tottos 16 Μαρτίου 2011 #1 Share 16 Μαρτίου 2011 Καλημερα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σημερα το πρωι κοιτωντας το ενυδρειο παρατηρησα ενα απο ταα αγγελοψαρα να ειναι στον πατο του ενυδρειου γερμενο πανω σε μια πετρα διπλα στην αεραντλια. Αρχικα νομιζα οτι ειναι νεκρο, αλλα τελικα ανεπνεε παρα πολυ αργα. Προσπαθωντας να καταλαβω τι εχει εβαλα λιγη τροφη στο ενυδριο για να δω αν θα αντιδρασει. αρχικα ηταν τελιως αδρανες, ακομη και στην μυτη του επεσε λιη τροφη και δεν αντεδρασε καν, μετα ομως σαν να καταλαβε οτι ταιζα και προσπαθησε να κολημπησει προς την τροφη. χρησιμοποιουσε κυριως τα πλευρικα πτερυγια του, ειχε δυσκολια να κατευθυνει τισ κινησεισ του και γενικα να κολυμπησει. οταν εφτασε στην επιφανεια δεν προλαβεναι να φαει αφου οι νιφαδες περνουσαν πριν προλαβει να τις φαει. μετα το σωμα του ακυβερνητο κατευ8υν8ηκε προς τον βυ8ο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 200 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 1 χρονο και 7-8 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): 7 σκαλαρια, 5 albino cory, 1 πλεκο, 3 ρασμπορα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα μια φορα την μερα, αλλαγη νερου περιπου μια φορα τον μηνα, τισ τρεις βδομαδες, της τα3ης του 40-50 %. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: γυρω στο 7 - KH: 6 - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 - Θερμοκρασία: 25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: χ -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: αγγελοψαρο - Ιστορικό Ψαριού: το εχω πανω απο χρονο. ειναι ασημομπλε με μαυρες ριγες - Συμπτώματα που παρουσιάζει:αδρανεια, αργεσ αναπνοες, αδυναμια κολυμβησης - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμια ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: - -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή: - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: εχω 2 αγγελοψαρα που ταιριαζουν στην παραπανω περιγραφη. οταν ειναι σε εγρηγορση, ενθουσιασμενα, αγχωμενα, το χρωμα τους γινεται εντονςτερο και γινονται εμφανης οι μαυρες ριγες τους. σε αυτην την κατασταση ειναι τωρα ο ασθενης. Την πεμπτη προσ8εσα μερικα ρασμπορα. ειχα μερικες απωλειες... αλλα απο το σαβ/κο το ενυδρειο εχει ηρεμησει. Δεν τα περασα απο καραντινα :@. Aν αρχισουν να αρρωσταινουν και τα υπολοιπα αγγελοψαρα μου θα φρικαρω ! ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 16 Μαρτίου 2011 #2 Share 16 Μαρτίου 2011 Αμμωνία δεν έχεις μετρήσει? Επίσης τι φίλτρο έχεις? Το έχεις αφήσει κενό αυτό το σημείο στη φόρμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 16 Μαρτίου 2011 #3 Share 16 Μαρτίου 2011 Φωτογραφίες τράβηξε να δούμε το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 16 Μαρτίου 2011 #4 Share 16 Μαρτίου 2011 Φίλε μου, απ' ότι είδα βασίζεσαι σε strips για τις μετρήσεις σου, αλλά να ξέρεις πως δεν είναι και τόσο αξιόπιστα όσο τα υγρά 2.- εκτός από τα πλευρικά, τα υπόλοιπα πτερύγια και η ουρά είναι εντάξει ή έχουτν φθαρεί? 3.- Καλύτερα να ανεβάσεις φωτογραφίες 4.- μήπως έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στα βράγχια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 16 Μαρτίου 2011 Φίλε μου, απ' ότι είδα βασίζεσαι σε strips για τις μετρήσεις σου, αλλά να ξέρεις πως δεν είναι και τόσο αξιόπιστα όσο τα υγρά 2.- εκτός από τα πλευρικά, τα υπόλοιπα πτερύγια και η ουρά είναι εντάξει ή έχουτν φθαρεί? 3.- Καλύτερα να ανεβάσεις φωτογραφίες 4.- μήπως έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο στα βράγχια? [/qu ναι η αληθεια ειναι οτι το πισω και πανω πτερυγιο εχουν φθαρει λιγο. εχοθν ενα δυο σκισιματα αλλα επειδη ειδα πως κολυμπουσε ενδεχωμενως να προκληθηκαν απο συρσιμο στο χαλικι. το ψαρι οταν εφτασε στον βυθο μετα την προσπαθεια του να φαει (ανεπιτυχως) κατευθυνθηκε στον βυθο κουτσα στραβα παλευωντας να κρατησει ισσοροπια, και πρακτικα αφεθηκε στο ρευμα μεχρι να σταματησει σε καποιο εμποδιο Το φιλτρο ειναι fluval innen filter 4 plus. Δλδ εσωτερικο φιλτρο κ εχει ενδει3εις 120cm*130<215 l και 1000 l/h * 10 W. ελπιζω να σασ κατατοπησα. Οσο για την αμωνια, η αληθεια ειναι οτι οταν τελιωσε το υγρο του τεστ σταματησα να κανω.... εδω και μηνες. ειχα μπει σε μια σειρα και το θεωρησα περιττο. Εκανα αλλαγη νερου παντως πριν μια βδομαδα . οποτε ειμαι μια χαρα. επιπλεον ουτε οσμη εχει το νερο ουτε αυτην την περιεργη λιπαροτητα στην επιφανεια του που οφειλεται σε οργανικα καταλοιπα. με αλλα λογια πρεπει να μαι ενταξει εγω αν επρεπε να κανω διαγνωση 8α ελεγα βακτηριακη λοιμωξη στην νυκτικη κυστη αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Στο σπιτι εχω baktopur direct και punktol. το βραδυ αν δεν εχω επιλογη 8α το βαλω σε ενα μικρο ενυδριακi η ενα δοχειο και 8α 3εκινησω αφωγη baktopur. ενδεχωμενως να τοθ κανω λουτρα σε ενα ισχυρο δ/μα baktopur διαρκειας μισης ωρας παρακατω εχω μερικεσ φωτο σορυ αλλα δν νμζω να βγαλω καλυτερεσ και δεν θελω να ενοχλησω το ψαρι. ειναι σαυτην την θεση απ το πρωι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 16 Μαρτίου 2011 οριστε μια καλυτερη και πιο κατατοπιστικη φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 16 Μαρτίου 2011 #7 Share 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα,το ψάρι φαίνεται ταλαιπωρημένο. Θα ηθελα να σε ρωτησω: Εχεις παρατηρήσει εαν η κοιλιά του εχει κλίση προς τα μέαα? Απο τροφη,τι ταίζεις? Πρωτου μπουν τα rasbora δεν είχες δει κατι ανησυχητικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkAngel 16 Μαρτίου 2011 #8 Share 16 Μαρτίου 2011 (edited) Καλησπέρα Και εμένα για βακτηριακή μόλυνση μου φαίνεται. Απομόνωσέ το σε γυάλα-καραντίνα (χωρίς άμμο, φυτά κτλ) και συνέχισε τη αγωγή. Η τα rasbora ήταν μολυσμένα ή έριξες το νερό από τη σακούλα που τα πήρες μέσα στη δική σου γυάλα. Είχα παρόμοια περιπέτεια (http://liveaquatic.wordpress.com/2010/04/04/bacteria-war/) δυστυχώς... Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2011 - DarkAngel Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα,το ψάρι φαίνεται ταλαιπωρημένο. Θα ηθελα να σε ρωτησω: Εχεις παρατηρήσει εαν η κοιλιά του εχει κλίση προς τα μέαα? Απο τροφη,τι ταίζεις? Πρωτου μπουν τα rasbora δεν είχες δει κατι ανησυχητικό? δεν μπορω να πω με σιγουρια. μου φαινεται κανονικη. ουε προς τα μεσα ουτε προς τα ε3ω. επιπεδη. ταιζω GVG-mix της Sera. τελευταια φωτογραφικη αποπειρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 16 Μαρτίου 2011 επισης κατι που 3εχασα. πρωτου βαλω ρασμπορα ολα νορμαλ. το χρωμα του εχει γινει ετσι εντονο απο χθες. σημερα ομως το βρηκα στον πατο σε τετοια κατασταση. τα υπολοιπα πσαρια ολα ειναι υγιεστατα. η ετσι φαινεται προς το παρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα Και εμένα για βακτηριακή μόλυνση μου φαίνεται. Απομόνωσέ το σε γυάλα-καραντίνα (χωρίς άμμο, φυτά κτλ) και συνέχισε τη αγωγή. Η τα rasbora ήταν μολυσμένα ή έριξες το νερό από τη σακούλα που τα πήρες μέσα στη δική σου γυάλα. Είχα παρόμοια περιπέτεια (http://liveaquatic.wordpress.com/2010/04/04/bacteria-war/) δυστυχώς... δεν εχω 3εκινησει ακομα αγωγη . ηθελα να δω αν ειχες κανεις καποια αλλη συμβουλη :/ 3εκιναω αποψε στο αρρωστο. ειλικρινα ελπιζω να μην εχω κριση σε ολο το ενυδρειο. αυτο που μισω περισσοτερο ειναι οτι θα καταστραφει η βιολογια του φιλτρου μου :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkAngel 16 Μαρτίου 2011 #12 Share 16 Μαρτίου 2011 Στο μεγάλο σου ενυδρείο χρησιμοποίησε Melafix προληπτικά. Είναι ήπιο φάρμακο και δεν καταστρέφει τη βιολογία του φίλτρου σου. Στην καραντίνα σου πολύ καλή οξυγόνωση, όχι φωτισμό και ανέβασμα θερμοκρασίας στους 27-28. Μετά τη θεραπεία πετάς το νερό της καραντίνας. Περαστικά, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 16 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 16 Μαρτίου 2011 ξεκινησα θεραπεια στην καραντινα και ο θεος βοηθος... ας ελπισουμε τουλαχιστον να ειναι μεμονωμενο το περιστατικο. σκοπευω να χορηγω baktopur και καθε μερα να κανω μια αλλαγη νερου 50%. ελπιζω να εχει αποτελεσμα. Εν τω μετα3υ ειμαι πρωτοετης βιολογικου αθηνας. στην αναγκη περναω απο τομεα ιχθυολογιας αχ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tottos 18 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 18 Μαρτίου 2011 δυστυχως το ψαρακι δεν τα καταφερε... η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν εχω καταφερει να σωσω ψαρι στην καραντινα παρα μονο στο μεγαλο ενυδρειο. Τελος παντων ευχαριστω για τις συμβουλες ελπιζω να ηταν μεμονωμενο περιστατικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkAngel 18 Μαρτίου 2011 #15 Share 18 Μαρτίου 2011 Κρίμα... Ηταν πάντως σε άσχημη κατάσταση και δύσκολα θα επιζούσε. Κράτησε μας ενήμερους για το θέμα και προσοχή: ποτέ νέα ψάρια πριν μπουν πρώτα σε καραντίνα για 3-4 μέρες. Μετά την καταστροφή που με βρήκε (έχασα 6 Σκαλάρια μέσα σε λίγες ώρες) είμαι πάρα πολύ σχολαστικός σε τέτοια θέματα. Εχω μόνιμα μια καραντίνα 12 λίτρων μόνο με νερό, φίλτρο και θερμοστάτη και πριν βάλω οτιδήποτε στο 180L το αφήνω στη καραντίνα 4-5 μέρες. Αν κάτι δεν πάει καλά εφαρμόζω την ανάλογη θεραπεία. Τα φάρμακα σε ολόκληρα ενυδρεία ήδη στημένα έχουν 2 μεγάλους ανασταλτικούς παράγοντες: 1. Επιβαρύνονται και τα υγιή ψάρια με χημικά χωρίς λόγο. 2. Το 50-60% του φάρμακου το απορροφά η άμμος και τα διάφορα διακοσμητικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος