Jump to content

κοκκινίλες στο σώμα του χρυσόψαρου μου :(

Recommended Posts

ΟΚ ειναι το τεστ.

Εδω εχει τις οδηγιες του http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-p...et-nh4#download

Δυστυχως δεν εχεις στα ελληνικα.

Στα αγγλικα ειναι στη σελιδα 6.

Η τοξικοτητα της ΝΗ3/ΝΗ4 εξαρταται απο την θερμοκρασια του νερου και το pH.

Στρωμενο ενυδρειο εχει μηδενικες αμμωνια ΝΗ3 και νιτρωδη ΝΟ2.

Νιτρικα ΝΟ3 πανω απο μηδεν.

Τα νιτρικα με τις ποσοστιαιες αλλαγες νερου και τα φυτα προσπαθουμε να τα κραταμε κατω απο 25ppm

θα κάτσω να διαβάσω για να μαθω και να έχει καλύτερη ζωή ο ψαρακάς μου. τα νέα αποτελέσματα μετά την αλλαγή του νερού είναι:

ΝΗ4 0.4

CL2 0

PH 7.6

KH 6d

GH 31 d

NO2 0.5

NO3 100

ένα φυτό του έχω μόνο μέσα και απο αυτό δεν έχει μείνει κα πολύ το έχει κατασπαράξει

μπορεί όλο αυτό να ευθύνεται και το φίλτρο? τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί κατι τέτοιο.

Στην αρχή του θεματος αναφέρεις οτι το φίλτρο έχει σφουγγάρι και κάρβουνο (λέγεται άνθρακας το συγκεκριμένο που χρησιμοποιειται στα ενυδρεία). Προτείνω να βγάλεις τον άνρθακα και να προμηθευτείς βιολογικό υλικό, πάνω σε αυτό αναπτύσσονται κυρίως οι αποικίες των βακτηρίων που καταναλώνουν την αμμωνία.

To seachem prime που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι αντιχλώριο, δεν χρειάζεται ν' αγοράσεις απαραίτητα αυτό, ζήτα απλά ένα αντιχλώριο στο πετ σοπ που πηγαίνεις.

Καλησπέρα δεν είχε το συγκεκριμένο φάρμακο και μου έδωσε το sera toxivec. Αλλα τώρα που γύρισα απο το Σαββατοκύριακο έχει γεμίσει το πάνω πτερύγιο του ενα άσπρο χνούδι και σιγά σιγά εμφανίζετε και στην ούρα και στο σώμα του. Μήπως λέω μήπως να το έβγαζα απο το ενυδρείο και να το άδειαζα τελείως να το απολυμάνω??????

ΑΑ!! αυτό το φάρμακο δεν θα έπρεπε να λέει ημερομηνία λήξης?

για ποιον λογο εβαλες φαρμακο??

Απλα επρεπε να βγαλεις το καρβουνο και να βαλεις βιολογικο υλικο

και να παρεις ενα αντιχλωριο .

ΔΕν το έβαλα το φάρμακο είπα να ρωτήσω εσάς πρώτα. γράφει πάνω άμεση προστασία αφαιρεί χλωρίνη νιτρώδη και αμμώνια. (εγώ το λέω φάρμακο δεν ξέρω πως να το πω). Κάνω ακόμα μετρήσεις και έχει πέσει το επίπεδο της αμμωνίας αλλά όχι τελείως εχτές ήταν το 0.6. Σήμερα δεν ξέρω αλλά αυτά τα χνούδια τι να είναι?

Έγινε επεξεργασία - xriistina

ΔΕν το έβαλα το φάρμακο είπα να ρωτήσω εσάς πρώτα. γράφει πάνω άμεση προστασία αφαιρεί χλωρίνη νιτρώδη και αμμώνια. (εγώ το λέω φάρμακο δεν ξέρω πως να το πω). Κάνω ακόμα μετρήσεις και έχει πέσει το επίπεδο της αμμωνίας αλλά όχι τελείως εχτές ήταν το 0.6. Σήμερα δεν ξέρω αλλά αυτά τα χνούδια τι να είναι?

Εγω θα σου ελεγα να μην το βαλεις.

Απλα βγαλε το καρβουνο και βαλε βιολογικο υλικο.

Αγορασε ενα αντιχλωριο που θα το βαζεις στο νερο που θα βαζεισ στο ενυδρειο στην αλλαγη.

Και κανε και μια ακομα αλλαγη νερου αφου παρεις ομως το βιολογικο και το αντιχλωριο.

Εγω θα σου ελεγα να μην το βαλεις.

Απλα βγαλε το καρβουνο και βαλε βιολογικο υλικο.

Αγορασε ενα αντιχλωριο που θα το βαζεις στο νερο που θα βαζεισ στο ενυδρειο στην αλλαγη.

Και κανε και μια ακομα αλλαγη νερου αφου παρεις ομως το βιολογικο και το αντιχλωριο.

Αυτό δεν είναι αντιχλώριο ?

Αυτό δεν είναι αντιχλώριο ?

οχι δεν νομιζω.

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις το toxivec.

Βγαλε μας καινούριες φωτό να δούμε το πρόβλημα μετο χνουδι που λες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...