Thios 14 Μαρτίου 2011 #1 Share 14 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα! μετά απο 5 χρόνια που έχω το ενυδρείο μου για πρώτη φορά χάνω ψάρια το ένα μετά το άλλο!! τα ψάρια μου ξεκήνισαν με μια φαγούρα και πολλά απο αυτα παρουσίασαν λευκά στίγματα στο μέγεθος μιας καρφίτσας!στο pet shop ρώτησα και μου δώσανε το serra costanpur...το χρησιμοποίησα την πρώτη και τρίτη μέρα αλλα παρόλα αυτα έχανα συνέχεια τα ψάρια μου...κάποια απο αυτά ήταν παραμοφομένα σε χρώμα και στα μάτια τους!3 μέρες τώρα τα 4 ψάρια που έμεινα μεσα στο 110 l ενυδρείο μου δν φέρανε κάποιο στίγμα ομως είχαν ακόμα την φαγούρα...σήμερα έχασα ενα red tail shark και παρατήρισα πως το γατόψαρο μου ειχε παραμορφωθεί..λιώνουν τα μουστάκια του και χάνει το ένα ματτι! πήγα στο pet shop και έκανα μετρήσεις και το νερό μου ηταν ενταξει!!!αφού λοιπόν ξέρουμε την αρρώστια και το νερό ειναι μια χαρα τι άλλο μπορει να φταίει και συνεχίζω να χάνω ψάρια...και αν μπορώ να το σταματίσω αυτο!!ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 14 Μαρτίου 2011 #2 Share 14 Μαρτίου 2011 Τι ψαρακια είναι; εχεις μαχαιρόψαρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 14 Μαρτίου 2011 #3 Share 14 Μαρτίου 2011 Καλώς όρισες στο ΑΖ και καλή διαμονή... Συμπλήρωσε την φόρμα ασθενείας όσο ποιό ορθά μπορείς... Για ποιά αρώστια σου είπαν στο pet...; Μετρήσεις κάνεις με τεστ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Μαρτίου 2011 #4 Share 14 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα! μετά απο 5 χρόνια που έχω το ενυδρείο μου για πρώτη φορά χάνω ψάρια το ένα μετά το άλλο!! τα ψάρια μου ξεκήνισαν με μια φαγούρα και πολλά απο αυτα παρουσίασαν λευκά στίγματα στο μέγεθος μιας καρφίτσας!στο pet shop ρώτησα και μου δώσανε το serra costanpur...το χρησιμοποίησα την πρώτη και τρίτη μέρα αλλα παρόλα αυτα έχανα συνέχεια τα ψάρια μου...κάποια απο αυτά ήταν παραμοφομένα σε χρώμα και στα μάτια τους!3 μέρες τώρα τα 4 ψάρια που έμεινα μεσα στο 110 l ενυδρείο μου δν φέρανε κάποιο στίγμα ομως είχαν ακόμα την φαγούρα...σήμερα έχασα ενα red tail shark και παρατήρισα πως το γατόψαρο μου ειχε παραμορφωθεί..λιώνουν τα μουστάκια του και χάνει το ένα ματτι! πήγα στο pet shop και έκανα μετρήσεις και το νερό μου ηταν ενταξει!!!αφού λοιπόν ξέρουμε την αρρώστια και το νερό ειναι μια χαρα τι άλλο μπορει να φταίει και συνεχίζω να χάνω ψάρια...και αν μπορώ να το σταματίσω αυτο!!ευχαριστώ πολύ! http://www.aquazone.gr/index.php?pid=12 Ξύσιμο, λευκά στίγματα στο μέγεθος κεφαλής καρφίτσας τα οποία ξεκινούν από το κεφάλι και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα. Έντονη αναπνοή, θολούρα στους οφθαλμούς και την ουρά. Ichtyophthirius (Ich) Θεραπεία για Ich ή αύξηση της θερμοκρασίας και προσθήκη άλατος για ενυδρειακή χρήση. Πρεπει να εχουν ich... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 14 Μαρτίου 2011 ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας παιδιά! θα συμπληρώσω τώρα τα στοιχεία που θέλετε!στο pet shop μου είπαν για ich!και μου είπαν να αλλάξω 1/3 του νερού να ανεβάσω τη θερμοκρασία σταδιακά στους 30, και να ακολουθήσω θεραπεία για 3 μέρες..με το serra costapur έχοντας κλειστα τα φώτα!πέρασαν οι 3 μέρες αποτέλεσμα δεν είδα!πήγα λοιπόν πάλι αφού εχασα τόσα ψάρια!το παλικάρι εκεί μου έκανε μετρίσεις και μου είπε πως οι τιμές είναι φυσιολογικές...το νερό δεν έχει τίποτα! ρώτησα για το γατόψαρο!για ποιο λογο εχει παραμορφωθει και η απάντηση που πήρα ήταν πως ίσως υπήρξε απότομη αλλαγή ph και προκλήθηκε!το silver shark που έχασα πριν λίγες μέρες είχαν πεταχτεί τα μάτια του έξω!τέλος πάντων..μου είπανε να συνεχίσω τη θεραπεια με 62 σταγώνες φαρμακο για 3 μέρες ακόμα και μάλιστα καθημερινά!εσείς το βλέπετε σωστό αυτό γιατί νομίζω πως θα τα σκοτώσω μόνος μου έτσι! τα ψάρια που έχω είναι 1 γατόψαρο,1 γύφτης, 1 δολάριου , και ένα silver shark! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 14 Μαρτίου 2011 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 110 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):απλά ενα άδειο ενυδρείο με ένα φίλτρο,1θερμοστάτη και αέρα μέσα! - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 χρόνια - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 τροπικά δολλάριο, silver shark, γατόψαρο, γλύφτης - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):τροφή pro vegetable 1φορά τη μέρα, αλλαγές νερου 1 φορά τη βδομάδα το 1/3 1 φορά το τρίμηνο όλο το νερό! ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): (δεν κράτησα τις μετρίσεις στο pet shop μου είπαν πως είναι φυσιολογικές) - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:γατόψαρο - Ιστορικό Ψαριού:1 χρόνο στο ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):αλλαγή στην κολύμβηση, παραμορφωση με καμμενα μουστάκια και θολό ματι! - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:οχι! Είδος Ψαριού: δολλάριο - Ιστορικό Ψαριού:3 χρόνια στο ενυδρείο - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ξύσιμο συνέχεια! - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:οχι! ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:serra costapur -Δοσολογία:62 σταγώνες πρώτη και τρίτη μέρα -Χρόνος Χρήσης:3 μέρες -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 14 Μαρτίου 2011 Μια φωτογραφία απο το γατόψαρο μου που έβγαλα μόλις τώρα!δεν έχει καλή ανάλυση αλλά φενετε το μάτι του σχεδόν να έχει γίνει ασπρο και τα μουστάκια του από τη μια μερία να έχουν μισοκοπεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Μαρτίου 2011 #8 Share 14 Μαρτίου 2011 Ζητα να σου πουν τισ μετρήσεις την επόμενη φορά. Εκτος απο το γατόψαρο τα άλλα ψάρια παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 14 Μαρτίου 2011 ναι astra! το δολλάριο μου ξύνετε όπου βρει σχεδόν συνέχεια...στίγματα δεν δείχνει να έχει κανένα αυτή τη στιγμή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Μαρτίου 2011 #10 Share 14 Μαρτίου 2011 Eχεις παρατηρήσει καθόλου τσακωμούς μέσα στο ενυδρείο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 14 Μαρτίου 2011 oxi!!polu paliotera eixa tsakwmous...edw kai ena xrono den 8ymamai kati tetoio!mia sxetiki iremia eixa!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Μαρτίου 2011 #12 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Kαταρχάς γράφε με ελληνικά και όχι με greeklish, είναι κανόνας του φόρουμ. Προμηθεύσου melafix, είναι ένα ήπιο φάρμακο μπορείς να το βρεις σε αρκετά πετ σοπ. Κανε την θεραπεία, η δοσολογία του φαρμάκου αναγράφεται πάνω στο μπουκαλάκι του. Μας ενημερώνεις εδώ μετά απο 4-5 μέρες με καινούριες φωτό για το αν υπάρχει ή όχι καλυτέρευση στο μάτι του. Και τις μετρήσεις απο το πετ σοπ οποτε μπορέσεις... Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - Astra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 14 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 14 Μαρτίου 2011 ενταξει φίλε μου!ευχαριστώ!θα το δοκιμάσω!το φάρμακο να το χρισημοποιήσω και με τα υπόλυπα ψάρια μέσα στο ενυδρείο η είναι καλύτερο να απομονώσω το ψάρι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 14 Μαρτίου 2011 #14 Share 14 Μαρτίου 2011 Ας γίνει η θεραπεία σε όλο το ενυδρείο το melafix ειναι πολύ ήπιο σαν φάρμακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thios 16 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 16 Μαρτίου 2011 γεια σας παιδιά και πάλι!πέρασαν κάποιες μέρες..τα ψαράκια είναι καλύτερα!δεν δίχνουν συμπτώματα!μόνο το γατόψαρο μου ενώ είναι κινιτικό...το μάτι του έχει ασπρίσει...υπάρχει τρόπος να συνέλθει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 16 Μαρτίου 2011 #16 Share 16 Μαρτίου 2011 Aρχισες την θεραπεία με melafix που σου προτεινα πριν μερικες μέρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkAngel 16 Μαρτίου 2011 #17 Share 16 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα και από μένα. Μερικές ερωτήσεις: α) το δολάριο ξύνεται μόνο χωρίς να έχει άλλα συπτώματα; (μαζεμένα πτερύγια, διάφανα περιτώματα, ανορεξία, περίεργη συμπεριφορά) β) στο φίλτρο σου έχεις άνθρακα; Αν μπορείς κράτησέ μας ενήμερους φωτογραφικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος