Manoskap 13 Μαρτίου 2011 #1 Share 13 Μαρτίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Aquaponics Δειτε το παραπανω link και ψαξτε και στο youtube για aquaponics.... Ειδα λιγα πραγματα και δεν εχω χρονο για περισσοτερο σημερα, γι' αυτο ποσταρω ωστε να το δουμε παρεα.... Χοντρικα προκειτε για φιλτραρισμα (;; του ενυδριου μεσα απο γλαστρα με φυτα τα οποια μεγαλωνουν συνβιωτικα με το ενυδριο, καθαριζοντας το απο ΝΟ3!!! Μάλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #2 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Ξέρω κάποιον που έχει κάνει πτυχιακή πάνω σε αυτό Υ.Σ. Έχει άμεση σχέση με αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Hydroponics Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 13 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 13 Μαρτίου 2011 Ξέρω κάποιον που έχει κάνει πτυχιακή πάνω σε αυτό Το θεμα ειναι εαν εμεις μπορουμε να κανουμε κατι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 13 Μαρτίου 2011 #4 Share 13 Μαρτίου 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Aquaponics Δειτε το παραπανω link και ψαξτε και στο youtube για aquaponics.... Ειδα λιγα πραγματα και δεν εχω χρονο για περισσοτερο σημερα, γι' αυτο ποσταρω ωστε να το δουμε παρεα.... Χοντρικα προκειτε για φιλτραρισμα (;; του ενυδριου μεσα απο γλαστρα με φυτα τα οποια μεγαλωνουν συνβιωτικα με το ενυδριο, καθαριζοντας το απο ΝΟ3!!! Μάλλον... χμμμμμ πολύ ενδιαφέρον ένας φίλος μου έκανε στο πανεπιστήμιο κάτι παρόμοιο.......πότιζε λαχανικά με νερό από ενυδρεία.Σαν συμπέρασμα έβγαλε το εξής έκανε τεράστιους καρπούς αλλά ήταν άγευστη λόγο υπερβολικής λίπανσης με νιτρικά.Εγώ αυτό που έχω να πω είναι το εξής ακούγεται πολύ ωραία όμως πως θα διοχετεύεις το νερό χωρίς χώμα ξανά πίσω στο ενυδρείο επίσης αυτή η μέθοδος θα έχεις πρόβλημα στα φυτά της γλάστρας από όπου περνάει το νερό....γιατί πολύ αζωτούχος και συνεχείς λίπανση θα δημιουργεί σε πολλά φυτά υδαρούς ιστούς και αυτό έχει πολλά φυτοπαθολογικά αποτελέσματα.Επίσης άμα βρέχεις συνέχεια με νερό τις ρίζες μπορεί να τις καταστρέψεις και να χάσουν την στηρικτική ικανότητα που δίνουν στο φυτό και τέλος με πολύ υγρασία υπάρχει ο κίνδυνος προσβολής από μύκητες Έχει πολύ ενδιαφέρον και θα το συζητήσω με καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #5 Share 13 Μαρτίου 2011 Το θεμα ειναι εαν εμεις μπορουμε να κανουμε κατι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 13 Μαρτίου 2011 #6 Share 13 Μαρτίου 2011 Η αποψή μου είναι οτι γίνεται να απορροφόνται τα NO3 απο άλλα φυτά. Βεβαια έτσι οπως το βλεπω πιο εφικτό δεν ειναι με γλάστρα αλλά με μια πιο υδροπονική πατέντα. Δηλαδη ενα μέρος πχ ζαρντινιέρα απο την οποία θα περνάει νερό του ενυδρείου, ενα διχτάκι απο πάνω και πάνω στο δίχτυ φυτά γρήγορης ανάπτυξης, (κατά προτίμηση ψυχανθή που κουβαλάνε και τα αζωτοδεσμευτικά βακτήρια πχ το σπανάκι), τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ωστε μονο οι ρίζες να είναι στο νερό και το υπόλοιπο φυτό έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 13 Μαρτίου 2011 #7 Share 13 Μαρτίου 2011 Η αποψή μου είναι οτι γίνεται να απορροφόνται τα NO3 απο άλλα φυτά. Βεβαια έτσι οπως το βλεπω πιο εφικτό δεν ειναι με γλάστρα αλλά με μια πιο υδροπονική πατέντα. Δηλαδη ενα μέρος πχ ζαρντινιέρα απο την οποία θα περνάει νερό του ενυδρείου, ενα διχτάκι απο πάνω και πάνω στο δίχτυ φυτά γρήγορης ανάπτυξης, (κατά προτίμηση ψυχανθή που κουβαλάνε και τα αζωτοδεσμευτικά βακτήρια πχ το σπανάκι), τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ωστε μονο οι ρίζες να είναι στο νερό και το υπόλοιπο φυτό έξω. σωστά έχεις δίκιο με υδροπονία κάτι μπορεί να γίνει αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλο κόστος και χρειάζεται ολόκληρη εγκατάσταση θερμοκηπίου και όχι μόνο αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω υπερβολική λίπανση δεν είναι καλό για κανένα φυτό και για διάφορους λόγους Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 13 Μαρτίου 2011 #8 Share 13 Μαρτίου 2011 πιστεύω η γνώμη του vicious εδώ μετράει μιας και αυτός έκανε την πτυχιακή που έγραψα πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #9 Share 13 Μαρτίου 2011 πιστεύω η γνώμη του vicious εδώ μετράει μιας και αυτός έκανε την πτυχιακή που έγραψα πιο πάνω Καρφί Πάντως πιστεύω πως δεν έχει νόημα, εκτός άμα το κάνει κανείς μόνο σαν πείραμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 13 Μαρτίου 2011 #10 Share 13 Μαρτίου 2011 Καρφί βάλτε με στον τοίχο vicious Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 13 Μαρτίου 2011 #11 Share 13 Μαρτίου 2011 Παλιότερα o φίλος vicious μας είχε κάνει και διάγραμμα με το πως θα μπορούσε να είναι μια τέτοια κατασκευή, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω το thread.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 13 Μαρτίου 2011 #12 Share 13 Μαρτίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%EA%DE&st=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 14 Μαρτίου 2011 #13 Share 14 Μαρτίου 2011 γινετε να βαλεις τα μπαμπου ολοκληρα μεσα στο ενυδρειο??εγω το δοκιμασα για ενα μινα απλα ειχα θεμα με την ανοση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daman 7 Απριλίου 2011 #14 Share 7 Απριλίου 2011 καλημερα θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει να ξεκινησω ενα τετοιο συστημα ενυδρειοπονιας για προσωπικη χρηση και πειραματισμο ?Δεν γνωριζω τιποτα απο ενυδρειο αλλα ξερω απο τα φυτα.Εχω βρει δεξαμενες και θελω τη βοηθεια του φορουμ στο στησιμο του ενυδρειου. Ο viciouscircle εχει φτιαξει κατι τετοιο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Απριλίου 2011 #15 Share 9 Απριλίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 9 Απριλίου 2011 #16 Share 9 Απριλίου 2011 Καλημέρα, αυτή η ιδέα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό πάρα πολύ καιρό, στην αρχή το είχα σκεφτεί για Paludarium, αλλά κάνοντας σχέδια μιας και θέλω να φτιάξω και ένα καινούργιο ενυδρείο, κοντά στον 1 τόνο, θυμήθηκα κάτι ζαρντινιέρες που είχαμε σπίτι όταν ήμουν μικρός που έλεγε ο πατέρας μου ότι ήταν υδροκαλλιέργειες, στις οποίες υπήρχαν κάτι περίεργα μπαλάκια καφέ πορώδη και είχε φυτέψει κάτι σπαθίφυλλα και δράκαινες, έψαξα λοιπόν και βρήκα ότι το συγκεκριμένο υλικό ήταν Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος), οπτικά αν το δείτε μοιάζει με της Eheim to Substract οπότε πιστεύω ότι αν φτιάξω μια κατασκευή στο καπάκι του ενυδρείου και το γεμίζω με αυτό και βάλω μέσα δράκαινες, σπαθίφυλλα, μπαμπού και άλλα υδρόβια, θα πετύχουμε εκτός από την μεγάλη απορρόφηση Νιτρικών, που είναι και το επιθυμητό και επιπλέον βιολογική φίλτρανση μιας και αυτό το υλικό είναι πάρα πολύ πορώδες.... Εγώ το είχα σκεφτεί να μπει μια στρώση μπλε σφουγγάρι και από πάνω η Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος)και με μια μικρή αντλία να ραντίζετε το νερό του ενυδρείου σε όλη την επιφάνεια και να στραγγίζει το νερό πίσω στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 9 Απριλίου 2011 #17 Share 9 Απριλίου 2011 Καλημέρα, αυτή η ιδέα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό πάρα πολύ καιρό, στην αρχή το είχα σκεφτεί για Paludarium, αλλά κάνοντας σχέδια μιας και θέλω να φτιάξω και ένα καινούργιο ενυδρείο, κοντά στον 1 τόνο, θυμήθηκα κάτι ζαρντινιέρες που είχαμε σπίτι όταν ήμουν μικρός που έλεγε ο πατέρας μου ότι ήταν υδροκαλλιέργειες, στις οποίες υπήρχαν κάτι περίεργα μπαλάκια καφέ πορώδη και είχε φυτέψει κάτι σπαθίφυλλα και δράκαινες, έψαξα λοιπόν και βρήκα ότι το συγκεκριμένο υλικό ήταν Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος), οπτικά αν το δείτε μοιάζει με της Eheim to Substract οπότε πιστεύω ότι αν φτιάξω μια κατασκευή στο καπάκι του ενυδρείου και το γεμίζω με αυτό και βάλω μέσα δράκαινες, σπαθίφυλλα, μπαμπού και άλλα υδρόβια, θα πετύχουμε εκτός από την μεγάλη απορρόφηση Νιτρικών, που είναι και το επιθυμητό και επιπλέον βιολογική φίλτρανση μιας και αυτό το υλικό είναι πάρα πολύ πορώδες.... Εγώ το είχα σκεφτεί να μπει μια στρώση μπλε σφουγγάρι και από πάνω η Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος)και με μια μικρή αντλία να ραντίζετε το νερό του ενυδρείου σε όλη την επιφάνεια και να στραγγίζει το νερό πίσω στο ενυδρείο. Ορίστε και ένα πρόχειρο σχέδιο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 9 Απριλίου 2011 #18 Share 9 Απριλίου 2011 To 1o και βασικότερο είναι αν ειναι ασφαλές το υλικο. Από τί αποτελείται η Λεκκα; Σκετο άργιλο, κανένα πρόσθετο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vorestis 9 Απριλίου 2011 #19 Share 9 Απριλίου 2011 Καλημέρα, αυτή η ιδέα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό πάρα πολύ καιρό, στην αρχή το είχα σκεφτεί για Paludarium, αλλά κάνοντας σχέδια μιας και θέλω να φτιάξω και ένα καινούργιο ενυδρείο, κοντά στον 1 τόνο, θυμήθηκα κάτι ζαρντινιέρες που είχαμε σπίτι όταν ήμουν μικρός που έλεγε ο πατέρας μου ότι ήταν υδροκαλλιέργειες, στις οποίες υπήρχαν κάτι περίεργα μπαλάκια καφέ πορώδη και είχε φυτέψει κάτι σπαθίφυλλα και δράκαινες, έψαξα λοιπόν και βρήκα ότι το συγκεκριμένο υλικό ήταν Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος), οπτικά αν το δείτε μοιάζει με της Eheim to Substract οπότε πιστεύω ότι αν φτιάξω μια κατασκευή στο καπάκι του ενυδρείου και το γεμίζω με αυτό και βάλω μέσα δράκαινες, σπαθίφυλλα, μπαμπού και άλλα υδρόβια, θα πετύχουμε εκτός από την μεγάλη απορρόφηση Νιτρικών, που είναι και το επιθυμητό και επιπλέον βιολογική φίλτρανση μιας και αυτό το υλικό είναι πάρα πολύ πορώδες.... Εγώ το είχα σκεφτεί να μπει μια στρώση μπλε σφουγγάρι και από πάνω η Λέκκα (Διογκωμένη Άργιλος)και με μια μικρή αντλία να ραντίζετε το νερό του ενυδρείου σε όλη την επιφάνεια και να στραγγίζει το νερό πίσω στο ενυδρείο. Εγω στη θέση σου 8α προσεχα πολυ αυτο το σχέδιο γιατι αν κατι παει στραβα με το σφογκαρι ή με τη Λέκκα θα γεμίσεις νερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 9 Απριλίου 2011 #20 Share 9 Απριλίου 2011 (edited) Η Λέκκα έχει σαν σκοπό να κρατά υγρασία μέσα έτσι ώστε να μην χάνετε άσκοπα νερό όταν ποτίζουμε Όπως καταλαβαίνεις αυτό το υλικό δεν έχει απεριόριστη δυνατότητα να κρατά υγρασία μιας και φτάνει σε κορεσμό.....άρα αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι μπορεί με συνεχή διοχέτευση και ειδικά άμα μιλάμε για πολλά λίτρα να πλημμυρίσεις.Έχει ενδιαφέρον πάντως.Εγώ με προσοχή θα το δοκίμαζα αλλά με τον φόβο να αποτύχει κιόλας Δεν ξέρω άμα θα είχε νόημα να βάλεις μια μικρή αντλία με σκοπό να διώχνει πιο γρήγορα το νερό για να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο της πλημμύρας άμα υπάρξει Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Απριλίου 2011 #21 Share 9 Απριλίου 2011 Μια καλή μέθοδος είναι να γεμίσουμε το ενυδρείο με φυτά, τότε δεν χρειαζόμαστε ρουφηκτές των νιτρικών. Μια άλλη μέθοδος είναι το σαμπ από το θαλασσινό όπου εισχώρησε και στο γλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchristos 11 Οκτωβρίου 2011 #22 Share 11 Οκτωβρίου 2011 Έχω ένα σύστημα ενυδρειοπονίας που είναι σχεδόν έτοιμο (μία αντλία μου λείπει). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει που μπορώ να βρω ψάρια τύπου τιλάπιας, πέρκας, τσιπούρας του Νείλου, κτλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος