PO είναι αρκετά και τα NO3 μια χαρά. PartPerBillion?!?! Γ#@!@ τα τεστ της Sera μου Με τι φωτόμετρο μετράς (δώσε link) και απο που το πήρες? Αν θες απάντα pm να μη χαλάσουμε το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Μαρτίου 2011 #3 Share 19 Μαρτίου 2011 για τα φωσφορικά απάντησες μόνος σου... για τα ΝΟ2 νομίζω έχεις κάνει λάθος και εννοείς ΝΟ3 σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 19 Μαρτίου 2011 Νο2 δεν ειναι τα Nitrite, ή κάνω λάθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Μαρτίου 2011 #5 Share 19 Μαρτίου 2011 Νο2 δεν ειναι τα Nitrite, ή κάνω λάθος? NO2= nitrate NO3= nitrite Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 19 Μαρτίου 2011 Mηπως τα λές ανάποδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Μαρτίου 2011 #7 Share 19 Μαρτίου 2011 (edited) Mηπως τα λές ανάποδα? κατηγορηματικά NAI (λάθη ήμαστε και ανθρώπους κάνουμε) ΥΓ. Για να συνεννοηθούμε το 764 της Hanna δεν έχεις; Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 19 Μαρτίου 2011 Mόλις μέτρησα με φωτόμετρα και πήρα αυτά τα αποτελέσματα. Το πρόβλημα με τα φωσφορικά, μάλλον προέρχεται οτι ο αντιφώσφορος είναι ο πολύ ψιλός της WaterWaves, o οποιος μάλλον είναι για fluidized συστήματα και εκει που τον έχω μέσα σε εξωτερικό φίλτρο, μπουκώνει και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Οσο αφορά τα Νο2, είναι θέμα αυτές οι τιμές, ή είναι πολύ χαμηλές και μόνο με φωτόμετρο θα μπορούσαν να μετρηθούν? Στην πραγματικότητα, επειδη το φωτόμετρο μετράει σε ppb, μου έδινε 35ppb, αλλα μετατρέποντας τα σε ppm, βγήκαν 0,035ppm. Πληροφοριακά, αυτη την στιγμη είμαι στα 1000 περίπου λίτρα(900+) και έχω μέσα περίπου 80kg Ζ.Β. Επίσης μια chaetto, είναι ακόμα μικρή σε μέγεθος για τα λίτρα μου προφανώς(περίπου σαν 2 γροθιές), η οποία προφανώς κάπου θα βοηθούσε. Oπότε που καταλήγουμε? Τα Νο2 είναι ΟΚ ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 19 Μαρτίου 2011 #9 Share 19 Μαρτίου 2011 no2 πρέπει να είναι 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 19 Μαρτίου 2011 #10 Share 19 Μαρτίου 2011 Νομίζω τα 0.65ppm PO είναι αρκετά και τα NO3 μια χαρά. Κι εγω λάθος διάβασα νόμιζω πως εννοούσε NO3 (nitrate)... Κανονικά τα νιτρώδες (NO2) πρέπει να είναι μηδέν. Έκανες κάτι στο ενυδρείο τώρα τελευταία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 19 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 19 Μαρτίου 2011 Εκτός απο το να τραβάω τα μαλλιά μου, καθε φορά που μετράω, δεν εχω κάνει κάτι άλλο. Βασικά αυτο είναι πολύ καιρό κολλημένο εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Μαρτίου 2011 #12 Share 19 Μαρτίου 2011 δοκίμασε να μετρήσεις με το ίδιο όργανο κάποιο άλλο reef να δεις τι αποτελέσματα θα σου βγάλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Μαρτίου 2011 #13 Share 24 Μαρτίου 2011 ενημέρωση: πήρα στα χέρια μου το ίδιο όργανο και μέτρησα και γω το δικό μου (200 λίτρα νερό / 11 κιλά βράχος) και το αποτέλεσμα ήταν 12 ppb (0.012 ppm) στα υπόψιν τρέχει μόνο 4 μήνες με 99,9% ψόφιο βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος