Jump to content

υψος χαλικιου.........

panos_d7

Recommended Posts

Ας ρωτησω και εγω κατι αν και τα ξερω ολα. :(

Ποσο υψος χαλικι μπορουμε να βαλουμε σε ενα ενυδρειο που παει για φυτεμενο φυσικα?Εχω διαβασει διαφορετικες γνωμες.

Απο 5εκ-8εκ.Ο αλλος μου λεει οτι μπορεις να βαλεις και 15εκ αν σου αρεσει. :D

Μιλαω παντα για χαλικι,οχι αμμο που διμιουργουνται αναεροβιες περιοχες κτλ.

Δε ξερω αν παιζει ρολο,ας πουμε κοκομετριας 1-2.

Το ρωταω γιατι σε ενυδρεια που ειναι πολυ ψηλα μηπως να μπορουσαμε να "κλεψουμε" κανα 3-4 εκατοστα ωστε να πλησιασουν οσο γινεται τα φυτα το φως.

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει όριο, είναι θέμα γούστου :(

Ας με διορθώσει κάποιος αν γνωρίζει το αντίθετο.

Εαν επρόκειτο για αρκετα λεπτοκοκκο υλικό, πχ ψιλη αμμο, θα ελεγα οτι εχει σημασια κι αυτο για να μη διμιουργηθουν αεροβιες περιοχες μεσα στην αμμο.

Ομως, εφοσον μιλαμε για χαλίκι τοτε κυκλοφορία θα υπαρχει και δεν τιθεται τετοιο θεμα. Ομως, εαν θελεις να το φυτεψει το ενυδρείο τι βυθο εν τέλη θα βάλεις??

Για ριξε μια ματια σε αυτό το αρθρακι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=472679

Εαν επρόκειτο για αρκετα λεπτοκοκκο υλικό, πχ ψιλη αμμο, θα ελεγα οτι εχει σημασια κι αυτο για να μη διμιουργηθουν αεροβιες περιοχες μεσα στην αμμο.

Ομως, εφοσον μιλαμε για χαλίκι τοτε κυκλοφορία θα υπαρχει και δεν τιθεται τετοιο θεμα. Ομως, εαν θελεις να το φυτεψει το ενυδρείο τι βυθο εν τέλη θα βάλεις??

Για ριξε μια ματια σε αυτό το αρθρακι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=472679

Το χω δει το αρθρο,μιλαω για ψιλο χαλικι 1,5mm περιπου.

Υποστρωμα δε χρησιμοποιω,μονο καμια ταμπλετα πολυ σπανια.Μεχρι τωρα ειμαι ικανοποιημενος απο την εξελιξη των φυτων μου.Μπορει με υποστρωμα να ειχα 100% πιο γρηγορη αναπτυξη αλλα δεν ειμαι ανυπομονος. :( .

Ετσι και αλλιως εχει ημερομηνια ληξεως το καθε υποστρωμα.Σωστα;

Ο μονος λογος που σκεφτομαι να ανεβασω το υψος στο χαλικι ειναι για να κερδισω καποια εκατοστα λογω υψους ενυδρειου και "αδυναμων" λαμπων.

Νομίζω ότι δεν θα ήταν καλό να το παρακάνεις με το χαλίκι απλά για να φέρεις πιο κοντά τα φυτά στις λάμπες. Στο κάτω κάτω έτσι μειώνεις τα διαθέσιμα λίτρα για τα ψάρια. Θεωρητικά μπορείς να βάλεις και 15 εκατοστά αρκεί να μην είναι πολύ ψηλό. Μερικές φορές καθώς πάμε προς την πίσω πλευρά του ενυδρείου δίνουμε τέτοια ύψη ούτως ή άλλως για δώσουμε την αίσθηση βάθους. Καλύτερα να παραμείνεις πάντως εκεί στα 10 εκατοστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...