Jump to content

Καταναλωτισμός και ενυδρεία

Ψηφίστε και στα δυο σκέλη  

76 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι ο υπερκαταναλωτισμός έχει εισχωρήσει και στο χόμπι μας.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε όλο και περισσότερα μεγαλύτερα και καλύτερα ενυδρεία;

Η αγάπη για το χόμπι ή πέσαμε στην παγίδα του αγόρασε;

Ή θέλουμε να παρατηρούμε την ζωή από διαφορετικές πλευρές και για αυτό θέλουμε πολλά ενυδρεία πχ φυτεμένο και νταμάρια και θαλασσινό και άγρια ψάρια και ήρεμα ψάρια, μικρά ψάρια και μεγάλα ψάρια, κοκ.

Γιατί δεν μας φτάνει ένα ενυδρείο αν είχαμε την δυνατότητα να έχουμε περισσότερα;

Αυτές τις απορίες έχω και θέλω να δω πως σκέπτεται η πλειοψηφία για αυτό άνοιξα μια ψηφοφορία. Παρακαλώ σχόλια μόνο πάνω στο θέμα και όχι γενικά για τον καταναλωτισμό.

Παρακαλώ ψηφίστε με το ενδεχόμενο ότι έχετε τα χρήματα, το χρόνο και το χώρο, ανεξαρτήτως αν είδη έχετε ή όχι ενυδρεία.

Προς το παρόν έχω 6 λόγω διαφορετικών "μορφών".

Δεν το θεωρώ θέμα καταναλωτισμού,αλλά όταν θέλεις να διατηρείς συγκεκριμένα είδη,δε μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ίσως ένα μεγαλύτερο κοινωνικό να μπορέσει να με καλύψει.

Μου αρκεί ένα (και μεγάλο) με ποικιλία οργανισμών.

Έτσι μπορώ να απασχολούμε αποκλειστικά μ αυτό.... και να τα "δίνω όλα"

Σαν ιδιοκτήτης δύο μικρών ενυδρείων θα ήθελα κάποτε ένα μεγάλο, τουλάχιστον 700lt. Η αίσθηση του περιορισμένου χώρου, την μη συμβατότητα ζωντανών σε μικρό χώρο και ο απαγορευτηκός χώρος για τα περισσότερα ψάρια που λατρεύω με πνίγει. :D

Προς το παρών μαζεύω εμπειρία και χρήμα για το "ονειρο"...

στα σχεδια μου ειναι ενα μεγαλο με 800 λιτρα βιοτοπικο για αγρια σκαλαρια η αγριους δισκους. δεν εχει υλοποιηθει ακομα λογο μικρης εμπειριας. εννοειται και ενα 120-150 λιτρα για καραντινα, θεραπευτηριο(μακρια απο ολους μας).

θελω να εχω ενα , μεγαλο και ο εξοπλισμος που θα εχει να με καλυπτει .

Πριν απο λιγο καιρο ειχα φτασει σε σημειο να εχω 6-7 ηταν κουραστικο και αν φτασεις σε σημειο το χομπυ που επελεξες να σε κουραζει πιστευω οτι μπορει και να χασεις καθε ενδιαφερον για αυτο .

οποτε οπως ειπε και ο Αιολος , ενα και πληρες !!!!

Θέλω αρκετά ενυδρεία (πάνω από 4-5) για να μπορώ να φιλοξενώ τους οργανισμους που μου αρέσουν, δεν νομίζω να έχω θέμα καταναλωτισμού.

Το πρόβλημα που έχω είναι άλλο, όταν πηγαίνω σε petshop κι έχω λεφτά επάνω μου αγοράζω πράγματα που στην ουσία δεν μου χρειάζονται. :D

Έχω 3 (2 52λιτρα και 1 30λιτρο) και θα ήθελα να είχα χώρο για περισσότερα. Ο λόγος είναι ότι καθένα είναι διαφορετικό: φυτεμένο με ξύλα και φύλλα πλάτανου, φουλ φυτεμένο με γρασίδια και τανγκανίκα και μου αρέσει να τα παρατηρώ. Είναι μικρά γιατί δεν έχω χώρο ή χρήματα, φυσικά θα μου άρεσε να έχω τα ίδια aquascapes σε περισσότερα λίτρα αν είχα την δυνατότητα γιατί έχω διαπιστώσει ότι οι συμπεριφορές κοπαδόψαρων ή γαρίδων (που είναι τα αγαπημένα μου είδη) είναι τελείως διαφορετικές όταν έχουν χώρο.

Νομίζω ότι δεν είμαι θύμα καταναλωτισμού γιατί τα περισσότερα πράγματα τα έχω πάρει από αγγελίες σε καλή τιμή, απλά για εμένα τα ενυδρεία είναι η τηλεόρασή μου. Κολλάω τη μούρη μου στο τζάμι πολλές ώρες την ημέρα χεχεχε. Πιο πολύ βλέπω ενυδρείο παρά τηλεόραση :D

Θα ήθελα πολλά μικρά ενυδρεία χαμηλών απαιτήσεων για να βάλω πολλά διαφορετικά είδη γαρίδων και καβουριών :D;)

Και ένα μεγάλο θαλασσινό :blink:

εγώ θέλω ένα μεγάλο με δίσκους ( θα δοκιμάσω φυτεμένο αλλά θα δω άμα μπορώ) και άλλο ένα μικρό φυτεμένο με ένα μονομάχο ή cpd γιατί λατρεύω αυτά τα ψάρια και μου αρέσει η συμπεριφορά τους και σε ένα δεν μπορώ να τα βάλω άμα μπορούσα να τα βάλω σε ένα θα με κάλυπτε και ένα :D

Έγινε επεξεργασία - karrot

Μου αρκεί ένα (και μεγάλο) με ποικιλία οργανισμών.

Έτσι μπορώ να απασχολούμε αποκλειστικά μ αυτό.... και να τα "δίνω όλα"

:D +1 και απο μένα...

Θα ήθελα πολλά μικρά ενυδρεία χαμηλών απαιτήσεων για να βάλω πολλά διαφορετικά είδη γαρίδων και καβουριών :D;)

Και ένα μεγάλο θαλασσινό :blink:

:hysterical::hysterical::hysterical:

Έχω ένα 25λ μονομαχοενυδρείο.Με καλύπτει μόνο για μονομάχο,σαλιγκάρια ή γαριδες

Θα πάρω ένα 55-60 λίτρα ώστε να έχω περισσότερη(αλλά και πάλι μικρή :blink: ) ποικιλία

Όνειρο μου :D είναι ένα μεγάλο πχ 300λ-400 με ένα καραντίνα 50λ

υπερκαταναλωτισμό δεν κάνω γιατί πια αγοράζω τα απαραίτητα και αυτά που πρέπει :hysterical:;)

Είμαι ένα ενυδριακό καταναλωτικό γουρούνι και Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ !

Εχω 2 ενυδρεια,1 φυτεμενο και 1 reef...

Με καλυπτουν πληρως και εχω προτημησει αυτα τα δυο επειδη προκειται για ενυδρεια που ειναι ενδιαφερον το ολο σκηνικο (φυτα-κοραλλια) και δεν αφορα μονο τα ψαρια...

Εγω ψήφισα πανω απο 3 ενυδρεία λόγω ποικιλίας. Μου αρέσει να μπορώ να έχω διαφορά στησίματα με διαφορά ψαρια. Ισως φταει και οτι έχω ενα "κομπλεξ" με τα βιοτοπικα. Δεν θα μου άρεζε να εχω π.χ. γκουραμι με νέον και κριμπενσις (πολυ χοντρικό παραδειγμα). Γι'αυτό τον λόγο, πολλα ενυδρεια, καθενα με τον βιοτοπικότερο συνδιασμό ειδών.

Υ.Γ. 5 τρεχουν 1 στο στησιμό, 1 στα σχέδια. :D

Υ.Γ. 2 σιγουρα δεν ανήκω στην κατηγορία των υπερκαταναλωτών, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν αγοράζω διαφορα πράγματα. Π.χ. χρειαζόμουν ενα καπάκι για ενα ενυδρείο 70*30 και το έκανα DIY. Χρειάζομαι μια βάση, και θα γίνει και αυτή DIY.

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Εχω 2 ενα 52αρι και ενα 300αρι φυτεμενα με διαφορετικες αναγκες πιστευω οτι με περισοτερα θα εχανα την μπαλα εχουν αρκετα εξοδα οχι μονο απο τροφες λιπασματα αλλα και απο θεμα κοστους δεη γενικα απο αυτα τα οποια πρεπει να γινονται για να στηριξεις υπευθυνα το χομπυ που εχεις επιλεξει για να χαλαρωνεις. Ειναι βεβαια απο τα λιγα πραγματα οπου τα χρηματα που ξοδευω δεν τα λυπαμε τα υπολογιζω ομως λογω και των καιρων που περναμε .

ενα rio 125 εχω φυτεμενο με ροδοστομους.θα ειθελα ενα ριο 400 φυτεμενο με 40 ροδοστομους και 40 καρδιναλιους με ριζες κλπ.στο σαλονι μου να το θαυμαζω.ας οψετε η συζυγος που ηθελε τζακι.αλλα και το κυριοτερο το οικονομικο.αρε δντ τι μας κανεις.

Θα μπορούσες να πεις "α ρε γυναίκα τι μας κάνεις" αλλά είπες για το ΔΝΤ. Νομίζω πρέπει να κολλήσεις αυτό το post στο ψυγείο σας για να βλέπει τι θυσίες έχεις κάνει γι' αυτήν XAXAXAXA :(

θα 'θελα η βρυση μου να ειχε σταθερα ph6.5 και να ειχα ενα βιοτοπικο με πολλα cardinals και apisto

με 240λ.θα ημουν οκ :(

Έγινε επεξεργασία - she'sinpanties

Θα ήθελα πολλά μικρά ενυδρεία χαμηλών απαιτήσεων για να βάλω πολλά διαφορετικά είδη γαρίδων και καβουριών :(:D

Και ένα μεγάλο θαλασσινό :D

:D

Θα μπορούσες να πεις "α ρε γυναίκα τι μας κάνεις" αλλά είπες για το ΔΝΤ. Νομίζω πρέπει να κολλήσεις αυτό το post στο ψυγείο σας για να βλέπει τι θυσίες έχεις κάνει γι' αυτήν XAXAXAXA :D

:(:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...