Jump to content

κοκκινίλες στο σώμα του χρυσόψαρου μου :(

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

Εμφανίζει κοκκινέλες ίσος αιματώματα στο σώμα. Έχει θολά και διογκωμένα μάτια και μία κόκκινη γραμμή κάτω από τα μάτια. Επίσης τρέχει ένα ημιδιάφανο υγρό από το σημείο που αφοδεύει.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 200

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι και κάρβουνο

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 10+ χρόνια

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 χρυσόψαρο

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): μεσημέρι (ψωμί) βράδυ ψαροτροφή κόκκους

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: χρυσόψαρο

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: πριν 5 χρόνια υπήρχε άλλο ένα που γύρναγε ανάποδα και είχε ανασηκωμένα λέπια έριχνα ένα υγρό μέσα στο νερό που γινόταν μπλε όλο το νερό αλλά τελικά το ψάρι δε σώθηκε.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: σήμερα εμφάνισε τις κοκκινίλες τα μάτια του είναι έτσι κάνα μήνα

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

__________1.ppt

__________2.ppt

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

.......

[/color] __________1.ppt

Αλλαγη νερου γριγορα πανω απο 30%.

Μου φενετε δηλαδη ειμαι σιγουρος οτι το ψαρι σου αν δεν επεμβεις δεν θα την παλεψει.

Ειναι διλητιριασμενο απο αμμωνια.

μερικές φώτο ακόμα γιατί δεν με άφηνε να της βάλω στο κυρίως

__________4.ppt

__________5.ppt

αυτές της κοκκινίλες της εμφάνισε σήμερα, τα μάτια του είναι θολά αρκετό καιρό αλλα λέγαμε ότι είναι λόγο ηλικίας είναι πάνω απο 10 χρονών.

πάω να του αλλάξω νερό τώρα κιόλας, να αφερέσω φίλτρο και να βάλω άλλο σφουγγάρι και κάρβουνο? εχτές τα έπλυνα.

πάω να του αλλάξω νερό τώρα κιόλας, να αφερέσω φίλτρο και να βάλω άλλο σφουγγάρι και κάρβουνο? εχτές τα έπλυνα.

Οτι πλενεις οταν πλενεις θα το πλαινεις με νερο απο το ενυδρειο σου γιατι αν το πλαινεις με νερο βρησεις χανονται τα βακτιρια.

Να αγορασεις Mini siporax να βαλεις μεσα στο φιλτρο σου.

To ψάρι αυτό είναι μονο του στα 200 λίτρα που αναφέρεις; Έχεις καθόλου τεστάκια να μετρήεις τις τιμές που σου ζητάμε;

To ψάρι αυτό είναι μονο του στα 200 λίτρα που αναφέρεις; Έχεις καθόλου τεστάκια να μετρήεις τις τιμές που σου ζητάμε;

ναι μόνο του είναι γιατι ειναι τεράστιος και ότι ψάρι και να βάλω μέσα το κυνηγάει και το πρωί το βρίσκω έξω από το ενυδρύο. 3 ήταν πριν πολλά χρόνια τώρα έχει μείνω μόνος του τα τελευταία 5 χρόνια. Δέν εχω τεστ για να του κάνω. :D

Έγινε επεξεργασία - xriistina

Άλλαξα το νερό και επισεις άλλαξα κάρβουνο και σφουγγάρι. τώρα ανεβαίνει προσ το πάνω μέρος του ενυδρείου και κάθετε ενώ πριν την αλλαγή καθόταν στον πάτο. καλό είναι αυτό? επισεις οι κοκκινίλες του έχουν γίνει πιο σκούρες. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ !!!!!

Άλλαξα το νερό και επισεις άλλαξα κάρβουνο και σφουγγάρι. τώρα ανεβαίνει προσ το πάνω μέρος του ενυδρείου και κάθετε ενώ πριν την αλλαγή καθόταν στον πάτο. καλό είναι αυτό? επισεις οι κοκκινίλες του έχουν γίνει πιο σκούρες. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ !!!!!

Κοιτα απο την μια στιγμη στην αλλη δεν αλλαζει.

Ισως ναι να ηταν καλο το οτι ανεβηκε στην επιφανια αλλα οχι τοσο καλο γιατι λογικα ανεβηκε για να παρει ανασες.

Βαλε το φιλτρο σου στην επιφανια για να κανει αναταραξη ωστε να εχει οξιγονο αν εχεις αεραντλια ακομα καλητερα.

Αν μου λες οτι οι κοκινιλες σκουρενουν τα πραγματα για το ψαρι ειναι πολυ δυσκολα..!

Ελπιζω να τα καταφερει.

Και να παρεις τεστ για να μετρας τα επιπεδα αμμωνιας στο ενυδρειο σου.!

Έχει μέσα αντλία οξυγόνου , κάνει βόλτες μέσα στο ενυδρείο τώρα και μου φαίνεται κάπως καλύτερη η αναπνοή του. και γενικός η κίνησή του. θα πας το πρωί να πάρω αυτό που μου είπες και τεστ για να μετρήσω τα επίπεδα του νερού. ελπίζω να αντέξει ο παπούλης μου μέχρι το πρωί.

Το ελπιζω και εγω..

Παππουλης; Τα χρυσοψαρα ζουν παραπάνω απο 35 χρόνια, με μεγαλυτερη αναφορα (που διαβασα) στα 43 χρόνια :D

Καλη συνέχεια απο μένα

Παππουλης; Τα χρυσοψαρα ζουν παραπάνω απο 35 χρόνια, με μεγαλυτερη αναφορα (που διαβασα) στα 43 χρόνια :D

Καλη συνέχεια απο μένα

;):blink:

Καλησπέρα, ο ψάρακας μου είναι πολύ καλύτερα σήμερα, η κοκκινίλα απο το κεφάλι του έφυγε και στο σώμα του έχουν υποχωρήσει πολύ.

Πόσο ζούνε??? ωραία μακάρι να μου ζήσει τόσο πολύ. ακόμα παλικαράκι είναι δηλαδή :D 10+ είναι, έχουμε χάσει το μέτρημα :Ρ

Καλησπέρα, ο ψάρακας μου είναι πολύ καλύτερα σήμερα, η κοκκινίλα απο το κεφάλι του έφυγε και στο σώμα του έχουν υποχωρήσει πολύ.

Πόσο ζούνε??? ωραία μακάρι να μου ζήσει τόσο πολύ. ακόμα παλικαράκι είναι δηλαδή :D 10+ είναι, έχουμε χάσει το μέτρημα :Ρ

Παρε μετρησεις οπωσδηποτε να δουμε τα επιπεδα αμμωνιας γιατι ισως δεν εχει φηγει ολη η αμμωνια.

Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα επιτέλους τα τεστ. και τα αποτελέσματα είναι

NH4 1.5 h 3 ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΡΏΜΑ. ΠΆΝΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

CI2 0

PH 7.2

KH 3 (0 Eκθετης) d

GH >21 ( 0 εκθέτης ) d

NO2 0.5

NO3 250

το μόνο που κατάλαβα απο αυτά είναι οτι εχει πολύ αμωνια πάλι και θα του αλλάξω πάλι νερο.

αν μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει. :")

Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα επιτέλους τα τεστ. και τα αποτελέσματα είναι

NH4 1.5 h 3 ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΡΏΜΑ. ΠΆΝΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

CI2 0

PH 7.2

KH 3 (0 Eκθετης) d

GH >21 ( 0 εκθέτης ) d

NO2 0.5

NO3 250

το μόνο που κατάλαβα απο αυτά είναι οτι εχει πολύ αμωνια πάλι και θα του αλλάξω πάλι νερο.

αν μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει. :")

Ναι δεν εχεις γραψει αμμωνια.

Η την ξεχασες η δεν αγορασες!

η αμμωνια ειναι NO4.

για αμωνιας τεστ μου έδωσαν αυτο NH4 καλα μπορεί να λεει και ο ενα τεστ με 3 μπουκαλάκια μου εδωσαν και μετα αναλογα με το χρωμα που γινετε το νερο ειναι ι στο 1.5 η στο 3 δεν ξεχωρίζω καλά το χρώμα πάντως ειναι σκούρο πράσινο.

για αμωνιας τεστ μου έδωσαν αυτο NH4 καλα μπορεί να λεει και ο ενα τεστ με 3 μπουκαλάκια μου εδωσαν και μετα αναλογα με το χρωμα που γινετε το νερο ειναι ι στο 1.5 η στο 3 δεν ξεχωρίζω καλά το χρώμα πάντως ειναι σκούρο πράσινο.

Ωραια κανε αλλαγη νερου και παλι γιατι εχεις ακομα αμμωνια.

Το ψαρακι πως ειναι?

ο ψάρακας ειναι καλά απο εχτές όλο λερώνει , αλλά κατά τα αλλά είναι καλά τώρα πάλι θα πάω να κάνω τη μετάγγιση. οι άλλες οι μετρήσεις πως είναι?

Ναι δεν εχεις γραψει αμμωνια.

Η την ξεχασες η δεν αγορασες!

η αμμωνια ειναι NO4.

Η ελευθερη (τοξικη) αμμωνια γραφεται ΝΗ3, το αμμωνιο ΝΗ4, και η ολικη αμμωνια που μετρανε συνηθως τα τεστ, γραφεται ΝΗ3/ΝΗ4.

δες κι αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry302247

Χρησιμοποιησε αντιχλωριο Seachem prime που δεσμευει και αμμωνια-νιτρωδη σε μαγαλυτερη δοσολογια (εως 5πλη)

το κουτί γράφει JBL NH4 τεστ αμωνίας. Έκανα το τεστ στο νερο της βρύσης και βγήκε κάτω απο 0.05 mg θα παω αυριο απο το pet shop να δώσω στο παιδί τα αποτελέσματα και να μου πει τι προτείνει. θα ζητήσω και το Seachem prime που μου είπατε. Δν είχα ιδέα πόσο προσοχή θέλουν τα ενυδρεία. :(

χριστινα, μπορει τωρα να φαινονται πολλα, αλλα οταν "καταλάβεις" καποια πραγματα τοτε ολα θα είναι πολυ πιο απλα :( Μην ανυσηχεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...