Jump to content

Sps Feeding

giannispass

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.

Επειδη το τελευταίο διάστημα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα με τα κοράλλια μου γενικότερα, εχω καταλήξει οτι μπορει να φταιει το τάισμα.

Ποια ρουτινα ακολουθείτε εσεις για τάισμα σε Sps αλλα και σε Lps?

Τι σου παρουσιάζουν και δεν πάνε καλά?

... με τι, και κάθε πότε ταΐζεις?

Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα του ταΐσματος και οι απόψεις των πιο έμπειρων στα διάφορα κοραλάκια.

Το 'χω ρίξει στο διάβασμα, αλλά παντού και πάντα σχεδόν λένε ότι έχουν αναπτύξει διάφορες τακτικές φαγητού και δεν έχουν πρόβλημα συνήθως αφού είναι και φωτοσυνθετικά, αλλά αν τα ταΐζεις μεγαλώνουν πιο γρήγορα και δείχνουν πιο υγιή, χωρίς όμως να δίνουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες πέρα από τα πολύ βασικά για μια φορά τη βδομάδα τεμαχισμένη κατεψυγμένη και στοχευμένα.

Τα LPS τα ταίζω μια φορά πλέον την εβδομάδα, συνήθως την ημέρα πριν κάνω αλλαγή νερού, κατεψυγμένη τροφή με την χρήση σύριγγας.

Όσα LPS δεν αρέσκονται στα μεγάλα κομμάτια τροφής δίνω με τον ίδιο τρόπο και συχνότητα κατασκευασμένο φυτοπλαγκτόν.

Zoanthis, SPS ότι καταφέρουν να αρπάξουν...

Τα SPS σου τι πάθανε?

Δεν βγαίνουν οι πολύποδες, άρχισαν να ασπρίζουν?

Δεν είμαι ειδικός αλλα νομίζω ειδικά για τα SPS αιτία συμπτωμάτων είναι οι παράμετροι του νερού και οι απότομες αλλαγές αυτών και λιγότερο το θέμα τροφής.

Bασικά, έχω ενα μπουκάλι της Coral Reef με ψιλοκομένη τροφή που διατηρειται στο ψυγειο.

Επίσης σε σκόνη φυτοπλαγτον και ζωοπλαγκτον.

Ειναι οκ?

Εχω το φυτοπλαγκτόν και ζωοπλαγκτόν της Tropic Marin.

Τα χρησιμοποιεί κανένας?

Εχω το φυτοπλαγκτόν και ζωοπλαγκτόν της Tropic Marin.

Τα χρησιμοποιεί κανένας?

Ταίζει κανένας με τα συγκεκριμένα?

Στην συσκευασία λέει οτι ταίζω δυο φορές την ημέρα.

Δεν ειναι υπερβολικό?

Προσωπικά τα κοράλλια τα ταΐζω με μια σουπίτσα πους τους φτιάχνω μία φορά την εβδομάδα με 10 μέρες.

Δοσολογίες συνταγής με το μάτι.

Λίγο ΚΕΝΤ Phytoplex.

Λίγο ΚΕΝΤ Zooplex.

Λίγο ΚΕΝΤ Cromaplex.

Λίγο Tropic Marine PRO CORAL PHYTON.

Λίγο Tropic Marine PRO CORAL ZOOTON.

Λίγο Tropic Marine PRO CORAL REEF SNOW.

Λίγο PREIS CORAL -V-POWER.

2 Κυβάκια κατεψυγμένο Cyclops.

2 Κυβάκια κατεψυγμένο Mysis.

1 Κυβάκι κατεψυγμένο brine shrimp.

Και πότε πότε αναλόγως τα κέφια BRIGHTWELL KORAL COLOR.

Το skimmer κλείνει για 2 ώρες.

Την ανάπτυξη ας την σχολιάσουν αυτοί που έχουν δει το ενυδρείο.

Προφανώς αναφέρεσαι σ αυτά....

post-13206-1300518603_thumb.jpg

Τα χρησιμοποιώ εδώ και καιρό, αλλά επειδή δεν είναι μόνο αυτή η τροφή στο πρόγραμμα σίτισης που ακολουθώ, δεν μπορώ να σου πω θετικά ή αρνητικά σχόλια.

Το δικό μου project διατροφής περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών και άλλων βοηθημάτων που εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση, ταΐζοντας δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ), αλλά η ποσότητα της κάθε τροφής είναι αισθητά λιγότερη απ αυτήν που προτείνει ο κάθε κατασκευαστής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλήξει ακόμη σε κάποια συγκεκριμένη σειρά προϊόντων, λόγω της ποικιλομορφίας των ζωντανών οργανισμών που έχω στο ενυδρείο.

Κάποιες τροφές είναι "κατάλληλες" για κοράλλια, άλλες για γοργόνειες κάποιες άλλες για ολοθούρια και σπειρογράφους και πάει λέγοντας, παρέχοντας τους έτσι μια μεγάλη ποικιλία... "γεύσεων" :(

Υπάρχει ανάπτυξη, ζωντάνια και χρώμα, αλλά για την καλή διατήρησή τους, σημαντικός παράγοντας είναι και οι σωστές συνθήκες φωτισμού, κυκλοφορίας και φυσικά του νερού.

Δημήτρη όλα αυτά που αναφέρεις (και ακόμη περισσότερα) τα περιλαμβάνει το μενού, μόνο που εναλλάσσονται καθημερινά και πολύ σπάνια δημιουργώ προσμίξεις..... (μόνο σε γιορτές και επετείους) !!!

Να ξεκινήσουμε απο τα βασικά.

Επειδη ειναι διάφορες οι απόψεις, τελικά τι ισχύει? Είναι απάραιτητη η τροφή στα κοράλλια ή όχι? Εννοώ οτι αυτα που ειναι φωτοσυνθετικά, απαιτουν και τροφή?

Και επίσης, σε ένα μικτό ενυδρείο, δηλαδή Sps, Lps, ζωάνθους, κτλ, κάθε ταίζουμε?

Να ξεκινήσουμε απο τα βασικά.

Επειδη ειναι διάφορες οι απόψεις, τελικά τι ισχύει? Είναι απάραιτητη η τροφή στα κοράλλια ή όχι? Εννοώ οτι αυτα που ειναι φωτοσυνθετικά, απαιτουν και τροφή?

Και επίσης, σε ένα μικτό ενυδρείο, δηλαδή Sps, Lps, ζωάνθους, κτλ, κάθε πότε ταίζουμε?

:(

??

Για μένα το τάισμα είναι απαραίτητο, και ταΐζω 1 φορά την εβδομάδα με 10 μέρες

Στοχευμένα σε κάθε κοράλλι ή χύμα η σούπα στο νερό?

Είναι κάποια κοράλλια που χαρακτηρίζονται ως δύσκολα όσον αφορά τη διατροφή τους γιατί θέλουν στοχεμένο τάισμα σε καθημερινή βάση.

Εγώ Βαγγέλη το καθημερινό το θεωρώ υπερβολή. Όσο για το στοχευμένο τάισμα είναι κάποια κοράλλια που χωρίς αυτό μας αποχαιρετούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Tubastrea Aurea (Sun Coral)

Οκ το συγκεκριμένο κοράλλι.

Γενικότερα για τα sps και τα lps, αρκεί να ρίξουμε την σουπα στο νερό?

.............Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Tubastrea Aurea (Sun Coral)

Αυτό ακριβώς εννοούσα... κάποτε την πάτησα μ αυτό το κοράλλι.. πολύ όμορφο αλλά και πολύ ιδιότροπο.

Το καθημερινό (γενικά για όλα τα κοράλλια) όντως είναι υπερβολή, άσχετα αν εγώ δεν ακολουθώ αυτή τη τακτική.

Ταΐζω σε καθημερινή βάση εναλλακτικά με ποικιλίες τροφών, αλλά η ποσότητα είναι κατά πολύ λιγότερη απ αυτήν που προτείνει ο κάθε κατασκευαστής.

Μ αυτό τον τρόπο (πιστεύω) ότι υπάρχουν συνεχώς θρεπτικά συστατικά (έστω και λίγα) στη στήλη του νερού για κάποια κοράλλια (και άλλους οργανισμούς) που έχουν καθημερινές ανάγκες σίτισης. Στοχευμένο τάισμα δεν κάνω για τον λόγο που προανέφερα.

Αυτή όμως η συνεχή παρουσία θρεπτικών στο νερό εγκυμονεί κινδύνους για αύξηση των αλγών.

Το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή: δοσολογίας/χρόνου/ανάπτυξης... και μέχρι να το βρει κάποιος θα περάσει και από το στάδιο των αλγών.. όπως εγώ δηλαδή :(

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Όσο για το στοχευμένο τάισμα είναι κάποια κοράλλια που χωρίς αυτό μας αποχαιρετούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Tubastrea Aurea (Sun Coral)

Ναι οκ για τα ιδιότροπα. Για τα υπόλοιπα? Θεωρούμε ότι θα πάρουν ό,τι θέλουν από τη στήλη?

Για να σε κάνω να ζηλέψεις.

Φυτεμένο reef όπως εγώ δεν είχες ποτέ.

post-120-1300785389_thumb.jpg

:(:D:D

Φυτεμένο reef όπως εγώ δεν είχες ποτέ.

..... που θα πάει, θα σε φτάσω :D

:(:D:D

Ναι οκ για τα ιδιότροπα. Για τα υπόλοιπα? Θεωρούμε ότι θα πάρουν ό,τι θέλουν από τη στήλη?

Σχεδόν όλα παίρνουν ότι θέλουν από την στήλη. Το στοχευμένο το κάνω σε κάποιο ασθενικό κοράλλι που θέλω να δυναμώσει και στα ιδιότροπα.

:(

??

Για μένα δεν είναι απαραίτητο.Και ο λόγος είναι η αλληλένδετη σχέση που αναπτύσουν τα κοράλια με τα συμπληρώματα.Αργότερα αυτή η αλληλένδετη σχέση σημαίνει και περισσότερη ευαισθησία αλλά και εξάρτηση.Λίγο περισσότερο τάισμα αλλά και σωστή βιολογικό φορτίο μπορούν να κάνουν την διαφορά και το σύστημα μας να είναι φυσικότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...