calpinos 15 Μαρτίου 2011 #1 Share 15 Μαρτίου 2011 (edited) Το σκέφτομαι εδω και καιρό αλλά είμαι λίγο της σιγουριάς και δεν ξεκινάω... ένα φίλος μου έδωσε λεντοταινία με 6 μπλέ φωτάκια ένα μικρό μετασχηματιστή έχω και θέλω να κολήσω την ταινία στο καπάκι επειδή όμως η στάθμη του νερού είναι ψηλά το καπάκι όταν είναι σβηστό το φως είναι μούσκεμα οπότε πρέπει να βρω κάτι για προστασία της ταινίας εγω σκέφτηκα να την βάλω μέσα σε ενα διαφανές κοινό λάστιχο και να το κολλήσω στο καπάκι αφού πρώτα μονόσω της άκρες του με κάτι καπάκια που βρήκα τυχέα αν έχετε καλύτερη ιδέα την περιμένω??? και κάτι ακόμα...αν κολλήσω το λάστιχο στο καπάκι με logo στιγμής όπως και τα καπάκια στα πλάγια υπάρχει κίνδυνος για τα ψάρια όπως και κίνδυνος να μην κολλήσει καλά και να πέσει???? και αν πρέπει να πάρω συλικόνη έστω και για λίγη ποσότητα γι αυτό το κόλημα και την μόνωση πια προτείνεται???? Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2011 #2 Share 15 Μαρτίου 2011 Αν η ταινία δεν είναι από τις αδιάβροχες μπορείς να την βάλεις σε διαφανή αλφαδοσωλήνα μονωμένο στις δυο άκρε με ενυδρειακή σιλικόνη. Με κόλλα στιγμής δεν θα σου πρότεινα μπορεί να μην πιάσει καν, δοκίμασε με κάποια άλλη πατέντα... ας πούμε με δεματοδετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troll 17 Μαρτίου 2011 #3 Share 17 Μαρτίου 2011 Με σιλικονη θα ελεγα κι εγω να κολλησεις. Υπαρχει σιλικονη και σε σωληναριο μεγεθους κολλας, για μονωσεις κλπ. Δε χρειαζεται να παρεις ολοκληρη "γκουμουτσα" για μια-δυο σταλες που θα χρειαστεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Μαρτίου 2011 #4 Share 17 Μαρτίου 2011 Η "γκουμούστα" έχει πολύ μικρή διαφορά τιμής από το σωληνάριο... και στο κάτω κάτω, κάθε καλό σπίτι με ενυδρείο πρέπει να έχει σε κάποιο ντουλάπι μια σιλικόνη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troll 17 Μαρτίου 2011 #5 Share 17 Μαρτίου 2011 Γνωμη μου ειναι οτι η "γκουμουτσα" πρακτικα δε βολευει απο θεμα μεγεθους. Αν ανοιχτει και δε χρησιμοποιηθει ολη, τοτε μαλλον θα ξεραθει. Το σωληναριο για ψιλοδουλειες νομιζω βολευει πιο πολυ. Και με το βιδωτο καπακι δυσκολα ξερενεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 18 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 18 Μαρτίου 2011 Γνωμη μου ειναι οτι η "γκουμουτσα" πρακτικα δε βολευει απο θεμα μεγεθους. Αν ανοιχτει και δε χρησιμοποιηθει ολη, τοτε μαλλον θα ξεραθει. Το σωληναριο για ψιλοδουλειες νομιζω βολευει πιο πολυ. Και με το βιδωτο καπακι δυσκολα ξερενεται. Πρέπει να πάρω σιλικόνη για ενυδρείο ή μια σιλικόνη γενικής χρήσης??? το ρωτάω γιατί θα γίνει κόλληση και μόνωση στο καπάκι εκτός και αν η υγρασία (υδρατμοί) που όταν ανάβει το φως στεγνώνει δηλαδή λογικά πέφτουν πάλι στο ενυδρείο μήπως προκαλέσει πρόβλημα απο μια απλή σιλικόνη................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 19 Μαρτίου 2011 #7 Share 19 Μαρτίου 2011 Στα ενυδρεία πάντα χρησιμοποιούμε μόνο ενυδρειακές σιλικόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 19 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 19 Μαρτίου 2011 Στα ενυδρεία πάντα χρησιμοποιούμε μόνο ενυδρειακές σιλικόνες. εντάξει το εμπέδωσα καμιά μάρκα ???? σε μικρή ποσότητα ή έστω τι να προσέξω να αναγράφει επάνω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 19 Μαρτίου 2011 #9 Share 19 Μαρτίου 2011 Μπορείς να πάρεις Bison η οποία είναι για ενυδρεία και επάνω γράφει για τζάμια και ενυδρεία και έχει και ένα ενυδρείο με κάτι ψαράκια στο εξώφυλλο. Επίσης Den Braven Aqua.. Τη Bison τη βρήκα στα Praktiker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος