Jump to content

Μετατροπή σε φύτεμενο

gorgio

Recommended Posts

Στο ενυδρείο μου εχω πλαστικά φυτά αν θελησω να το κάνω φύτεμενο...γίνετε ; αν ναι τι πρέπει να κάνω ; :(

Στο ενυδρείο μου εχω πλαστικά φυτά αν θελησω να το κάνω φύτεμενο...γίνετε ; αν ναι τι πρέπει να κάνω ; :(

Δωσε περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου οπως τι φωτισμο διαθετεις

watt και λαμπες και λιτρα

σαφως και γινεται αλλα το θεμα ειναι αναλογα το φωτισμο σου τι υποστρωμα διαθετεις θα σε καθοδηγησουν εδω τα παιδια και εγω οσο μπορω

Έγινε επεξεργασία - retard20

Εχω 63 λίτρα ενυδρείο..της juwel(rekord 600) υπόστρωμα εχω λεπτό χαλίκι..έχει μια λάμπα 15 watt..μέσα εχω 2 μόλυ συν 6 μωρα κ 2 πλατύ..μανίσιο φίλτρο με μπλε σφουγγαρι κ sera siporax. Αυτα :(

Για αρχή βγάλε τις πλαστικούρες και δώσε πληροφορίες για το ενυδρειάκι.

Αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις δεν χρειάζεσαι τίποτα extra εκτός απο φυτάκια χαμηλών απαιτήσεων όπως :

1. Anubias barteri var. nana

2. Anubias congensis

3. Anubias barteri

4. Bacopa monnieri

5. Echinodorus bleheri

6. Vesicularia dubyana

7. Microsorium pteropus

8. Vallisneria Americana

9. Lysimachia nummularia

Τα οποία δεν χρειάζονται πολύ φως (μία με δύο λάμπες το πολύ) και δεν χρειάζονται συσκευή παροχής CO2. Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο λίπασμα.(Μία φορά την βδομάδα με κάθε αλλαγή νερού ή μια φορά τον μήνα, ανάλογα το είδος του λιπάσματος που χρησιμοποιούμε)

Πηγή: http://aquaristic.gr/articles/art-enidrio/...a-ta-xrysopsara

πληροφοριες εχει πιο πανω..πειτε αν γινετε πιο συγκεκριμενα για το λιπασμα..ποιο σκευασμα, πως θα το ριχνω??κτλ...εχω χαλικακι ψιλο..θα φυτρωσουν τα φυτακια?? :( πως θα τα φτεψω???

πληροφοριες εχει πιο πανω..πειτε αν γινετε πιο συγκεκριμενα για το λιπασμα..ποιο σκευασμα, πως θα το ριχνω??κτλ...εχω χαλικακι ψιλο..θα φυτρωσουν τα φυτακια?? :( πως θα τα φτεψω???

τα τοποθετεις μεσα αναλογα βεβαια μερικες anubies τις βαζεις πανω σε ξυλα διαβασε το προφιλ τους

εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεσαι λιπασμα για anubies επισης νομιζω το ενυδρειο σου εχει 18 watt αν δεν την εχεις πειραξει!!

Εχεις στο μυαλο σου καθολου τη φυτα θα βαλεις μεσα στο ενυδρειο σου.

Να ξερεις οτι εφοσων εχεις χαλικακι μεσα περιοριζεσαι και σε μερικα φυτα δηλαδη δυσκολα θα σου πιασουν τα γρασιδακια.

Αν θελεις απλα να βαλεις μεσα 2-3 φυτα τυπου anubias και ετσι το ενυδρειο σου ειναι μια χαρα.

Απλα να ξερεις τα συγκεκριμενα φυτα δεν φυτευονται απλα τα δενεις πανω σε κανα ξυλο.

Πες μας τη ακριβος θελεις να κανεις να σε καθοδιγησουμε.

φίλε τι ύψος έχει το χαλίκι σου;

Εγώ προτείνω να πας μια μέρα στο petshop σου, να δεις τι φυτά έχει και ναρθεις να μας πεις για να σου προτείνουμε αυτά που μπορείς να συντηρήσεις. Πχ αν δεν έχεις πολύ ύψος χαλίκι θα είναι καλύτερο να πάρεις φυτά που τρέφονται από τις ρίζες, όπως anubia, java fern (microsorum pteropus), java moss, κερατόφυλλο κ.α. Τα συγκεκριμένα δεν χρειάζονται και πολύ φως ή λίπασμα.

Κάνε έρευνα αγοράς και έλα να μας πεις και να σου προτείνουμε!

φίλε τι ύψος έχει το χαλίκι σου;

Εγώ προτείνω να πας μια μέρα στο petshop σου, να δεις τι φυτά έχει και ναρθεις να μας πεις για να σου προτείνουμε αυτά που μπορείς να συντηρήσεις. Πχ αν δεν έχεις πολύ ύψος χαλίκι θα είναι καλύτερο να πάρεις φυτά που ΔΕΝ τρέφονται από τις ρίζες, όπως anubia, java fern (microsorum pteropus), java moss, κερατόφυλλο κ.α. και τα οποία κυρίως τρέφονται από το φύλλωμά τους (τις ρίζες τις έχουν πρωτίστως για να κρατιούνται πάνω στις πέτρες και τα ξύλα και δευτερευόντως για πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων). Τα συγκεκριμένα δεν χρειάζονται και πολύ φως ή λίπασμα.

Κάνε έρευνα αγοράς και έλα να μας πεις και να σου προτείνουμε!

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία :(

• 2 weeks later...

Παιδιά πηγα σήμερα στο πετ σοπ κ ζήτησα εύκολα φυτά. Αυτός το μόνο που μου είπε ότι έχει προς το παρόν είναι ανουμπιες, βέβαια εγώ θα ήθελα ποικιλία για να εχω πιο όμορφο αποτέλεσμα πάντα με εύκολα φυτά επειδή είναι αρχή.. Να αρχίσω με ανουμπιες κ βλέπω στην συνέχεια ? Τι λέτε ?

Κάνω μια παρένθεση, για να δώσω ένα αντίστοιχο, παλιότερο θέμα που ίσως σου φανεί ενδιαφέρον...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=29291&st=

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...