abou 17 Μαρτίου 2011 #1 Share 17 Μαρτίου 2011 γεια σας παιδιά ....εδώ και καιρώ δεν ειχα κανενα πρόβλημα με αλγες εδω και μια βδομάδα άρχισα να εχω αρκετή πράσινη στα τζάμια αλλα και στον βραχο μου... επισεις ξεπροβάλλουν αλγες και απο τον αργονιτι και ειναι χρωματος κοκκινες.... μεσα σε αυτην την βδομαδα ειχα κλειστώ τον φωτισμό και τον άνοιγα μονο 5 ωρες περίπου... τι να κανω?? πρέπει να αφερω της πράσινες αλγες και απο το τζάμι αλλα και απο το βράχο αν ναι πως??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris 17 Μαρτίου 2011 #2 Share 17 Μαρτίου 2011 γεια σας παιδιά ....εδώ και καιρώ δεν ειχα κανενα πρόβλημα με αλγες εδω και μια βδομάδα άρχισα να εχω αρκετή πράσινη στα τζάμια αλλα και στον βραχο μου... επισεις ξεπροβάλλουν αλγες και απο τον αργονιτι και ειναι χρωματος κοκκινες.... μεσα σε αυτην την βδομαδα ειχα κλειστώ τον φωτισμό και τον άνοιγα μονο 5 ωρες περίπου... τι να κανω?? πρέπει να αφερω της πράσινες αλγες και απο το τζάμι αλλα και απο το βράχο αν ναι πως??? αν δεν σου ειναι μπελας αναιβασε καποια φωτογραφια ωστε να μπορεσουμε να δουμε και καταλαβουμε το ειδος της αλγης .(των αλγων) επισης αν θες πες μας και ορισμενες πληροφοριες ωστε να μπορεσουμε να βοηθησουμε πχ ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ? τι φωτοσμο εχεις ? χρησιμοποιεις ανιφωσφορο ? καθε ποτε τον αλλαζεις ? ποσο ταιζεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abou 17 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 17 Μαρτίου 2011 το ενυδρείο τρέχει 2 μινες και κ 2 βδομάδες περιπου η κατι παραπάνω .... εχω αντιφοσφορο και ανθρακα. κανω αλαγες κάθε σαββατο η κυριακη οποτε βολεψει περιπου 50% του νερου εχω μεσα 2 με 2,5 κιλα ζωντανό βράχο δεν ταιζω πολυ γιατί έχω ενα ψαράκι μικρο μέσα γύρο στα 5-6 φιλαράκια μια φορά τιν μέρα είχα φώτο περίοδο 12 ώρες συνεχόμενα. ο φωτισμός ειναι δικός του.έχει μια λάμπα μισή μπλε μισή λευκή δεν εχει και τρομερές αλγες αλλα εχει ενα απαλό χνούδι να το πω πρασίνου πανω στους βραχους και οχι σε ολους αυτο πρεπει να το αφερο??? το λεω αυτο γιατι κοιτάω μεσα στο foroum διαφορες φοτο και δεν βλεπω αλγη πανω στους βραχους γιαυτο το λεω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Μαρτίου 2011 #4 Share 17 Μαρτίου 2011 den prepei na paizeis me to xrono poy fotizeis to enydreio soy.Oi alages neroy poy kaneis einai poli taktikes kai afereis poli nero.Na alazeis peripoy 20%-30% to mina Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 17 Μαρτίου 2011 #5 Share 17 Μαρτίου 2011 (edited) den prepei na paizeis me to xrono poy fotizeis to enydreio soy.Oi alages neroy poy kaneis einai poli taktikes kai afereis poli nero.Na alazeis peripoy 20%-30% to mina Γράφε με Ελληνικά. Μας έβγαλες τα μάτια Παρ'ολα αυτά, αυτα που έγραψες είναι σωστά. Ειναι υπερβολικό τόσο μεγάλες αλλαγές νερού, κάθε εβδομάδα(βέβαια δεν νομίζω οτι αυτο παίζει ρόλο στις άλγες, το αντίθετο θα έλεγα). Και επίσης να έχεις σταθερό χρόνο φωτισμού, με έναν χρονοδιακόπτη. Οι 12 ώρες κατα την γνώμη μου, είναι υπερβολικές. Πρέπει να μειώσεις την διάρκεια της ημέρας, στο ενυδρείο σου. Για πόσα λίτρα μιλάμε και πόση ισχυ έχει η λάμπα σου? Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Μαρτίου 2011 #6 Share 17 Μαρτίου 2011 γεια σας παιδιά ....εδώ και καιρώ δεν ειχα κανενα πρόβλημα με αλγες εδω και μια βδομάδα άρχισα να εχω αρκετή πράσινη στα τζάμια αλλα και στον βραχο μου... επισεις ξεπροβάλλουν αλγες και απο τον αργονιτι και ειναι χρωματος κοκκινες.... μεσα σε αυτην την βδομαδα ειχα κλειστώ τον φωτισμό και τον άνοιγα μονο 5 ωρες περίπου... τι να κανω?? πρέπει να αφερω της πράσινες αλγες και απο το τζάμι αλλα και απο το βράχο αν ναι πως??? 1). Τι νιτρικά (NO3) και φωσφορικά (PO) υπάρχουν στο ενυδρείο? 2). Τι νερό χρησιμοποιείς, βρύσεις ή Α/Ο? 3). Skimmer υπάρχει? 4). Υπάρχει καλή κυκλοφορία στο σημείο που βλέπεις το κόκκινο χρώματος άλγη? Σαν ιδιοκτήτης νέου ενυδρείου (2μηνών) δύσκολο να μη έχεις άλγες στην άρχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος