CONAN77GR 17 Μαρτίου 2011 #1 Share 17 Μαρτίου 2011 Καλησπερα.Ειμαι κατοχος ενος ενυδρειου με κιχλιδες malawi mbuna.Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την χρηση αλατιων (epson salt ή seachem cichlid lake salt ή αλατια για θαλασσινο ενυδρειο) στην προετοιμασια του νερου για τις αφρικανες.Χρησιμοποιω ηδη μαγειρικη σοδα μιας και ειχα λιγο πεσμενο το ΚΗ.Κανει καλο η χρηση αλατιων σε ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ(μικρη ποσοτητα) στα ψαρια?(Εκτος απο το ανεβασμα στο GH)Και αν κανει καλο ποιο αλατι απο τα παραπανω πρεπει να βαζω?Εχω ακουσει οτι το θαλασσινο εχει και πολλα ιχνοστοιχεια που κανουν καλο.Αλλοι παλι λενε οτι δεν κανει καλο και βαζουν σκετο epson salt ή αλατι για ενυδρεια γλυκου νερου.Ξερει καποιος?Και αν ναι τι ποσοτητες βαζει? Οι τιμες του νερου δικτυου ειναι:GH=10 KH=6 PH=7,6 Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Μαρτίου 2011 #2 Share 17 Μαρτίου 2011 Το ΡΗ σου στην βρυση ειναι μια χαρα,με ασβεστιλυθηκες πετρες θα σου ανεβει στο 7,8.Η σοδα δεν ειναι λυση,προσορινα στο ανεβαζει.Οσο για τα αλατια,πιστευω δεν σου ειναι απαρετητα,εχουν και κοστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONAN77GR 17 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 17 Μαρτίου 2011 Αυτες ηταν οι τιμες δικτιου.Στο ενυδρειο μου με μικρη δοση μαγειρικης σοδας(1 κουταλακι γλυκου στα 100 λιτρα),με αραγωνιτη στο βυθο και ασβεστολιθικες πετρες εχω τιμες: PH 8.1 KH 12 GH 14 Απλα εχω διαβασει οτι κανει καλο στα ψαρια να βαζουμε καποια ποσοτητα αλατι...Το θεμα ειναι πιο αλατι απο τα παραπανω και σε τι ποσοτητα.... Οσο για το κοστος τουλαχιστον το απλο ενυδρειακο γλυκου νερου και το epson salt ειναι πολυ φτηνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Μαρτίου 2011 #4 Share 17 Μαρτίου 2011 Αυτες ηταν οι τιμες δικτιου.Στο ενυδρειο μου με μικρη δοση μαγειρικης σοδας(1 κουταλακι γλυκου στα 100 λιτρα),με αραγωνιτη στο βυθο και ασβεστολιθικες πετρες εχω τιμες: PH 8.1 KH 12 GH 14 Απλα εχω διαβασει οτι κανει καλο στα ψαρια να βαζουμε καποια ποσοτητα αλατι...Το θεμα ειναι πιο αλατι απο τα παραπανω και σε τι ποσοτητα.... Οσο για το κοστος τουλαχιστον το απλο ενυδρειακο γλυκου νερου και το epson salt ειναι πολυ φτηνα... Η γνωμη μου ειναι οτι εισαι μια χαρα και δεν χρειαζασαι κατι προσθετο.Αλλα ας περιμενουμε και τους δασκαλους της Αφρικης να μας πουνε,κατι περισσοτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Μαρτίου 2011 #5 Share 17 Μαρτίου 2011 Αυτες ηταν οι τιμες δικτιου.Στο ενυδρειο μου με μικρη δοση μαγειρικης σοδας(1 κουταλακι γλυκου στα 100 λιτρα),με αραγωνιτη στο βυθο και ασβεστολιθικες πετρες εχω τιμες: PH 8.1 KH 12 GH 14 Απλα εχω διαβασει οτι κανει καλο στα ψαρια να βαζουμε καποια ποσοτητα αλατι...Το θεμα ειναι πιο αλατι απο τα παραπανω και σε τι ποσοτητα.... Οσο για το κοστος τουλαχιστον το απλο ενυδρειακο γλυκου νερου και το epson salt ειναι πολυ φτηνα... Μια χαρά είσαι ,οσον αφορά το αλάτι που αναφέρεις οτι πρέπει να μπαίνει , την Αφρική δεν την αφορά.Το ενυδρειακο αλάτι που χρησιμοποεί Η αφρική ΕΦΟΣΟΝ χρειάζεται αφορά την αύξηση της ολικής σκληρότητας GH. Σε σένα όμως σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν χρειάζεται ούτε αυτό. Προχώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONAN77GR 17 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 17 Μαρτίου 2011 (edited) Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Απλα ξεχασα να αναφερω οτι στο αρθρο ελεγε οτι με την χρηση αλατιου αρρωστενουν πιο δυσκολα τα ψαρια και κανει καλο στον οργανισμο τους...Οχι μονο στην σκληροτητα του νερου...Γιαυτο μου εκανε εντυπωση! Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2011 - CONAN77GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Μαρτίου 2011 #7 Share 17 Μαρτίου 2011 Ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις.Απλα ξεασα να αναφερω οτι στο αρθρο εκεγε οτι με την χρηση αλατιου αρρωστενουν πιο δυσκολα τα ψαρια και κανει καλο στον οργανισμο τους...Οχι στο νερο... Να κανεις τακτικες αλλαγες νερου και ολα θα σου πηγαινουν μια χαρα.Αρκει να εχεις τα σωστα ψαρια ,τον σωτο πληθυσμο,και καλη φιλτρανση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Μαρτίου 2011 #8 Share 17 Μαρτίου 2011 (edited) Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Απλα ξεχασα να αναφερω οτι στο αρθρο ελεγε οτι με την χρηση αλατιου αρρωστενουν πιο δυσκολα τα ψαρια και κανει καλο στον οργανισμο τους...Οχι μονο στην σκληροτητα του νερου...Γιαυτο μου εκανε εντυπωση! Το αλάτι αυτό που αναφέρεις δεν είναι το αλάτι που χρησιμοπoιούμε εμείς για την ρύθμιση της GH αυτό που διάβασες μάλλον είναι κάτι σαν αυτό http://www.marinedepot.com/Aquarium_Pharma...-FWADFS-vi.html Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONAN77GR 18 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 18 Μαρτίου 2011 Το αλάτι αυτό που αναφέρεις δεν είναι το αλάτι που χρησιμοπoιούμε εμείς για την ρύθμιση της GH αυτό που διάβασες μάλλον είναι κάτι σαν αυτό [url=http://www.marinedepot.com/Aquarium_Pharmaceuticals_Doc_Wellfish% Διαβασα για το αλατι που μου λες...Κατι τετοιο εννοουσα!Πιστευεις κανει δουλεια? •Add one rounded tablespoonful for every 5 U.S. gallons (19 L) of aquarium water. Λιγο υπερβολικη μου φαινετε η δοσολογια....Εσυ σαν πιο εμπειρος τι λες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 18 Μαρτίου 2011 #10 Share 18 Μαρτίου 2011 Αυτή η δοσολογία αναφέρεται σε μαλακά νερά, να μην πω πολύ μαλακά. Τη σωστή δοσολογία τη βρίσκεις αφού κάνεις 5-6 κανονικές αλλαγές νερού ρουτίνας. Σε κάθε μια αυξάνεις λίγο τη δόση μέχρι να έρθει στο επιθυμητό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 18 Μαρτίου 2011 #11 Share 18 Μαρτίου 2011 Αυτή η δοσολογία αναφέρεται σε μαλακά νερά, να μην πω πολύ μαλακά. Τη σωστή δοσολογία τη βρίσκεις αφού κάνεις 5-6 κανονικές αλλαγές νερού ρουτίνας. Σε κάθε μια αυξάνεις λίγο τη δόση μέχρι να έρθει στο επιθυμητό. Συμφωνω.Δεν υπαρχει λογος για ξαφνικες και αποτομες αλλαγες.Αφηνουμε το ενυδρειο του να παρει τον δρομο του και σταιακα βρισκουμε τις ρουτινες που ταιριαζουν. Αν θελεις να μεταβαλλεις τις σκληροτητες λοιπον,καντο σταδιακα και μετρα τακτικα στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONAN77GR 20 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 20 Μαρτίου 2011 Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 20 Μαρτίου 2011 #13 Share 20 Μαρτίου 2011 (edited) Διαβασα για το αλατι που μου λες...Κατι τετοιο εννοουσα!Πιστευεις κανει δουλεια? •Add one rounded tablespoonful for every 5 U.S. gallons (19 L) of aquarium water. Λιγο υπερβολικη μου φαινετε η δοσολογια....Εσυ σαν πιο εμπειρος τι λες???? Οπως έγραψα και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=527074 αλλά και ξανά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=527258 δεν βάζουμε κανένα άλλο ενυδρειακό αλάτι εκτός από το ενυδρειακό αλάτι που έχει να κάνει με την ρύθμιση της gh , τα αλάτι που αναφέραμε πιο πάνω δεν μας βοηθά στην Αφρική. Ας μην πειραματιζόμαστε με πράγματα που μάλλον δεν θα μας βοηθήσουν Παράδειγμα ενυδρειακού άλατος ρύθμισης GH http://www.seachem.com/Products/product_pa...idLakeSalt.html Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος