Jump to content

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΓΡΑΣΙΔΙ

nickosgf

Recommended Posts

καλησπερα, θα ηθελα σε καποιο σημειο του ενυδρειου να βαλω γρασιδι. τι μου προτεινετε και πιοα η συντηρηση του αλλα και η τοποθρτηση του?

καλησπερα, θα ηθελα σε καποιο σημειο του ενυδρειου να βαλω γρασιδι. τι μου προτεινετε και πιοα η συντηρηση του αλλα και η τοποθρτηση του?

Τη ενυδρειο εχεις?

Τη φωτησμο?

Λιπανση?

Co2?

Υποστρωμα?

Απαντησε πρωτα αυτα για να σου πουμε...

εχω ενα 100 λιτρα 100cm*30cm*40cm, φωτισμος μια λαμπα Τ8 sera blue sky 30w 90cm, υποστρωμα sera floredepot, θελω να βαλω σε ενα κομματι μονο του ενυδρειου γρασιδι το οποιο εχει διασταση περιπου 20cm*25cm.

εχω ενα 100 λιτρα 100cm*30cm*40cm, φωτισμος μια λαμπα Τ8 sera blue sky 30w 90cm, υποστρωμα sera floredepot, θελω να βαλω σε ενα κομματι μονο του ενυδρειου γρασιδι το οποιο εχει διασταση περιπου 20cm*25cm.

σε γενικες γραμμες ολα τα "γκαζον-γρασιδια" ειναι απαιτητικα....σε φωτισμο και λιπανση αναφερω τα 4 και τα βαζω με σειρα δυσκολιας απο το ευκολοτερο στο δυσκολοτερο...

1.εχινοδωρους τενελους

2.ελεοχαρις παρβουλα

3.ημιανθος καλιτριχοειδες "κουμπα"

4.γλωσσοστιγμα ελατινοειδες

χαλι ομως μπορεις να κανεις και με μος που ειναι πανευκολη....

δεν αναφερω τη μπλυξα καθως ψηλωνει αρκετα και μονο σε μεγαλα ενυδρεια μπορει να δωσει την οψη του "γκαζον".

Ψηφιζω το πρωτο.Αντεχει και μεχρι 30 βαθμους και το καλοκαιρι ερχεται.....................

Το περιμενω και εγω να το βαλω στο δικο μου.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. co2 θα χρειαστω απαραιτητα? ποια η γνωμη σας για το riccia? μου εχουν πει οτι ειναι πολυ ωραιο και κανει στην ακρη σαν φουσκαλες. τα ειδη που λετε που μπορω να τα δω? θελω κατι να μην φτανει ψηλα.

Έγινε επεξεργασία - nickosgf

Η riccia δεν ειναι γρασιδι αλλα φυτο επιφανειας,αληθεια ειναι αυτο που σου ειπαν καθως κανει φωτοσυνθεση.Μπορεις να το βαλεις σαν γρασιδι αρκει βεβαια να βρεις τροπο να το στερεωσεις στο χαλικι.Ψαξε στο ιντερνετ να βρεις τροπους το πως το στερεωνουν.

venom σ'ευχαριστω για την αμμεση απαντηση. ξερεις μηπως σε τι υψος φτανει? αν το φυτεψω οπως και τα αλλα φυτα που εχω?

Δεν ψηλωνει πολυ αλλα απλωνει πολυ ευκολα αν βρει τις καταλληλες συνθηκες.Δυστυχως δεν φυτευετε οπως ειπα αλλα πρεπει να το στερεωσης με καποια πετρα η καποιο δυχτακι ισως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...